Hae
Ninnin energianurkkaus

Erotin itteni

Tytär kysyi viime viikolla yhtenä aamuna, että tänäänkö sä erotat ittes? Asiasta oli ollu puhetta edellisenä iltana. Kyllä, tänään irtisanon itteni.

No mitäs nyt sitten? Miltä kuulostaisi päivän ohjelmana se, että laitan lapset kouluun, teen aamutreenin, otan päiväunet, kokkaan, olen kotona iltapäivällä, kun lapset pääsee koulusta. Koti olisi puhdas ja illan kruunaisi lasten kuskaukset ja pikkutreeni. Triathlontreeniä aamuin ja illoin ilman mitään suurempia deadlineja ja aikataulutuksia. Ah, niin mahtavaa!!

Okei, haaveet seis ja todellisuuteen. 😀 Kolme lasta elätettävänä, omakotitalo vielä pitkälti pankin, autostakin lainaa, oma ja perheen harrastukset pitää saada maksettua, eikä lottovoittoa ole näkynyt.

Tykkään työstäni ohjelmistosuunnittelijana. En oo koskaan sen tarkemmin kertonu, että mitä oikein teen. Ehkä siksi, ettei suurin osa ymmärrä ja ehkä siksi, ettei suurinta osaa ees kiinnosta. 😀 No ehkä joku on kuullut sanan business intelligence? Mun työ liittyy vahvasti siihen. BI on datan hakua järjestelmästä a, järjestelmästä b ja mahdollisesti vielä järjestelmästä c jne. tietovarastoon x, ja siinä välissä datan muokkausta. Lopulta data on siinä mallissa, että sen päälle rakennetaan erilaisia raportteja, joilla sitten seurataan ja analysoidaan yrityksen toimintaa. Tämä data kulkee tämän välin yleensä joka yö, ja näin käyttäjillä on päivitetyt raportit aamulla edessä. Kummallisinta tässä on se, että vaikka ajot yleensä toimii, niin joskus ne ei jostain syystä toimikaan ja toisinaan taas ilmestyy virherivejä. Ja mikäs oikeasti sen kivempaa kuin niitä selvittää. 🙂 Mun työ on siis todellisuudessa pitkälle ongelmien ratkaisemista. Vaikka tekisi uutta, niin ongelmat pitää ratkoa.

Vaikka työ on istumatyötä, niin ei haittaa. Okei, voi seistäkin pöydän ääressä, kun nykyään noita sähköpöytiä on, niin voi vaihtaa asentoa vaikka puolen tunnin välein. 😉 Tärkeintä on kuitenkin, että työstä tykkää. Ja koska tykkään työstäni, niin en vaihda alaa. Okei, kyllä mua motivoi rahakin ja sekin vaikuttaa siihen, etten vaihda huomattavasti huonompipalkkaiseen työhön.

Vaihdan firmaa, toimistoa, ja pidennän työmatkaani noin kilometrillä. Eli en vaihda Seinäjokea mihinkään. Mulla on enää kolme päivää töitä vanhassa paikassa, sitten pidän pari ylityövapaata ja uudessa työssä aloitan 24.11.

Tämä työpaikan vaihto mahdollisti lopullisesti myös haaveilemani treenileirin ulkomailla keväällä. Mallorca kutsuu mua ja muutamaa muuta viikolla 15. Mun huoneessa on muuten jollekin naiselle tilaa. Jos kiinnostaa, niin luuraa täältä: Aqua Plus. Tästä oon myös innoissani! Mulla oli muutama muukin todella hyvä vaihtoehto, mutta punnitsin asioita monelta kantilta ja lopulta valitsin Aqua Plussan leirin.

16 kommenttia

 1. Kai Söderdahl kirjoitti:

  Moi Ninni! Paikka menikin jo ja sulla on mukavaa seuraa leirimajoituksessa 🙂 Tsemppiä treeneihin, kevät tulee vauhdilla!

 2. Tiina kirjoitti:

  AIVAN MAHTAVAA! Ihanaa luettavaa! Elämän isoja päätöksiä. 🙂 Sinä päätät suunnan! 🙂

 3. Emmi kirjoitti:

  Onnea uudesta työstä!

 4. Susanna kirjoitti:

  Ihan huippua..Tärkeitä, isoja päätöksiä.
  Onnea uuteen työhösi ja kateellisuudesta vihreänä toivotan onnea ja mahtavia treenejä Mallorcalle. . Ehkä mäkin sit joskus!

  • Ninni kirjoitti:

   Kiitos Sussu! 🙂 Joo, tääkin on mulle nyt ensimmäinen ja sopivasti ennen kesän ironmania. 🙂

 5. Uraäiti kirjoitti:

  Wau – mahtavaa! Teet tärkeää työtä. Onnea uusiin haasteisiin!!

 6. -Katri- kirjoitti:

  Onnea uuteen työhösi! Ihanaa, kun sen myötä pääset myös treenileirille. Toi tollanen lottovoittajan arki vailla työvelvoitteita mutta kera treenivelvoitteiden oliskin aika hienoa. Kyllä mukava työ mukavine työkavereineen tuo silti elämään rytmiä ja sisältöä. Sä teetkin näköjään melkein samoja hommia kuin mieheni, ja sekin tykkää työstään. 🙂 Mä tykkään kans omastani suurimmaksi osaksi, mutta tekisin 6h päivää, jos voisin valita. Ja työpaikka olisi lähempänä kotia, jos voisin valita. Voin vaikuttaa työhöni ja se taas nostaa työviihtyvyyttä tosi paljon.

  • Ninni kirjoitti:

   Kiitos Katri! 🙂 Joo, jokaisessa jutussa omat mukavuudet. Mä kyllä ihan tykkään oikeasti, että päivässä on selkesti hyvä rytmi. Mä oon tehny nuorimman kuolun takia 6h päivää, mutta nyt palaan takas 8 tuntiin.

 7. Marissa kirjoitti:

  Hienoa!! Paljon onnea tulevaan työhön, vaihto tekee välillä tosi hyvää. Täytyy myöntää etten ohjelmoinnista mitään tajua vaikka sen alan talossa olinkin pitkään töissä 😀 jotain taikoja te sen koneen kanssa teette, hihi.

  Matka kuulostaa huipulta, tosi kiva että sekin mahdollistui tällä muutoksella 🙂

  Blogit.fit.fi/sairaankaunismaailma

  • Ninni kirjoitti:

   Kiitos Marissa! 🙂 Taikoja ja taikoja, välillä kyllä toivois tekevänsä taikoja. 😀 Oon kyllä iloinen tästä sekä matkasta!

 8. MatuCaneX kirjoitti:

  Tääkin vielä: mäkin olen BI 😉 Iloa ja riemua uuteen duuniin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.