Hae
Ninnin energianurkkaus

Ei mitään joulustressiä!

Jouluruoka? Joululahjat? Joulusiivous? Joulun perinteet? Ja niiden myötä joulustressi. Kuulostaako tutulta? Toivottavasti ei!

Miksi sitä jouluruokaa pitää tehdä paljon ja syödä monta päivää? Täytyy sanoa, että en oo tehny yhtäkään laatikkoa, enkä edes ostanu niitä. Mä en itte piittaa maksa- enkä lanttulaatikosta. Porkkana- ja perunalaatikko menee pienissä määrin. Eikä lapsetkaan mitään suuria jouluruuan ystäviä oo. Pieni kinkku ostetaan ja se paistetaan niin, että on aattona valmis.

Aattona ollaan sukulaisten luona ja siellä syödään, se saa riittää jouluruuaksi. Viime vuonna olimme meillä, ja pökkäsimme kotiinlähtijöiden mukana jäänyttä ruokaa. 😉

Stressi jouluruokien myötä siis selätetty. Entäs leipomiset, tortut ja piparit? No tytöt leipoi juuri tänään ja nimenomaan vasta tänään torttuja ja pipareita. Ei paljon, mutta sopivasti muutamia.

Joulua ei vietetä kaapeissa, enkä mä tee mitään ihmeellistä siivousta. Normisiivouksen lisäksi saunan pesu sekä eteisen, keittiön ja kodinhoitohuoneen laattojen saumojen pesu. Tämänkin teen ma / ti, koska kuitenkin pitää ti iltana imuroida, kun vähintään koirista lähtee karvaa / likaa. Ja yleensäkin teen tuon, koska ne pitää välillä tehdä. 😉

Pulssissa oli pikkujoulujumpat, mutta mäpä olin pitkästä aikaa venyttelemässä salitreenin päälle 45 minsaa! Jee, hyvä mä!!

Pulssissa oli pikkujoulujumpat, mutta mäpä olin pitkästä aikaa venyttelemässä salitreenin päälle 45 minsaa! Jee, hyvä mä!!

Lahjat? Viime vuonna olin aika myöhään liikenteessä ja kaupoista oli loppu jo toivelistan tavaroita. Nyt oon ollu ajoissa ja lahjat on ostettu. Ne on jopa paketoitu, eli normi aatonaatonilla paketointirumbaa ei ole tiedossa. 😀 Tosin tässä hommassa kyllä oli tytöt asialla yks päivä, kun he pyysivät, että saisivat paketoida lahjoja. Mä tosin jouduin sitten salassa paketoimaan heidän lahjat. 😉

Vihreä oikea kuusihan meillä vaihtui jo viime vuonna valkoiseen muovikuuseen. Osa perinteistä jatkuu ja osa menee uusiksi. Pukkikin tänä vuonna saapuu, mutta ennen ruokaa, kun normaalisti ruuan jälkeen. Oon jopa miettiny pökkääväni kuusen alle osan lahjoista, ettei tarvi raiata kaikkia sukulaisille mukana. En niitä paljon ole, mutta kuitenkin. Me ei kuluteta rahaa kauheeta määriä lahjoihin, vaan jokaiselle lapselle yksi isompi ja muutama pieni. Ja myös ihan tarpeellista kuten lakanat ja yökkärit. Ja joka vuosi muutama lautapeli, että on joulun pyhinä sitten aikaa koko perheen kera pelailla. <3 Tykkään kyllä antaa lahjoja, mutta on turha hukuttaa lapsia lahjoihin.

Ja muuten melkoinen hirviöäiti täällä hei. Tytöillä oli eilen 11v kaverisynttärit, ja mä olin etukäteen niitä vastaan. Ei tarvisi enää mitään isoja kaverisynttäreitä, kun kymppi on ohitettu. Kovasti tytöt niitä kuitenkin toivoi, viimeisen kerran isommat, ja lupasivat itte siivota ja leipoa. Mä lupasin sillä ehdolla, että mä en sitten tee mitään. Sain tosin kysyvän vastauksen, että kai sä ny meidän kans kauppaan tuut?! 😀 No sen lupasin. Keskiviikkona käytiin kaupassa, torstaina töistä tullessa tulin siivottuun kotiin ja perjantaina puolestaan hyvältä tuoksuvaan kotiin. Niin ja tänäänkin tosiaan ne piparit ja tortut. Aikamoisia kultakimpaleita tämänkin suhteen! <3

Mutta siis rennosti kohti joulua ja vaikka joulun pyhät onkin parasta aikaa läheisten kesken, niin muutaman tunnin mukaville treeneillekin löytyy aikaa. 😉

Kuvituksena viikon treeneistä kuvia. Pyörää, juoksua ja salia. Uimassakin oon toki käyny, mutta kuvia ei ole.

Älkää stressatko, vaan nauttikaa. <3

8 kommenttia

 1. Satunnainen juoksija kirjoitti:

  Juuripa näin! Turha stressata joulusta. Pääasia, että itselle sopivassa määrin on niitä jouluun kuuluvia juttuja. Itse tulee usein joulun pyhinä tehtyä pitkiä lenkkejä tms., kivaa vastapainoa syömiselle ja paikallaanololle. Stressitöntä Joulua!

  • Ninni kirjoitti:

   Joo, on turha haalia kauhea määrä tekemistä, ettei niitä ehdi tehdä. Tulee se joulu muutenkin. 🙂 Joulun pyhät on oikein hyviä pitkille lenkeille. Ja kiitos samoin, mukavaa ja stressitöntä joulua! 🙂

 2. Sanna kirjoitti:

  Kuulostaa hyvältä! Stressitön joulu ja ihanat tytöt! Stressiä ei olla otettu mekään ja leipomiset delegoitu lapsille. Laiskalla äidillä on ahkerat lapset. 😉
  Toivon mukavia reenejä läheisen ihmisen kanssa jouluksi. 😀

  • Ninni kirjoitti:

   Hei, ei noin voi sanoa, että laiskalla äidillä on ahkerat lapset. 😀 Meinasin muuten tuonne kirjoittaa, että läheisiä on ne ystävätkin, joita treenien merkeissä jouluna näkee. 😉

 3. Jaanaba kirjoitti:

  Ei mulle mitään jouluressiä tuu vaikka teenkin jouluisia asioita. Tykkään joulusta tosi paljon kaikkine joulujuttuineen ja jouluruokaa voisin kyllä syödä vaikka kuinka kauan. Se loppuu aina kesken. Lahjoja en osta, mutta ruokaa teen innokkaasti ja syön vielä innokkaammin. Mulla on vielä karkkipäivä(t) jouluna ja sitäkin on pitänyt hartaudella miettiä, että mitä sitä sitten ostaa ja olen päätynyt Aladdin-suklaarasiaan ja irtokarkkipussukkaan. Isoon. =)

  • Ninni kirjoitti:

   Jaana, sä ootkin sellainen ihminen, että et turhia stressaa. 🙂 Mutta oot kyllä ensimmäinen, joka syö jouluruokaa kauan. 😉 Nytkin oon lukenu mm. facesta, kuinka ihmiset stressaa ihan hirveästi joulua ja tekemättömiä asioita. Aivan turhaan! Tehköön jokainen sen, minkä haluaa ja ehtii stressaamatta. 🙂

 4. MatuCanex kirjoitti:

  Lanttulaatikko, väskynäsoppa ja rosolli saattoivat olla suurta herkkua vuonna 1848, mutta nykyään rahvaalla on jo mahdollisuuksia muuhunkin. Perinteitä kannattaa vaalia jos ne antavat enemmän kuin ottavat, mutta muuten voi tehdä uusia perinteitä ja kehitellä vaikkapa jouluproteiinipatukan; kanelia joukkoon vaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.