Hae
Ninnin energianurkkaus

Lepopäiviä, mahaongelmia ja arvontamuistutus

Upeita kisasuorituksia eilen Kalmarissa, Nastolassa ja Tahkolla. Niin sarjan voittoja kuin itsensä voittaneita, loistavaa. 🙂 Oli mielettömän hienoa seurata menoa netistä. Suorituksia pystyi hyvin seuraamaan, Kalmaria tarkimmin, sitten Tahkoa (palvelu kaatui kerran) ja viimeisenä Nastolaa, jossa väliaikoja ei ollut saatavilla. Onnittelut puolestaan oli vaikeampi saada perille, kun mökillä netti oli sen verran hidas, ja sekä Facebook että Twitter tökki. Mielenkiinnolla jään odottamaan blogien kisaraportteja. 🙂 Niin ja Kalmarista tuli Havajin MM-kisoihin monta menolippua!!

Ilmoitin itseni Vaasaan perusmatkalle, vaikka oon tosi epävarma onko musta siellä kisaamaan. Vielä oon terve, joskin perjantaina illalla kipu hiipi kurkkuun. Joka ikinen elokuu oon ollu jonkinlaisessa flunssassa. Toki toivon, että tämä olisi poikkeus. Lapsilla flunssan alusta jo kaksi viikkoa, joten hyvin oon tähän asti säilyny. Vaasassa on oikeasti tosi hieno reitti, joten kyllähän se harmittaisi, jos siellä ei pääsisi starttaamaan.

No ei tuo mahdollinen flunssakaan niin paljon harmita kuin mun temppuileva maha. Se on taas kolmatta päivää huonona. Välillä on tosikin kipeä, kuten perjantai aamuna ja eilen illalla. En tiedä miksi se on välillä parempi ja välillä huonompi. Gluteeniton ruokavalio on keliakian takia, ja sen kanssa oon tarkka. Jotain muutakin on, sen tiedän. Noin kymmenen vuotta sitten oon ollu laktoositestissäkin, mutta silloin se oli negatiivinen. Mutta kyllähän tää maha häirittee treenaamista, välillä oikein kunnolla. Ei riitä sormet laskemaan kertoja koska treeni on jääny mahan takia kesken.

Jätin eilen uintitreenin tekemättä, ja tänään vk-lenkin. Siksi, että vielä säästyisin flunssalta. Kolmas lepopäivä ja eilen rakkaan ystävän nelikymppisjuhlien hiilaritankkaus. Voin sanoa, että tuhti on olo. 😀

Leikitään, että vk-lenkki olis menny yhtä kivasti kuin kaksi viikkoa sitten Kuopioon viimeistelytreeniä tehdessä. ;) Löysin nimittäin tämän kuvan, jota en ollu julkaissukaan.

Leikitään, että vk-lenkki olis menny yhtä kivasti kuin kaksi viikkoa sitten Kuopioon viimeistelytreeniä tehdessä. 😉 Löysin nimittäin tämän kuvan, jota en ollu julkaissukaan.

No jotain pitää mahan kanssa kehitellä. Ehkä minimoida maitotuotteet tai vaihtaa ne laktoosittomiksi ja kokeilla vaikka FODMAP -dieettiä. Eli jättää ruokavaliosta mm. omena, pavut ja herneet pois. Vehnä ei normaalistikaan kuulu mun ruokavalioon, ja maitotuotteet aattelin muutenkin vaihtaa laktoosittomiksi. Myös light-tuotteet ja purkat pois. Ehkä sillä sais jo jotain aikaiseksi. Ainakin toivon.

Hei, muistattehan, että tänään voi vielä osallistua turvarannekkeen arvontaan!! 🙂 Ja seuraavan arvonnan palkintokin mulla jo kotona on. Suoritan arvonnan, kun 300 tykkääjän raja rikkoontuu facessa. Siihen tarvitaan enää 10 tykkääjää. 🙂 Ninnin energianurkkaus löytyy täältä, saa tykätä.

6 kommenttia

 1. kirsi kirjoitti:

  Täällä myös mahavaivainen. Laktoosivaiva on selvä. Keliakiaa tuskin,mut joku vilja (vehnä ja ruis) ainakin aiheuttaa turvotusta ja kipua. Pe-la yön valvoin kovaa kipua,sellaista ei ole ennen ollut. Maha paisui kuin pallo. Ei kuiteskaan mikään vatsatauti. Nyt yritän välttää vehnää ja ruista. Mulla onhyvä ruokavalio pt:ltä,mutkun tonne suuhun livahtaa milloin mitäkin;-)

  • Ninni kirjoitti:

   Mahavaivat on suolesta. Mulla jatkuu homma vielä tänäänkin, niin ärsyttävää. Keliakia mulla on ollu 14 vuotta, ja kai se osaltaan vaikuttaa mahan herkkyyteen kestää ruoka-aineita. En tiiä. Mutta tsemppiä sulle, toivottavasti viljojen välttäminen helpottaa!

 2. Jaanaba kirjoitti:

  Hö. Mahaongelmia tuntuu olevan tosi monella ja monesti tuntuu olevan vaikee selvittää, että mistä johtuu. Voi voi. =/

 3. Juoksuttaa kirjoitti:

  Täälläkin vaivaa vatsa. Laktoosi on todettu, keliakiaa ei. Luin alkuvuodesta tuosta dieetistä ja sen myötä jätinkin ruokavaliostani pois herneet, linssit, pavut jne. Aluksi vaikutti hyvältä, mutta niin kuin aina, vaivoja esiintyy edelleen silloin tällöin. Monesti olen luullut löytäneeni syyn vaivoihin, mutta sieltä ne vaan aina palaavat. Uusimpana vältettävien listalle on tullut mustikka. Jos löydät apua vaivoihisi, niin lukisin niistä mielelläni.

  • Ninni kirjoitti:

   Mustikka?! Kääk. o_O Niin, kai se voi olla mikä tahansa aine.
   Tuo on kyllä kaikista paskamaisinta, että maha rauhoittuu ja sitten vaivat palaa. Mä kerron kyllä heti, jos helpottaa. Tsemppiä sinne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.