Hae
Ninnin energianurkkaus

Joulukalenterin 18. luukku, Minna Lamminen + Arvonta

Kahdeksastoista joulukuuta vuonna kaksituhattaneljätoista ja Minna Lammisen juoksutekniikkavinkkejä sekä arvonnan sisältävä luukku. Minnalla on juoksusta yli 30 SM-mitalia. Tuorein suomenmestaruus on 10000 metriltä tänä vuonna. Suomi-Ruotsi maaottelussa Minna teki kympin ennätyksensä 34:03 ja nappasi sillä kisan voiton. Naisen juoksu on kyllä melkoisen näyttävää ja kevyttä menoa!

Kiitos Minna juoksutekniikkavinkeistä! 🙂

Terveiset aurinkoiselta Espanjan leiriltä Torreviejasta!

Minulta toivottiin juoksutekniikkaan liittyvää treeniä joulukalenteriluukkuun. Kilometrien nielemisen sijasta olisi hyvä korvata toisinaan joku viikon vakiolenkki hieman erilaisella harjoituksella. Tässä yksi esimerkki, jonka voi toteuttaa hieman huonommissakin talviolosuhteissa ja tasosta riippumatta. Aloittelijan on hyvä pyytää joku juoksutekniikasta ymmärtävä valmentaja opettamaan liikkeitä ja valvomaan, että harjoitteet tehdään oikein.

Verryttely 20 minuuttia + 5×20 sekunnin rullaus/kävelypalautus + loivaan ylämäkeen seuraavat liikkeet kävelypalautuksella 3x30m

polvennostojuoksu
pikkuvuorohyppely
askelkyykkykävely
juoksuloikka

Lopuksi tehokkaasti jyrkkään ylämäkeen 5×15 sekunnin spurtti niin kovaa kuin lähtee. Ylämäkijuoksussa on helppo keskittyä päkiäjuoksuun ja käsien käyttöön. Spurtit 2min palautuksella. Samalla kehittyy juoksunopeus ja -voima. Lopuksi 20 minuuttia verryttelyjuoksua.

Oheisesta Runner’s Highn juoksutekniikkajoulukalenterista löytyvät esimerkkivideot erilaisille juoksutekniikkaharjoitteille.

Lisäksi Runner’s High Oy haluaa arpoa Ninnin 18. luukun kommentoijien kesken viiden kerran passin uudistuneeseen juoksukouluun. Kommentoi postausta 25.12. mennessä, niin olet mukana Tapaninpäivänä tapahtuvassa arvonnassa. 🙂

Iloista joulun odotusta!

Minna Lamminen

14 kommenttia

 1. milla kirjoitti:

  Kiitos hyvistä vinkeistä. Pitäisi muistaa treenata useammin tekniikkaa! Voisi koettaa ottaa tavoitteeksi edes kerran viikkoon tehdä tekniikkaharjoitteita edes jonkun lenkin yhteydessä 🙂

 2. Susanna kirjoitti:

  Hyviä, tosi hyviä vinkkejä.. näitäkun useammin tulisi tehtyä, tuo juoksu kun totta tosiaan on kesään mennessä saatava kuntoon.
  Työt sen eteen on jo aloitettu, mutta hyvänä uudenvuoden lupauksena lupaan käyttää enemmän aikaa tekniikka harjotteisiin.

  Kiitos Ninni ihan parhaasta joulukalenterista, ihan niinku pikkulapsi odottaa seuraavaa päivää ja luukun aukeamista, tosin lapset odottaa karkkia ja minä näitä hyviä juttuja.

 3. Sanna kirjoitti:

  Heti piti miettiä sopivan pitkä ja loiva ylämäki tuohon harjoitukseen. Jyrkkiä mäkiä ei taida olla kuin yksi näillä leveyksillä ja sekin taidetaan kohta lumettaa. 😉
  Kiitos vinkeistä. Peukut ja varpaat ristissä arvontaa varten! 😀

 4. Peppi kirjoitti:

  Hyviä vinkkejä! Tänään juurikin tein juoksutekniikkaa ennen treeniä eikä mitään muistunut mieleen, paitsi polvennosto- ja pakarajuoksut.

 5. Joni kirjoitti:

  Erinomainen tekniikka- ja lajinomainenvoimaharjoitus!

 6. Harri kirjoitti:

  Elämäni paras joulukalenteri. Jokaisesta luukusta saanu tärkeitä vinkkejä omaan treenamiseen. Uuden luukun aukeamista odottaa samalla innolla ku pikku kloppina. Kiitokset Ninnille mukavasta joulukalenterista

 7. Maija kirjoitti:

  Juoksukoulu kuulostaa tosi mielenkiintoiselta ja hyödylliseltä, niin oli pakko osallistua arvontaan!

 8. Jasmiina kirjoitti:

  Osallistun! 🙂

 9. MatuCanex kirjoitti:

  Tämä on selkeästi parempi kalenteri kuin seinältä löytyvä salmiakkikalenteri joka ei sekään huono ole. Karkkilakkoon sitten loppiaisen jälkeen, koska ei sillä niin väliä mitä joulun ja loppiaisen välillä syö; suurempi merkitys on sillä mitä loppiaisen ja joulun välillä syö.

 10. Vivian kirjoitti:

  Päivän kohokohta on lukea sinun joulukalenteria. Haha kiitos tästä ja uusista tiedoista oot mahtava. Arvonnassa mukana:)

 11. Soile kirjoitti:

  Juoksutekniikkaharjoitteet on kivoja! Ne on välillä ihan hullun tuntuisia, mutta tehokkaita.

 12. Piia kirjoitti:

  Olisi mahtavaa päästä oppimaan juoksusta. Mukana.

 13. Eija kirjoitti:

  Tämä tekisi hyvää 🙂 Vinkit ainakin otetaan talteen ja toivottavasti osaan ottaa käyttöönkin 😉
  Kiitos Ninni huippu kalenterista!

 14. Hanna kirjoitti:

  Mukana! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.