Hae
Ninnin energianurkkaus

Märkäpuku naulaan

Kun mä muutamia viikkoja sitten blogissani puhuin mökillä uimisesta laivareitin yli, pökkäsi Kauramoottori heti viestiä, että oranssi poiju sulle sinne ja heti. 😉 Hän oli tilannu niitä useamman, ja Joroisilla poiju vaihtoi laukusta toiseen.

Näitä on blogeissa vilahdellutkin tänä kesänä. Kyseessä on siis puhallettava SaferSwimmer, jonka sisään saa vaikka autonavaimet ja puhelimen. Tai GPS:n. Tuo uimarille lisää näkyvyyttä vesistöön, jossa on muitakin liikkujia.

Tänään testasin sitä järvessä Sanna seurana. Tosin sellaisessa syvässä, pienessä ja rauhallisessa järvessä. Alunperin oli suunnitelmissa mennä uimaan tuttuun järveen laivareitin yli, mutta päivään tuli muutoksia. Ja koska Kuopio Triathlonkin jo varoitteli mahdollisesta märkäpukukiellosta, niin pakkohan sitä oli talviturkki tälle kesää heittää. 😀

Tanelinlammella ei mulle tästä mitään hyötyä ole, mutta mökillä järvellä liikkuu vesiskoottereita, pikku moottoriveneitä, isompia veneitä ja suuria veneitä. Poiju näkyy paljon kauemmaksi kuin puoliksi näkyvä kirkkaan värinen uimalakki. Niin ja hädän tullen se kyllä jonkin aikaa pitää hyvin pinnallakin.. Testasin! 😀

Ilman märkäpukua uidessa se vähän häiritsi, kun tuntui pakaroissa koko ajan, ja myös naru vyötäröllä tuntui. Välillä käsivedot osui poijuun. Tonnin vetoa tehdessäni riisuinkin sen veneeseen 400m kohdalla. Vene näytti mulle reittiä ja mittasi kolmionmuotoisen matkan. 😉

Tonniin meni aikaa 21,30. (Hallissa oon uinu joku reilut 19min.) Eli ei nopeesti, ja tuntui kyllä raskaammalta kuin märkäpuvun kanssa. Sanna katteli veneestä ja sanoi, että uintiasento näytti hyvältä suurimman osan matkasta, mutta lopussa huomasi väsymisen myös tekniikassa.

Alkuverran ja tonnin jälkeen laitoin märkäpuvun päälle, ja poiju ei enää häirinny samoin kuin tonnia uidessa. Naru vyötäröllä ei häirinny yhtään, eikä tuntunu pakaroissa niin paljon. Käsi tosin osui välillä, mutta kyllä turvallisuuden kannalta tämä mökillä käyttöön jää! Voipi olla, että kun siihen tottuu, niin ei yhtään huomaa.

Kiitos Sanna ja T iltapäivästä, vesikirppujen häätämisestä, rohkaisusta, uintiseurasta, matkan mittaamisesta, kameran käyttämisestä, hölötyksen kuuntelemisesta, naurun raikaamisesta järvellä, ruuasta.. <3

Ja näin kelluu gopro, ja gopro kelluu näin.

Ja näin kelluu gopro, ja gopro kelluu näin.

9 kommenttia

 1. Sanna kirjoitti:

  Kiitos päivästä! Ihanaa oli meidänkin mielestä, kun tulit ja toit naurun tullessasi. Aina mukavampi yhdessä!

 2. Ninni kirjoitti:

  Poijun vyötärönauhassa ei ole enempää säätövaraa, ja kireemmäksi sitä ei saa. Tätä tutkailinkin järvessä, mutta en huomannu, että toinen naru on aavistuksen vielä säädettävissä. Saan sitä varmasti kämmenen verran vielä itestä kauemmaksi, niin ei osu enää käteen, vaikka pitkät kädet onkin. Kiitos Niklas vinkistä! 🙂

 3. Jaanaba kirjoitti:

  Onpas jotenkin erikoista ja varmaan välillä ärsyttävääkin, että käsiveto osuu tohon palleroiseen uidessa. Osuukohan muilla ootko lukenut?

  Ehkä hankin ehkä en. Tarpeellinen se kyllä olis, mutta mää oon vähän semmonen, että tulen ylitäyteen kaikesta mitä pommitetaan netissä ja mitä kaikki tuntuu hankkivan. Kuten nyt vaikka Zeropoint-säärystimet. =D

  Mää oon uinut kans kerran tälle kesälle ilman märkäpukua ja kivaa sekin oli. Ei sillä kovasti oo väliä mulle onko se puku vai ei, mun tapauksessa ilman märkäpukua tulee helposti kramppi koipeen (varpaisiin) ja siittä selviän uimalla mummosammakkoo sen jälkeen. Märkäpuvulla kramppeja ei oo tullut kuin yhden ainoan kerran.

  Hyviä treenejä teille, sulle ja Sannalle.

  • Ninni kirjoitti:

   Vastasinkin tuohon sun yläpuolelle juuri, että toisessa narussa oli vielä vähän säätövaraa, ja sitä löysytin. Pitäis juuri sen verran tulla lisää pituutta, ettei osu enää kämmeneen lopputyönnössä. Täytyy testata.

   En mäkään meinannu ensin hankkia, mutta mökillä tuo laivareitin ylittäminen on kyllä aika huono juttu, kun ite ei kuule niitä veneitä ja veneilijät ei kyllä mua näe. Tosin, jos Kauramoottori ei sitä poijua olisi mulle kaupannu, niin ei mulla sellaista vieläkään olis. 😀

   No nyt on sen verran lämpimät vedet, että tarkenee ilman pukuakin. Mutta kyllä mä pääsen lujempaa puvulla. Pakkorako nyt vaan, ettei tuu Kuopiossa yllärinä. 😉

   Kiitos! Edellisestä yhteistreenistä olikin jo joku kolmisen viikkoa, vaikka lähekkäin asutaankin. Teille myös!

 4. Jaanaba kirjoitti:

  Juu joo.

  No lujempaa pääsen puvulla minäkin, mutta muuten on ihan ok ilmankin uida. Kun jotkut kauhistelee sitä ilman uintia aika paljon.

  • Ninni kirjoitti:

   Saa nähdä miten se vaikuttaa starttiin, kun kenelläkään ei oo pukua. Ottaako ihmiset rauhallisemmin.. Toivon. 😉

 5. Sanna kirjoitti:

  Kyllä ihanaa palata kesään keskellä talvea ja pakkasia.
  Ei meinaa töihin keritä, kun selailee ihania kuvia ja treenejä. Välillä ihan ääneen naurattaa….onneksi muut vielä nukkuu, etteivät kuule hölmöä äitiä. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.