Hae
Ninnin energianurkkaus

10K ja InBody

Pyöräilijät, tai ainakin yksi, naureskelee usein juoksijoiden tai triahlonistien tarkan markan matkoille. 😉 Kyllä mun mielestä puolimaraton on 21,1km, maraton on 42,2km ja kymppi 10km. Siksi valitsin Vaasan sijaan Jyväskylän ja Finlandia maratonin. Vaasassa olis ollu varttimaraton 10,55km ja Jyväskylässä tasan kymppi, virallisesti mitattu.

Starttasin yksin aamulla, ja heti oli hirvi kovassa sumussa vastassa. Onneksi ei ollu kiire minnekään, vaan olin ajoissa matkassa. Kaunis keli oli! Syksy on kyllä hienoa aikaa. Nuorenpana syksy oli masentavaa, ja fiilis oli usein matalalla. Nykyään nautin syksystä, väreistä ja sateista. Parasta treeniaikaa!

Jyväskylässä auto parkkiin, kun vaan ensin kisa- ja parkkipaikan löysin. Tulin väärästä suunnasta, eikä siellä ollut mitään opasteita. Hakemaan numerolappu, vähän verraa ja vielä 25 minsaa ennen starttia päädyin vaihtamaan capripituiset trikoot lyhyisiin. Vaikka inhoan niitä, kun ne rullaantuu ylös. Päätin, etten välitä, vaan nouskoon, mutta viileempi niillä olis juosta. Vain ne, joilla on sisäreisiä, tietää tämän ongelman. 😀

Keväällä juoksin viisarinkääntöhölkässä 6km aikaan 29:14, eli 4:52min/km. Vähän sitä ja vk-lenkkejä käytettiin pohjana, että millaista vauhtia voisi juosta. Kymppi pitäis mennä alle 52 minuuttia, mielellään 51:30. Mikä tarkoittaisi 5:12 tai 5:09 min/km. Ite jopa haaveilin alle 51 minsan menosta hyvänä päivänä. Viime yön unessa aika oli 53:75. 😀

No ei menny tavoitteeseen, mutta ei toki kaukanakaan. 52:14 oli lopullinen aika. Neljä vuotta sitten Ilmajoella aikani oli 56:40, joten parannusta tuli 4 minuuttia ja 26 sekunttia. Toki reitit on erilaiset ja Ilmajoella reitti on lättänä, vaikka ei Jyväskylässäkään mikään kovin mäkinen. Mutta oli viimeinen kilsa silti aika raskas. Sijoitus oli naisista 33. ja yhteensä siellä oli jopa 286 naista. Aika mahtava määrä! 🙂

Vaikka tavoitteeseen ei mennytkään, niin kyllä mä ihan kropasta kaiken mahdollisen irti yritin ottaa. Ja sen kertoo myös keskisyke, joka oli 186! Tuolla kevään kutosella keskisyke oli 185, joten vähän oli vauhdeissa kyllä eroa. Nyt siis 5:13min/km tuli vauhdiksi. No tämä oli tällainen tällä kertaa, ja kyllähän minä numerotyyppinä analysoin jatkossakin hommat numeroiden kautta. 😀

Toivottavasti tämä tuo nyt vähän lisävauhtia ens lauantain puolimaratonille Vimpeliin. Tarkoitus on yrittää alittaa 2,5 vuoden takainen ennätys 1:55. Siihen tarvitaan 5:26 vauhtia, ja en tiiä onko se tällä kunnolla mahdollinen. Sen verran tippui nuo kympin viimeiset kilsat tuonne 5:20 paikkeille, ja sykkeet oli korkeella! No sen näkee sitten ens la.

Käväsin eilen InBody-kehonkoostumusmittauksessa. Olin ihan varma, että rävähtää sellaset lukemat rasvaprosentin suhteen taululle, ettei tosikaan. Kuinka vääristyny kuva sitä itestä voi olla.. Loppujen lopuksi yllätyin positiivisesti, ja sain kyllä niin paljon virtaa hommaan. Ensinnäkin kropassa on paljon lihasta, enemmän kuin mun pituisella keskimäärin. Lihastasapaino oli hyvä koko kropassa, mutta jaloissa erityisesti. Rasvaprosenttikin oli täysin normaali, ja terveyden kannalta oleellisen sisäelinrasvan lukema oli tosi hyvä!

Mun paino on ollu aina suht korkea, ja bmi ollut normaalialueen ylärajoilla. Oon aina ollut tällainen pötkö, en laiha. Ja se puntarin lukema on rassannu mua. Nyt ensimmäistä kertaa päätin olla stressaantumatta niistä puntarin lukemista, vaan keskityn tuohon rasvaprosentin tiputtamiseen. Jos sitä sais pari pykälää alemmas. En laskenu, että millaisia kiloja se vaatii, mutta sitä lähdetään hinaamaan alaspäin. Julkaisen sitten kaikki numerot ja kuvat tuloksista, kun on vertalulappu vieressä. Että oonko onnistunu vai en. 😉

Niin, ja en kertonu testaajalle mun harrastuksesta. Mutta se totesi heti tuloksen nähtyään, että oot sä jotain tehny! Eli kyllä se treeni kropassa kuitenkin näkyy, vaikka välillä ei siltä tunnukaan. 😀

8 kommenttia

 1. Sanna kirjoitti:

  Tuo sijoitushan oli upea! On tuo keskisyke ihan uskomaton. Nostan hattua!
  Ja NINNI Corgi on pötkö, et sinä! 😀

  • Jaanaba kirjoitti:

   Meillä päin kulkee semmonen pötkö, corgi. Juha sanoo joka ikinen kerta kun se nähdään, että korkki menee. Ninni, et näytä samalta sillä se korkki on todellinen pötkö pötikkä.

 2. M kirjoitti:

  Mä oon samanlainen noissa matkoissa 😀 Oon jättäny menemättä kisaan joka ei oo ollu virallisesti mitattu tasan kymppi vaan 10.1 vaikka se olis ollu lähempänä ja hyvin järjestetty ja vaikka mitä 😉 mutta nyt teen tälläkertaa poikkeuksen ja meen juokseemaan 10.6km 😀

  • Ninni kirjoitti:

   Sun on täytyny lähiaikoina juosta tasan kymppi, kun pystyit tuollaseen 10,6 kisaan menemään! 😀

 3. -Katri- kirjoitti:

  En sitten ollu samalla kympin viivalla Jyväskylässä, koska mä UNOHDIN sen. Voi äly! Miten voi unohtaa juoksutapahtuman, johon on harkinnut menevänsä?!? Onneksi en ollut maksanut osallistumista, mutta olisin saanut sinne lipun kohtuullisen halvalla. Voi MUR!!!

  • Ninni kirjoitti:

   No tiedätkö, mä kattelin sun nimeä tuloslistalta ja aattelin, kun en löytäny, että ootkohan tullu kipeeksi tms. No voi harmi!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.