Hae
Ninnin energianurkkaus

Katsaus menneeseen kauteen

Jälleen on yksi harjoituskausi ja kisakausi takana. Syyskuussa 2011 menin triathlonkouluun, ensimmäiset kisat oli kesällä 2012. Tasan kolme vuotta on nyt pötkötelty menemään ohjelman mukaan kolmea lajia.

Syyskuu on yleensä ollu ylimenokuukausi, mutta nyt se on mulla ollu vähän erilainen 2,5 viikon päästä olevan maratonin takia. Ja siksi treenitunnit ylittivät 30 tuntia.

Siinä näkyy kuukaudet, vuodet ja lajeittain treenatut tunnit. Kerran oon saanu rikki 50 tuntia, mikä on jo melkoinen määrä. Ja varsinkin kun se tuli vuoden lyhyimpänä kuukautena. 😉 Nyt onkin mielenkiintoista seurata ja vertailla taulukkoa tulevana vuotena, kun edessä on kuitenkin täysmatkan triathlon puolimatkan sijaan. Yksi toive talvelle on: Lunta saisi tulla niin paljon, että pääsee hiihtämään. Paras tapa saada pitkiä treenejä. Nimittäin maastopyöräillessä tulee helposti kylmä ja juosten ei voi tehdä kolmen tunnin lenkkejä. Myös Botniahallin pyörävuoroa täytyy käyttää talven aikana usein hyväksi.

Kesällä oli kaksi triathlonin puolimatkan (uinti 1,9km / pyörä 90km / juoksu 21,1km) kisaa. Toinen Italiassa, Italy Ironman 70.3 ja toinen Suomessa, Finntriathlon Joroinen. Italiassa oli vähän ravinnon imeytymisen kanssa ongelmia, mutta silti juoksin parhaan puolimaratonin ajan triathlonkisassa 2:04. Joroinen puolestaan oli melkoinen taistelu helteessä, kunhan maaliin pääsin. Joroisen uinti oli onnistunut, mihin olin tyytyväinen kaikkien pelkotilojen jälkeen. 🙂

Noiden lisäksi tein kaksi triathlonin perusmatkan (uinti 1,5km / pyörä 40km / juoksu 10km) kisaa. Toinen Voimarinteellä ja toinen Kuopiossa. Voimarinteellä nautin menosta, kun kropasta ei kaikkea irti saanut ja Kuopion SM-kisaan täytyy olla tyytyväinen sijoituksen ollessa neljäs. Tänä kesänä ei tullut yhtäkään nappisuoritusta, mikä on monesti tietenkin vaikeaa kolmen lajin vuoksi.

Lisäksi muutama lyhyempi juoksu, kaksi puolimaratonia ja maastopyöräkisakin mahtui joukkoon. Puolimaratonilla pääsin juoksemaan ennätysvauhtia ja toivon, että Kankaanpään maratonilla menee vuoden 2011 Tukholman maratonin aika 4:29 rikki.

Tänään oli pitkästä, pitkästä aikaa kuntosalilla. Vaikka Pulssissa oli tosi paljon porukkaa, niin voi että kun nautin!! On ollu kyllä ikävä salille!! Sinne on tullu myös hiihtolaite! 😀 Eli jos lunta ei tuu, niin pääsee ees salilla hiihtämään. 😀

Kolmen tunnin hiihtolenkki tässä? ;)

Kolmen tunnin hiihtolenkki tässä? 😉

4 kommenttia

 1. Mika kirjoitti:

  Komea määrä liikuntaa! Mullahan on maraton-enkka viime syksyn 4:28 ja toivon saavani sen lauantaina rikki joten aikalailla samassa veneessä ollaan.

  Hieno tuo skiergo, en olekaan ennen nähnyt. Kokeilitko jo?

  • Ninni kirjoitti:

   No niin, mielenkiinnolla jään odottamaan sun saavutuksia. Taitaa parantua sulla aika paljon. 😉 Tsemppiä!!

   Kokeilin tasatyöntöjä muutaman kerran, ku itekin näin ensimmäistä kertaa. En ainakaan heti tajunnu, että kuinka jalkoja oli saanu mukaan muuta kuin polvista niiaamalla tasatyöntöjä työntämällä.

 2. Hanna kirjoitti:

  Varmasti menee maraton-enkka uusiksi, näyttäis kovasti siltä :)! Vau, kovasti oot treenannut tänä vuonna! Hienoja pylväsdiagrammeja! 😉

  • Ninni kirjoitti:

   Toivottavasti joo! 🙂 Maraton on vaan sen verran pitkä matka, ettei sitä ikinä tiiä. Huomenna pitäis kipitellä valmistava 27km.

   Pitääkin tulla luuraamaan sun viime hetken mietteitä viikonlopusta. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.