Hae
Ninnin energianurkkaus

Joulukalenterin 3. luukku, Jiri Vilppola

Kolmannesta joulukalenterin luukusta paljastuu Vilppolan Jiri, joka on ehtiny nappaamaan triathlonissa itselleen yli 30 SM-mitalia, joista puolet on kultaisia. Paras yksittäinen saavutus on pitkän matkan (4km uinti, 120km pyörä ja 30km juoksu) EM-pronssi M35-sarjassa vuonna 2011. Pitkän tähtäimen paras saavutus on 25 Suomen Triathlonliiton alaista SM-mitalia yhdessä ikäluokassa (M35 2009-2013), joka on liitosta tarkistettu Suomen ennätys. 🙂 Voi olla, että tuon Suomen ennätyksen rikkomiseen menee hetken aikaa. 😉

Jirillä on vinkki kisakassin pakkaamiseen. Kiitos Jiri! 🙂

Yhdistä mielikuvaharjoittelu ja kisakassin pakkaaminen

Triathlon on hauska laji, mutta kisassa on aika paljon muistettavaa ja pakattavaa. Lähes joka startissa törmää kollegoihin jotka kiertävät hädissään vaihtoalueella kyselemässä lainaksi sitä sun tätä, kun kisajännityksessä oma kassi on tullut huonosti pakattua. Itse käyn aina ennen kisaa pakkauksen yhteydessä tapahtuman läpi mielikuvana ja pakkaan kamat lattialle järjestykseen samalla.

– Lämmittely ja eväät (mitä vaatteita päällä, mitä juomaa/ energiaa vielä tässä vaiheessa, jos vaihtoalue suljetaan niin millä kengillä verrat ym…)

– Uinti, mitkä varusteet tarvitsen uintiin? (Lakki, lasit, huurteenesto, märkäpuku, kisapuku, baby oil, sykevyö, kello jne…) Samalla mielessä uintireittiä läpi: Montako lenkkiä, kuinka päin kierretään, miltä puolelta poijut, startti vedestä vai rannalta jne…

– Pyörä, mitä tarvitaan pyörällä? (Kypärä, kengät, juomasysteemit, energiat, työkalut, pumppu, vararenkut, paikkausvaahdot ym.ym. Onko ruuvit /pultit kireällä, vaijerit/ ketjut puhtaat ja rasvattu ym….) Ja samaan tapaan myös pyöräreitti mielessä läpi…millainen profiili, montako kierrosta ym.

– Juoksun kanssa luonnollisesti sama juttu. Mitä tarvitaan kassiin? (Tossut, sukat, talkkia, kisavyö, energiat, aurinkolasit, lippa tms…)

Tarpeet ovat toki aina yksilöllisiä, mutta tuossa joitakin esimerkkejä.

– Kisan jälkeen, mitä päälle ja ennen kaikkea miten palautuminen käyntiin? (Pyyhe, pesuvehkeet, verkkarit, palautumisruokaa- ja juomaa, käteistä rahaa kisapuffettiin jne…)

Ja kun tämän olet tehnyt, edessäsi on kaikki tarvittava onnistuneeseen kisasuoritukseen ja olet samalla käynyt mielessäsi myös tulevan kisareitin läpi. Sitten vaan kamat kassiin ja hymy huulilla kohti kisapaikkaa.

Hyvää joulun odotusta ja viivalla nähdään, toivottavasti kaikki kamat mukana. 🙂

Jiri Vilppola

4 kommenttia

 1. Jaanaba kirjoitti:

  No, Jiri on kyllä aika paras. =)

 2. -Katri- kirjoitti:

  Mä olin tavannut Jiriä vain työyhteyksissä muutamia kertoja ja istunut paperit levällään saman pöydän ääressä, enkä tiennyt yhtään millainen triathlonsuuruus istuu vastapäätä. Tajusin vasta tänä syksynä kuuluvani samaan seuraan ja sitten mua valaistiin Jirin saavutuksista. Huikee äijä, hattu nousee!
  Tää kalenteri on kyllä kiva, ahmin kaikki vinkit! 🙂

  • Ninni kirjoitti:

   Voin kyllä kuvitella, ettei Jiri paljon prassaile saavutuksillaan. 😀

   Ahmi ihmeessä, vielä paljon hyviä vinkkejä tulossa. Lisäksi tarjouksia ja arvonta! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.