Hae
Ninnin energianurkkaus

Oppia paremmilta

Kirjoittelin viime viikolla aiheesta, miten ei kannata verrata itseään muihin. Linkki tekstiin tässä. Aiheeseen tuli monta kommenttia, ja myös ajatuksia siitä, että kuinka ihmiset kokee stressin eri tavalla. Ja sopivasti heti tällä viikolla onkin tullu pari huonosti nukuttua yötä (ma-ti, ti-ke), ja öisin on asioita pitäny mietiskellä. Mikään ei oo ärsyttävämpää kuin herätä yöllä neljältä ja pyöritellä työasioita mielessä.

Keskiviikkona uskaltauduin silti juoksulenkille, vaikka takana ei hyvät unet ollutkaan. Oli pakko päästä ulkoilemaan, kun ma ja ti en lenkillä käyny. Pikkusen oli pohkeet tukossa, mutta mukava lenkki tuli seurakavereiden kanssa. Osa jäi vielä uimaan, mutta mä olin valmis nukkumaan ja päätöksen sinetöi Sannan uikkarien jääminen kotiin. 😉 Lenkki oli tosi raskas, painoin sata kiloa ainakin. Mutta onneksi sainkin sitten hyvin nukuttua!

Tänään oli Supersportin ja SSU-Triathlonin järkkäämä triathlonilta Supersportissa. Paikalla muutama esittelijä ja saatiin Seinäjoelle kaksi kovaa nimeä: ammattilainen Darby Thomas ja juuri Havajilta MM-kisoista palannut Tatu Kasurinen.

Darby piti pari puolen tunnin luentoa. Toinen aiheesta henkinen voima (mental strength) ja toinen levon tärkeydestä (importance of rest). Itse ehdin kuunnella ensimmäisen kokonaan ja toisesta puolet, ja sitten oli lähdettävä hakemaan lasta koulun elokuvaillasta. Mä voisin istua ja kuunnella vaikka kuinka pitkään ihmistä, joka todellakin tietää mistä puhuu. Darby oli myös viime syksynä samassa paikassa triathlonillassa puhumassa ja myös silloin kuuntelin tarkkaan!

Muutama vinkki sinne lukijoillekin:
– Valmistaudu ongelmiin etukäteen, että tiedät miten niistä selviät nopeasti ja helposti kisassa.
– Myös harjoituksissa on tärkeää henkinen puoli, ei pelkästään kisassa.
– Harvassa on kisat, joissa kaikki onnistuu ongelmitta. Voittaja on se, joka selviää niistä parhaiten.
– Poista ajatus ongelmakohdasta, ja mieti muuta.
– Siirrä ajatus kropan ulkopuolelle. Esimerkiksi pyöräilyssä joku vetää kypärästä eteenpäin.
– Opettele rauhoittava hengitys

Tatu puolestaan oli esittelemässä Feltin pyöriä, mutta tuli hänen kanssaankin juteltua muistakin asioista kuin pyöristä, ja napattua muutama pieni, mutta tärkeä vinkki takaraivoon. Mm. ettei se tanko tarvi heti keväästä olla niin alhaalla kuin loppukesästä, vaan laskea totuttelun jälkeen taas pikku hiljaa. Mullahan tanko on kyllä niin ylhäällä kuin saa. Pitäis vaan opetella vähentämään spacereita välistä ja tiputtamaan tankoa. Ja koska Frankfurtin ironman on niin kesän alussa (5.7.), niin on tärkeää aloittaa pyöräily ajoissa. Koska jos vertaa esim. Kalmariin (15.8.), niin pyöräilykilsoja on helposti tonnin vähemmän.

Kyllähän mulla on tavoite päästä viikoksi keväällä etelään treenileirille. 🙂 Kun vaan rahat onnistuu. Ja jos tulevaisuus menee tietyllä toivomallani tavalla, niin rahat onnistuu.

Darbyn ja Kasurisen Marian pyörät

Darbyn ja Kasurisen Marian pyörät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.