Hae
Ninnin energianurkkaus

Lumia 930 vs iPhone 4S

Mulla on ollut kaksi viikkoa testissä Lumia 930, ja testaus loppuu tänään ja palautan puhelimen huomenna. Testistä pitää kirjoittaa raportti, ja aattelin sen teillekin liittää. Olkaapa hyvät! 🙂

Olin iloisesti yllättynyt, kun mulle ilmoitettiin kahden viikon Lumia 930:n testauksesta. Yhtäkään Lumiaa en ole omistanut, enkä edes kunnolla selannut. Iphone mulla on ollut monta vuotta, ja nytkin käytössä on 4S. Vertailen siis keskenään Lumia 930 ja iPhone 4S puhelimia.

Kokoeroahan puhelimilla on paljon. Ensin Lumia tuntui todella isolta (ja kevyeltä), mutta siihen tottui hyvin kahden viikon aikana ja sitä oppi käyttämään. Nyt puolestaan iPhone tuntuu pieneltä ja näytölle mahtuu vähän tavaraa. Ihan olematon. 😀

Harrastavien lasten äitinä, reissaavan miehen vaimona, triathlonia harrastavana ja bloggaajana pidän tärkeimpinä ominaisuuksina puhelimessa perustoimintoja (viestit, puhelut), tiettyjä toimivia sovelluksia, kalenteria ja kameraa.

Perheelläni on Googlen kalenteri, jota miehen kanssa synkataan netin ja puhelimien kautta, jolloin se on ajantasalla koko ajan. Lumia 930:n kalenteri on huippu! Selkeämpää ei voisi enää olla, näen viikon tapahtumat kerralla ja sekä kalenteriohjelmassa että lukitusnäytöllä näkyy seuraava tapahtuma. Erityisesti tuolle lukitusnäytöllä näkyvälle tapahtumalle annan monta pistettä, ei yksikään meno yllättänyt kahden viikon aikana hälytyksellään.

Kameralla otettujen kuvien laatu on hyvä! Ainut, että urheilublogia kirjoittaessani kuvaan paljon myös liikkuvaa kuvaa ja siihen kamera on hidas, kun tarkentaa pitkään. Kamera ei ole niin hidas kuin jossain vanhemmissa lumioissa, mutta iPhoneen verrattuna se on. Sarjakuvamahdollisuuskin löytyi, mutta sen käyttö näkyi heti laadussa huomattavasti. Sitä en siis todellakaan käyttäisi. Kuvat oli myös helppo lähettää OneDriveen, jolloin saan ne helposti muokattua blogikäyttöön. Iphonella lähetän niitä omaan sähköpostiin.

Lumia 930

Lumia 930

iPhone 4S

iPhone 4S

Appseja on saatavilla huomattavasti vähemmän kuin iPhonelle, ja itselle tärkeimmissä sosiaalisen median sovelluksissakin on ihan perusvirheitä. Tarkoitan siis Facebookia, Twitteriä ja Instagramia. Esimerkiksi vaikka sovelluksen avaa, niin se ei päivitä ilmoituksia. Ja toisaalta näytössä voi näkyä, että olisi uusia ilmoituksia näissä sovelluksissa, vaikka ne olisi jo lukenut. Sitten Facebookissa näkee, että joku on tykännyt/kommentoinut kuvaa/tilaa, mutta ei näy kenen tilaa ja mitä tilaa. Lukee vain henkilö x tykkäsi kuvasta. Ja siinä se. 😀 Lisäksi yksi tärkeä juttu:  Kaipaisin tulleesta Whatsappin viestistä merkinnän lukitusnäytölle. Samoin kuin sähköposteista, puheluista ja tekstiviesteistä tulee. Käytän kuitenkin Whatsappia paljon ja nyt joudun aina avaamaan erikseen puhelimen, että näen onko viestejä tullut. Mutta se näistä sovelluksista.

En koskaan lue minkään laitteen käyttöohjeita, jos ei ole ihan pakko. Käyttöönotto onnistui hyvin ilman käyttöohjeita, ja logiikka puhelimessa on selkeä.

Kuvavertalut on molemmilla puhelimilla otettu perusasetuksilla, eli automaatilla.

Blogistani löytyy mm. muutama illalla otettu kuva lisää. Juuri näissä pimeällä otetuissa kuvissa laatueron huomaa paremmin. http://energianurkkaus.fitfashion.fi/2014/10/11/9kk-edessa/

Lumia 930

Lumia 930

iPhone 4S

iPhone 4S

Plussat:

 • Kuvien laatu
 • Kalenteri
 • Kirkas, hyvä ja iso näyttö
 • Etunäytölle saa sekä sovelluksia että henkilöitä
 • OneDriven helppous
 • Lukitusnäytöllä seuraava tapahtuma kalenterista
 • Kevyempi, vaikka isompi

Miinukset:

 • Hidas kamera, tarkentaa pitkään
 • Saatavilla vähemmän sovelluksia, mitä iPhonelle
 • SoMe-sovellusten toiminta
 • Muutamia pieniä bugeja tulee eteen aina välillä
 • Whatsappin ilmoitus ei tule lukitusnäytölle

Kuka vaan voi ilmoittautua testaajaksi, ja saada puhelimen testattavaksi. Täältä. Vertailussa täytyy tietenkin huomioida, että 4S on jo vanha puhelin ja 930 uusi.

2 kommenttia

 1. Ammi kirjoitti:

  Kaks Lumiaa oon omistanu (820 ja 1020), ja kyllä molemmissa WhatsAppin viesti-ilmoituksen saa lukitusnäytölle.

  • Ninni kirjoitti:

   Kiitos! Facen puolella tästä jo kommentoitiinkin. 🙂 Samoin kuin dropboxista iPhonen suhteen. Eli molemmille pinna lisää. 🙂 Aika loistavaa saada lisää vinkkejä, mitä ite ei oo huomannu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.