Hae
Ninnin energianurkkaus

Viulukieltä ja altaanmittaa

Eilen hieroja käsitteli taas mun kropan. Vasen pakara on tuntunut kireeltä, ja sitä se oli. Joroisissa vaivannu oikean polven sisäsyrjällekin löytyi syy. Takareidestä, melkein sisäreidestä, löytyi sellainen kiva viulunkieli. Mutta se avattiin, vaikka sattui niin, että puristin pöytää hampaat irvessä. 😀 Ja sain vielä käskyn rullailla pilatesrullalla kotona. Tänään jätin pyörälenkin välistä, että saa rauhassa hieronnasta palautua, eikä pyöräily heti samoja paikkoja kiristäisi uudelleen.

Mutta uimaan menin ja pitkästä aikaa halliin. Täytyy sanoa, että kun normaalisti vesi tuntuu hallissa kylmältä, niin nyt tuli kyllä lämmin. Tein muutamia vetoja, ja alkuun vauhti tuntui nopealta, kun avovedessähän etemistä ei näe, mutta hallissa laatat vilisee alla. Tai ei ihan mun vauhdilla vilise, mutta etenemisen kuitenkin huomaa. 😉 No kun otin sitten kellosta aikaa, 25m, 50m ja 100m vetoja tehdessäni, niin kello ei kyllä käyny fiiliksen kanssa samaa tahtia. Satasen vedot sekä kakkosen vauhtia että kolmosen vauhtia (vauhdit luokitellaan 1-4 hitaimmasta nopeimpaan) menivät aika tarkalleen samaa vauhtia. Yhtä nopeaa siis kakkosta että kolmosta, voihan jee. Vaikka syke nousee, niin vauhti ei. Vielä on tässä uinnissa paljon tekemistä, ei voi mitään. Mutta ehkä mä joku päivä kehityn. Nyt on taas koko kesä uiskenneltu avovesissä samaa vauhtia, niin ei löydy kuin yksi vaihde. Höh.

Kyllä se valo sieltä tunnelin päästä vielä joskus uinnissakin koittaa.

Kyllä se valo sieltä tunnelin päästä vielä joskus uinnissakin koittaa.

Oon pari kertaa avovedessä testannu niitä mun uusia Finntriathlonin expoalueelta ostamiani TYRin laseja, mutta vähän huonolla menestyksellä. Vaikka kuinka ne kokeiltaessa tuntuivat sopivilta ja pysyivät päässä, niin uidessa toinen linssi vuotaa yhdestä pienestä kohdasta. Täytyy vielä kuitenkin testailla uudestaan, ja kattoa mikä on ongelmana. Oon kerran jo yhdet lasit antanu pois, kun eivät sopineet. Toivottavasti näistä ei tarvi luopua. Ovat niin hienot! 😉 Ehkä mulla on vaan silmät syvällä päässä tai nenän varsi outo tai jotain muuta, miksi osa laseista ei pysy päässä vuotamatta.

Saa nähdä onko Kuopiossa SM-perusmatkan kisassa viikon päästä märkäpukukielto, kun sen verran lämpimiä nuo järvet on ja edelleen on lämpöä luvattu. Luulen, että täytyy mennä järveen viikonloppuna testaamaan ilman märkkäriä. Ettei sitten ihan sokkina viikon päästä homma tule.

6 kommenttia

 1. Niklas Merikallio kirjoitti:

  Mä niin tiedän ton uimalasi metsästys tuskan. Siinä on vielä se jännä juttu, että kukaan ei oikein voi auttaa kun ne on niin yksilöllisiä juttuja mikä toimii kenelläkin. Ootko muuten koskaan kuvannut uintias? siitä oppii yllättävän paljon kun katselee sitä kuvanauhalta… 🙂 Tsemppiä Kuopioon!

  • Ninni kirjoitti:

   Jep. Ei voi toinen sanoa, että nää on hyvät, osta nää. 😀 Haluaisin vaan sellaset lasit, missä on leveempi näkökenttä. Eli avoveteen tarkoitetut. Mutta en anna vielä noiden lasien kanssa periksi, jos toimisivatkin. 😉

   Joo, viimeksi tais olla tammikuussa. Pitäis kyllä useamminkin.

 2. Marko kirjoitti:

  Moro!

  Ookkona Ninni kokeillut Zoggsin Predatoreja? Parhaat lasit mitä minä tiedän. Istuvuus ja näkyvyys tosi hyvä. Ei ehkä kaikkein kestävimmät. Oon ite aika moneilla laseilla uinut ja nämä painavar kaikkein vähiten.

  • Ninni kirjoitti:

   Heps! En oo kokeillu. Jossain pitäis järjestää uimalasin testit. Sais uida ja testailla laseja. 😉

 3. MatuCaneX kirjoitti:

  Mullakin vuotaa lasit kun lasit ja nimenomaan oikeaan silmään. Mäkin olen tykännyt noista Zoggsin Predatoreista, mutta Joroisilla nekin lakkasi toimimasta. Niinpä hommasin sen jälkeen AquaSpheren Vistat ja nyt kun niillä olen pari kertaa uinut, niin on sieltäkin jotain vuotanut, mutta niitä uskaltaa kiristää vielä kun ne menee melkein takaraivon yli, ovat enempi maskin tyyliset. Niitä on vielä siis hiukan liian aikaista tuomita, mutta meinaan niillä lähteä Kalmariin.

  • Ninni kirjoitti:

   Mullakin on just oikea. Höh! Mutta en mäkään vielä tuomitte, täytyy säädellä ja testailla. Avovedessä vaan vähän huono treenin aikana. Ehkä huomenna on aikaa enemmän lillutella järvessä ja testailla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.