Hae
Ninnin energianurkkaus

Kisaviikko

Niin se Kuopio Triathlonkin sieltä tulla tupsahtaa. On tulossa vähän erilainen kisa, nimittäin märkäpuku tulee olemaan 90 prosenttisesti kielletty. Säännöissä on rajat veden lämpötilalle, ja perusmatkalla (uinti 1,5km / pyörä 40km / juoksu 10km) raja on 22 astetta. Puolimatkalla se olisi 23, ja täysmatkalla 24 astetta. Mittaus tapahtuu reitin kauimmasta kohdasta 60 sentin syvyydestä.

Märkäpukuhan kelluttaa eli tuo turvallisuutta ruuhkassa, ja samalla nopeuttaa monella uintia. Mitä parempi on tekniikka ja mitä paremmin kroppa pysyy pinnalla, niin sitä vähemmän märkäpuvusta on hyötyä. Hyvälle uimarille märkäpukukielto on sata jänistä! 😉 No mun uinti ilman märkäpukua on raskaampaa ja hitaampaa, mutta lämpöisessä vedessä märkäpuvulla tulee todella kuuma ja siksi se kielletään.

Viime vuonna mulla meni Kuopiossa hyvin. Uinti 30min, pyörä 1h16min ja juoksu 53min. Yhteensä vaihtojen kanssa 2h44min, sijoitus oli neljäs. Tänä vuonna tavoite on hyvä tasainen suoritus, johon olisin tyytyväinen. Aikaa on tuosta vaikea parantaa, koska uinti on tosiaan ilman märkäpukua ja se hidastaa menoa. Korttelipyöräily ei oo nopea, mutta silti sain viime vuonna keskivauhdiksi reilu 31km/h. Kympin juoksulle 53:29 oli mulle hyvä. Täällä viime vuoden kisaraportti.

Nyt sekä uinti- että juoksureitti muuttuu, joten verrattavissa eivät ajat keskenään täysin ole. Mutta hyvillä fiiliksillä lähden Kuopioon ja kisaan. Siitäkin huolimatta, että tulee olemaan taas todella kuuma ja se ei oo yhtään mun juttu. No jotain positiivsta, että ei sentään 32 astetta, vaan tällä tietoa ”vain” 25. 😉

Mä haastoin mun vanhempia lähtemään mukaan seuraksi ja kattomaan kisaa. Niillä kun ei oo mitään käsitystä millanen on kisapäivä ja kisatunnelma. He lupasivat. 🙂 Tarkoittaa kyllä sitä, että mulla ei oo omaa valokuvaajaa mukana. 😀 Eli kisaraporttiin on tulossa normaalia vähemmän kuvia. O-ou. 😀

Ei se aina näin nautinnollista oo, että silmät kii tulee juostua. ;)

Ei se aina näin nautinnollista oo, että silmät kii tulee juostua. 😉

Mitens tää viikko muuten on sujunu.. Kävin pitkästä aikaa kuntonyrkkeilemässä maanantaina, ja sitten onkin muutama päivä tuntunu käsissä ja selässä. Itse asiassa vielä tänäänkin lihaksia jännittäessä. Sitten tiistaina pyöräilyä, keskiviikkona lepoa, tänään juoksua. Huomenna aattelin illasta käydä pulahtamassa vielä järvessä.

Kaikilla kolmella lapsella on flunssa, ja oonkin viikonlopusta lähtien vähentäny halauksia, etten saisi pöpöä itelleni. Samoin kuin napsinu vitamiineja. Koulutkin lapsilla alkoi tänään, eli normi arki lähti rullaamaan. 🙂

Lenkkikaverit tänään.

Lenkkikaverit tänään.

Hyvä mieli siis, jos se ei tekstistä tullu ilmi. 😉

12 kommenttia

 1. Annukka kirjoitti:

  Tsemppiä kisaan! Ymmärrän paremmin tuon märkäpukukiellon oltuani äsken seuran treeneissä Tanelinlammella. Puvun kanssa tuli suorastaan tukalan kuuma. Mutta tuo se tällaiselle aloittelevalle triathlonistille silti turvaa.

  • Ninni kirjoitti:

   Kiitos! Tais ukkonen ehtiä ohi ennen treenejä. Vedet on tosiaan nyt niin lämpöisiä, että puvulla oikeasti tulee kuuma. Ja turvaa tuo tällaiselle kolmatta kesääkin kisaavalle. 😉

 2. Jaanaba kirjoitti:

  Tsemiä kisaan. Tosi hyvin oot juossut viime vuonna.

  Noh, kyllä niitä kuvia omasta kisailusta lopulta voi saada sieltä sun täältä ja sitten voikin olla riittävästi kuvaa kisaraporttiin. =) Mulla on sama propleema Tahko Triathlonissa, ei oo kuvaajaa. =D

  • Ninni kirjoitti:

   Kiitos! Toivottavasti nyt onnistuis samalla tavalla. 🙂

   No tuohon mäkin aattelin turvata. Ja ottaa ite ennen starttia kuvia, niin on ainakin kaikesta muusta muttei kisasta. 😀 Tulisin Tahkoon kuvaamaan, jos ei olisi sun kaiman 40v pippalot silloin. 🙂

 3. Heidi Ikäheimo kirjoitti:

  Hei ihan mahtavaa, sää oot kohta täällä! 😀 On ollut niin hienoa kun jaan postia tuolla lähtöpaikalla ja muutenkin kisa-alueen vieressä, että näen sieltä teltat ja vaikka mitä, siellä ne on jo kaikki pystyssä. Meille on tulossa appivanhemmat viikonlopuksi kylään (hotelliin kylläkin), mutta mää oon päättänyt, että koitan livahtaa sieltä ainakin siihen juoksureitin varrelle, että pääsen kannustamaan sua edes sen pienen hetken! Eikö ookki siistiä?! 😀

  • Ninni kirjoitti:

   Jeee! Tiedätkö just yks päivä mietin sua, että mikähän on sun päivän ohjelma lauantaina. Ihan älyttömän outoa nähdä sut, ku sä asut siellä kaukana ulkomailla etkä täällä Suomessa. 😀 Huuda sitten lujaa. 😉

 4. Tero kirjoitti:

  Moi. Sanoisin että märkkiskielto on sataprosenttisen varma. Kävin eilen illalla uimassa uikkareilla ja on se vesi vaan niin lämmintä että puku olisi isompi riski 🙂 mutta tsemppiä kisaan!

  • Ninni kirjoitti:

   Mä meinasin ensin unohtaa pakata koko märkäpuvun mukaan, mutta heitin lopulta autoon. Turhaan. 🙂 Kiitos tsempeistä!

 5. Elsi kirjoitti:

  Minkäikäiset muksut sinulla on? Olisko vinkkejä miten muksujen kera vois treenata? 🙂
  itsellä olis treeni-intoa, mutta mies työreissuilla ja muksut vastuulla, yhtälö tuntuu hankalalta.

  Samoin kyselisin, miten vois parantaa vapaauinti tekniikkaa? Aikuisten uimakouluun ei ole nyt saumoja. Onkohan netissä jossain esim videomateriaalia.. 🙂

  • Ninni kirjoitti:

   Hei Elsi. Mun muksut on nyt 10, 10 ja 8. Nuo miehen työreissut kyllä hankaloittaa treenaamista, tiedän. Mulla on kotona juoksumatto ja pyörälle magneettivastus, mitkä ovat helpottaneet juuri tätä ongelmaa. Samoin kahvakuulaa ja voimaa voi tehdä myös kehonpainolla. Tässä muuten yksi kova treeni K-jumppa: http://energianurkkaus.fitfashion.fi/2014/03/18/xtenex-ja-k-jumppa/

   Kotosalla yritän siis jotain tehdä, mutta juoksemaan otan pyöräilevän lapsen/lapset mukaan ja valitsen reitin turvalliseksi. Rattaissakin lapsi menee hyvin. Tuplarattaiden kanssa voi kiertää vaikka mäkistä maastoa/pururataa reippaasti kävellen, tuntuu. 😉 Uimahalliin otan isommat uimataitoiset lapset mukaan.

   Jos sulla on sukulaisissa tai tutuissa joku esim. nuori tyttö, joka voisi pientä korvausta vastaan tulla tunniksi katsomaan lapsia, niin sekin olisi mieletön mahdollisuus päästä treenaamaan. Minkä ikäiset sun lapset on?

   Mä kirjoitin aikoinaan muutamankin artikkelin, kuinka ehdin: http://energianurkkaus.fitfashion.fi/2013/04/26/miten-ma-ehdin/
   Mutta miehen työreissut toki hankaloittaa hommaa.

   Youtubesta löytyy paljonkin videoita. Luuraa esimerkiksi tää, Speedolta monta videota:
   https://www.youtube.com/channel/UCqdtb_1FtdBuEHVwXRPJwLA
   Jos ehdit ehdi uimakouluun, niin miten olisi pari yksityistuntia? Saa uskomattoman paljon vinkkejä, joita kehittää.

   Tsemppiä!

   • Elsi kirjoitti:

    Kiitos vinkeistä. Kuntopyörä, kahvakuula, ja painot multa löytyy, mattoa ei ole. Eikä taida mahtuakkaan. 🙂
    lapset on vielä pieniä 2,5v. ja 5v. Joten pitänee odotella rauhassa pari vuotta niin pääsee treenaamaan kunnolla. Eipä sen puoleen kyllä 20km iltalenkkikin kuntopyörällä on ihan hyvä sekin. Uimaan ja juoksemaan tekis mieli useammin, mutta eipä se haittaa, perheen ehdoilla mennään nämä ruuhkavuodet. 🙂

    kiitos innostavasta blogista, sitä on ilo lukea!

    • Ninni kirjoitti:

     Viihtyiskö sun 5v rattaissa (onko tuplia olemassa) tai jaksaisko pyöräillä vaikka 5km leikkipuistopysähdyksellä ja nuorempi olis rattaissa juoksun ajan? 🙂

     Kuntopyörä ja kahvakuulat on oikein hyvä. Mun treeniaika on ollu usein illat, kun lapset on menny nukkumaan. Ei ehkä kaikkein järkevintä, mutta ei oo perheeltä pois.

     Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.