Hae
Ninnin energianurkkaus

Polar V800 uudet ominaisuudet

Polar V800 on saanu välillä jotain päivityksiä, mutta nyt tuli sen verran isommat päivitykset, että näistä on ihan pakko kirjoittaa. Allasuintiin analysointia mm. matkan mittaukseen ja käsivetoihin sekä päivitystä kellon aktiivisuusnäyttöihin.

Ennemmin joutui tsekkaamaan Flow nettipalvelusta, että paljonko on tullut päivän aikana askelia tai paljonko pitää vielä liikkua, että päivässä on henkilökohtainen tavoite 100% täynnä. Nyt kello kertoo suoraan, että paljonko on kasassa ja minkä tyyppistä liikuntaa tarvii ja paljonko, että saa päivän tavoitteet kasaan. Tästä tuli hyvin samanlainen tämän suhteen kuin uudesta M400 mittarista.

Kellon valikkoon tuli yksi kohta lisää: Päivän aktiivisuus. Ja sieltä näkee prosenttimäärän sekä paljonko pitää liikkua juosten (esim. pallopelit), kävellen (esim. ruohonleikkuu) tai paljon tarvii vielä seisomista (esim. leipomiset, puutarhatyöt). Lisäksi saa valita mittarin päänäyttöön näytön, jossa on myös aktiivisuuspalkki. Eli näet sen jo, kun vilkaiset kellonaikaa.

Kahden eri päivän aktiivisuuksia. Eilen kuvattu iltapäivällä ja illalla, tänään iltapäivällä.

Kahden eri päivän aktiivisuuksia. Eilen kuvattu iltapäivällä ja illalla, tänään iltapäivällä. Lisäksi löytyy ihan numeroina aktiivisuus aikana, kalorit ja askeleet.

Allasuintiin en oo osannu kaivata mitään lisäominaisuuksia, varsinkin kun oon kuullut, että aina tällaiset laitteet eivät uintilajia tunnista, saati laske matkaa oikein. Mutta mielenkiinnolla tätäkin testasin ja yllätyin kyllä positiivisesti. Mä uin koko ajan mittarin mukaan vapaauintia niin kuin siis uinkin, ja vaikka en oikeaa käännöstä tekään, niin matkan V800 laski oikein.

Itteä kiinnosti kauheesti, että miten se matkan laskee ja missä kohtaa päivittää seuraavan 25m laitteeseen lisää. Liusta/pysähdyksestä päättelee altaan päädyn. Mutta luulin jo jossain vaiheessa loppuverran aikana tietäväni miten metrit mittariin lisääntyy, kunnes huomasin päähän pysähtyessä, että ensin näytti 1900m ja sitten 1875m. Eli vähensikin pysähtyessä 25m, eli oli jotenkin ennakoinut käännöstä ja kun pysähdyin, niin palasin oikeaan matkaan. Tämän huomasin ihan lopuksi ja olin jo ollut varma yhdessä välissä, ettei tajunnut mun kääntyvän (ei kunnon liukua) ja jäi kyllä 25m tulematta. Mutta tässäkin kohtaa oli laite kyllä testaajaa fiksumpi. 😀

Oli myös mielenkiintoista nähdä 25m kovemman vedon jälkeen, että mikä olisi ollu vauhti 100m tuolla menolla. Hetkeksi kun pysähtyi, niin päivitti näyttöön nopeuden vedon mukaan. Laitoin itelle 1000m väliajat tulemaan, niin tonnin jälkeen paukahti tonnin aika, keskivauhti ja mm. käsivetojen määrä näytölle. Ja silti näki ajan pyörivän edelleen. Nämähän tulevat siis näkyviin, kun kelloon lisää uuden lajin: Pool Swimming.

Täytyy sanoa, että vaikutti tosi hyvältä ja saati sitten tämä yhteenveto Polar Flow:ssa. Raakaa dataa. 53 minuutissa oon oikeasti uinu 42 minuuttia ja jokainen 25m aika on näkyvillä. 😀

Jos sulla tämä kello on, ja et oo vielä päivittäny uusia ominaisuuksia, niin äkkiä päivittämään! 🙂

8 kommenttia

 1. Milka kirjoitti:

  Wow.. Kiitos, mä voisin kyllä tilata sulta yksityistunnin, jossa opettaisit mua käyttämään tätä härveliä oikein. Pitääkin tänään laittaa omaankin kelloon päivitykset voimaan. Tuota päivittäisen aktiivisuuden tarkempaa seuraantaa olenkin vähän kaipaillut, mutta nuo allasuinnin ominaisuudet vaikuttavat aika huipulta. 🙂

  • Ninni kirjoitti:

   🙂 Oothan sä valinnu ite mitkä tiedot haluat minkäkin lajin aikana näkyvän näytöllä? Tai laittanu lajeille erikseen sykerajat kohdilleen? Voin oikeesti auttaa, jos haluat. 🙂

   • Milka kirjoitti:

    On mulla omat profiilit eri laijeille, pitäis tosin vielä viilata muutamaa profiilia. Sykerajojen kanssa ei oo homma ihan niin hyvin hanskassa. Meidän pitää ottaa joku viikonloppu tai miks ei viikolla hyvä tekosyy esim. lenkkitreffit ja samalla voin sitten salakavalasti hyödyntää lähiopetusta. 😉

 2. Tero kirjoitti:

  Moi. Riittääkö tuohon allasuintiin kun vaan valitsee uinnin ja lähtee uimaan niin se ymmärtää että ollaan hallissa? Pitääkö gps ottaa pois. Ei jaksaisi säätää YHTÄÄN..

  • Ninni kirjoitti:

   Valikoimaan on tullu uusi laji Pool Swimming / Allasuinti. Sen kun lisää Flow:ssa omiin käytettäviin lajeihin ja käytät sitä uidessa. Tietty pitää synkata sit kelloon asti. 😉 Kellosta lajin asetuksista voi vaihtaa altaan pituutta 25/50m. Muuta ei tarvi kuin tosiaan ottaa tuo uus laji käyttöön.

 3. ilkka kirjoitti:

  Moi
  Tosiaan mielenkiintoista. Sykevyö pelittää uidessa hyvin? Kyl nousee nyt kohti hankintalistan kärkeä. Itte huomasin että Polarin uusi sykevyö on surkeempi kuin se vanhanmallinen. Ei kestä ja sykearvot heittelee enemmän kuin vanhan mallisella. Tein ihan tieteellisen mutu-testin. Ilmeisesti Polarin on tarkoitus taas rahastaa kuluttajia ostamaan uusi sykevyö kun tehdään surkeeta skeidaa.
  Vanha vyö on noin 5-7 vuotta vanha ja vielä pelittää, uusi malli kesti vajaan kaksi vuotta.

  • Ninni kirjoitti:

   Sykevyön kanssa ei oo ollu uimassa mitään ongelmia. Bluetooth on käytössä muuten, mutta uidessa on joku eri taajuus.
   Joku Polarin vyö oli muuten huonompi kuin muut, mäkin huomasin saman. Tää on taas toiminu ihan hyvin, toki käytössä vasta vajaan vuoden.

   Jos nyt pitäis ostaa mittari, niin Polar tai Garmin. Suunto ei olis mun vaihtoehtona. Polarissa on tiettyjä ominaisuuksia, mitä ei oo Garminissa ja Garminissa jotain, mitä ei oo Polarissa. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.