Hae
Ninnin energianurkkaus

Joulukalenterin 4. luukku, Jussi Lotvonen

Joulukalenterin neljännen luukun vinkin on rustannut Jussi Lotvonen. Jussi on vammaisurheilija, jonka tavoitteena on Rion Paralympialaiset vuonna 2016. Ennen paratriathlonia Jussi on pelannut proteesijääkiekkoa ja voittanut EM- ja MM-mitaleja. Nyt tähtäin on henkilökohtaisessa lajissa. Vakava sairaus, siitä parantuminen ja vammautuminen ei ole hidastanut miehen menoa, päinvastoin! Tsemppiä Jussille projektiin ja kiitokset mielenkiintoisesta vinkistä! 🙂

Kova reenipäivä

Minua pyydettiin kirjoittamaan Niina Mäenpään joulukalenteriin aloittelevalle tai jo triathlonia pidempään harrastaneelle vinkki harjoittelunsa tueksi. Ajattelin kirjoittaa vinkin, josta olisi hyötyä molemmille ryhmille. Usein harrastelija triathlonistit harjoittelevat kerran tai kahdesti päivässä työn ohessa. Itse pidän pitkien harjoitusten ja suurien harjoitusmäärien tekemistä tärkeänä seuraavan kesän kisoja varten. Pitkissä harjoituksissa huomaa nimittäin helpoimmin omat puutteensa sekä kestävyytensä sen hetkisen tason.

Haastankin triathlonisteja kokeilemaan yhden määrällisesti raskaan harjoituspäivän lisäämistä ohjelmistoon. Näin huomaa parhaiten missä vaiheessa harjoittelu ja kunto ovat tulevan kauden kisojen suhteen. Haastepäivänä harjoittelua saisi kertyä yli viisi tuntia ja mielellään kaikkia kolmea lajia. Viiden tunnin harjoitusta ei tarvitse tehdä yhtäjaksoisesti, vaan lajien välissä voi ottaa hyvin esimerkiksi päiväunet.

Pidän itse tärkeänä harjoitusten suorittamista kisan mukaisessa järjestyksessä: uinti, pyörä ja juoksu. Aamulla uinti 1,5h (3-5km), päivällä pyöräharjoitus 2-3h (70-120km) ja illalla juoksu 1-2h (10-20km). Tehot harjoituksissa voivat olla matalat esim. sykealueilla 1-2. Päivän aikana on hyvä harjoitella samalla myös tankkausta, joka tulee joka tapauksessa huomioida itse kisoissa. Tämän kaltaisia harjoituksia olisi hyvä tehdä säännöllisesti, esim. kaksi kertaa kuukaudessa.

Jussi Lotvonen

2 kommenttia

  1. Sanna kirjoitti:

    Kuulostaa kovalta, mutta tätä täytyy kevään kuluessa kokeilla. 🙂

    • Ninni kirjoitti:

      Otan kyllä kans tämän käyttöön! Oon välttäny viikonloppuna tekemästä liikaa, vaikka intoa ja aikaa on. Nyt kyllä pari kertaa kuussa en vältä. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.