Hae
Ninnin energianurkkaus

Teletapit Sundomissa

Wasa Triathlon järjestää Sun City Triathlonin la 23.8. Sieltä löytyy sekä pika- että perusmatkaa. Ja onkin nyt ainut kunnon kisa Pohjanmaan alueella, kun meidän seuran järjestämä Kalajärvi Triathlon peruuntui osanottajien vähyyden vuoksi.

Oon suunnitellu meneväni perusmatkalle, mutta en oo vielä ilmoittautunu. Kun se alkukesästä unohtui ja elokuun alussa olin ihan varma, että flunssan nappaan lapsilta, niin ilmoittautuminen jäi viime tippaan. Lasten flunssa on menossa jo ohi, onhan se kestäny 2 viikkoa. Saas nähdä ehdinkö sen vielä itelleni ottaa, kurkussa on jännä tunne. Ei kipeä, mutta vähän jotenkin tukossa. Yleensä oon aina ollu elokuussa kipeä. Vielä on sunnuntaihin aikaa ilmoittautua, eli muutama päivä. 😉

No sovittiin Sannan ja Susannan kanssa yhdistelmätreenistä Vaasan kisareiteillä. Lähdettiin aurinkoisesta Seinäjoen kaupungista liikenteeseen, ja saatiin vastaan Vaasassa vesisade. Se siitä aurinkoisesta kaupungista. 😉 No onneks me älyttiin tuoda se aurinko mukanaan, ja kun lopulta auto parkkiin saatiin, niin sade loppui. 🙂

Treenikuvio oli uintia, pyörää ja juoksua. Uintireittiä ei oltu merkattu, joten napattiin Tropiclandian läheisyydestä kohta, jossa kuviteltiin olevan hiekkapohja. Jouduttiin kertaalleen vaihtamaan, kun inhotus iski. 😀 Löydettiinkin vielä hiekkapohja. No aateltiin kuitenkin avata vähän hengitysteitä pyöräilyä varten siellä meressä. 😉 Mulle riitti yksi kiljukohtaus, ja tulin saman tien merestä ylös. Sitten naureskelin rannalta Sannalle ja Susannalle, kun lopulta uinti tyssäs täysin johonkin isoon heinäpaaliin ja naisetkin avas vielä kerran hengitystiet. Mä uin vajaa 7 minsaa ja naiset puolet kauemmin. Loistava uintitreeni! 😀 Toivottavasti nopeimmat uijat kisassa painaa kaikki ylimääräiset heinäkasat pohjaan, ja muhun ei osu yhtäkään matkan varrella. 😀

Tämä on ainut oikea uintityyli viikon päästä, paitsi jos haluaa avata keuhkoja pyöräilyä varten. 😉

No tulipa maistettua vettä sen verran, ettei se oo niin suolaista kuin välimeressä ja pystyy uimaan sen suhteen. Sitten vaihdettiin pyöräilyyn. Vaihtovarusteitahan riittää, kun kolmen lajin tavarat on mukana.

Pyöräreitti oli oikein mukava. Varmasti nopea. Muutama mäki, joista yksi isompi. Uutta asfalttia oli aika pitkäkin pätkä, mikä olikin oikein mukava ajaa. Sateen sattuessa on toki kyllä liukas. Mutta toivotaan muutenkin tietty, ettei sada. Me pyöräiltiin suurin osa matkasta pyörätietä varten, kun liikennettä oli sen verran, että oli turvallisempaa.

Nyt ymmärrettiin ne meren kasatkin, nehän oli tämä merihirviö jättäny. Ei ollukaan ryhävalaan jätöksiä. Oli vaan ehtiny jo pyöräreitin varteen pelottelemaan. Hah, kyllä mä oon vitsikäs! 😀

Tällaiset näkymät on pisimmän mäen päältä, kun kattelee taaksepäin:

Tuo peltoaukea mikä yläkuvassa näkyy on meteoriitin aikaansaannoksia, ja sen aikaansaannos on myös tämä mäki. Aika mielenkiintoinen juttu. 🙂 Alla faktaa, jos joku jotain näkee.

Rantaviiva on menny tässä vuonna 1550 ekr. Ja tämä siis mäen ylhäällä.

Rantaviiva on menny tässä vuonna 1550 ekr. Ja tämä siis mäen ylhäällä.

Kun oltiin kierretty kisareitti pyörillä kerran, niin oltiin kuten Teletapit: UUDESTAAN! Ja kierrettiin sitten toinenkin kiekka Sundomissa. Toisen kerran jälkeen ei lähdetty enää uudestaan, vaan juoksemaan! 40 kilsaa pyöräreitti ei oo, ehkä 37km, riippuen lähtöpaikasta. 

Täytyy sanoa, että juoksureitti oli kyllä kaunis. Tasaista menoa, vain yksi silta meren yli, mutta siinäkään ei paljon nousua ja laskua ole. Pyöräreitistäkin tykkäsin, joten oikein mukavat reitit Vaasassa on. Paitsi uinti, jossa pitää uida rannasta kauas, kun se on yhtenä reittinä. Kääk ja hyi.

Kiitos naiset seurasta! Oli mukava treeni! 🙂

5 kommenttia

  1. Sanna kirjoitti:

    Mikä hauska päivä meillä olikaan! En härlig dag! 😉

  2. Laura kirjoitti:

    Hienolta näyttää 🙂 Hyvä, että vähän valaisit reittiä niin tietää vähän mitä on tulossa 😉 Toivottavasti ne heinähirviöt meressä on vaeltaneet muualle viikon päästä tai tulen sieltä kiljuen vaihtoon 😀

  3. susanna kirjoitti:

    Iso kiitos myös minulta.. totisesti oli hauska treeni!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.