Hae
Ninnin energianurkkaus

Joulukalenterin 8. luukku, Maria Kasurinen

Kahdeksas luukku kuuluu Maria Kasuriselle.  Suomesta osallistui tänä vuonna ironmanin mm-kisoihin neljä naista, joista Maria oli yksi. Maria lunasti paikkansa Havajille voittamalla Ruotsin Kalmarissa ironmanin omassa sarjassaan (25-29v) ajalla 9:57! Samalla hän oli kokonaiskilpailun 6. nainen. Lisäksi häneltä löytyy liuta muita saavutuksia, sm-mitaleista kansainvälisten kisojen podium-paikoille.

Maria jakaa ajatuksiaan treenien tarkoituksen tiedostamisesta ja suunnittelusta. Kiitos Maria! 🙂

Keskity jokaiseen treeniin ja tiedä sen tarkoitus.

Harjoittelu työn ja muun elämän ohessa on välillä hankalaa, kun tuntuu ettei päivässä tunnit riitä. Harjoitukseen on hyvä valmistautua etukäteen ja miettiä miksi tänään harjoittelen ja mitä tämän on tarkoitus minussa kehittää? Valmentajan tuki ja neuvot ovat todella arvokkaita, mutta urheilijan pitää myös itse tunnistaa mikä harjoitus toimii ja milloin. Treenikaverit ovat loistava tsemppiapu harjoituksissa. Yhdessä tekemällä, ei pääse laiskuus niin helposti iskemään. 🙂

Harjoitukseen pystyy keskittymään paremmin kun suunnittelee etukäteen esim. viikon kaikki muut tekemiset/menemiset. Harjoittelin viime kaudella peruskuntokaudella kehittävillä viikoilla 15-17 tuntia viikossa. Se onnistui suht hyvin, kun viikkoon ei tullut mitään poikkeuksia. Näitä poikkeuksia kuitenkin tulee jatkuvasti ja siksi kannattaa miettiä, mitkä treenit ovat tärkeitä ja mitkä kehittävät ja tehdä vaikka vain ne jos ei ehdi joka päivä harjoitella. Jotta harjoitteluun voi keskittyä hyvin, täytyy löytää itselle sopiva levon ja muun elämän tasapaino.

Kiitos kutsusta tähän joulukalenteriin! Toivotan kaikille onnistuneita ja piristäviä treenejä sekä hyvää tulevaa joulunaikaa!

Maria Kasurinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *