Hae
Ninnin energianurkkaus

Kävin kuumana 34:20

Tammikuun vipaa päivää eletään, ja treenit saa summata yhteen. Tammikuun viimeinen treeni oli 1900m märkäpuvulla uinti uimahallissa. Voin kertoa, että tulee muuten kuuma. Oon kerran uinut märkäpuvulla tonnin ja siitä on jo kaksi vuotta. 1900 metrin matkaa eli puolimatkan uintimatkan pituuden verran en oo uinu kertaakaan. Kerran oon uinu ilman märkkäriä 2000m, ja 1900 metriin meni aikaa 38min.

Mutta nyt siis kellotettiin ihan uus matka märkäpuvulla. Lämmin oli jo, kun takana oli 500m. Kerran jouduin pysähtymään päätyyn korjaamaan uimalakkia, kun tuntui, että se lähtee päästä ja kerran otin suun edestä pois jonkun hiuksen. 300m ennen loppua olin juuri päättänyt, että vaikka otsa ja korvat tuntuu taas näkyvän, niin en pysähdy lakkia korjaamaan. No niinhän siinä kävi, että se lähti päästä pois. Jatkoin ilman lakkia vipat 300 metriä.

Jaana oli yhtäaikaa uimassa, niin oli ensin kattonu, että mikä ilmapallo pohjassa on ja kun oli tajunnut sen uimalakiksi, niin mietti, että milloinhan vastaan tulee tyhjä märkäpuku. Hah! 😀

34:20 meni tuohon 1900 metriin aikaa. Pysähdyin päätyyn vielä 50m ennen maalia kuvitellen, että nyt on matka täys, mutta kello näytti 1850 ja vielä oli yks vinsta uitavana. Tiesin, että yhdessä kohdassa en ollut varma, että oliko altaan päädyssä käyntejä kasassa 27 vai 28.

Loppuverran teinkin sitten ilman märkäpukua ja olihan vesi kylmää. 😀 Siitäkin huolimatta, että kuumana kävin. Niin ja virallinen aika on siis katottu seinäkellosta, oman kellon sammuttamiseen meni näköjään muutama sekuntti.

Kirjaan taas nämä tonnin ajat tänne ylös ja nyt tää uus kellotettu matkakin:

Joulukuussa 2011 tonni aikaan 21:40
Huhtikuussa 2012 tonni aikaan 19:35
Elokuussa 2012 tonni aikaan 19:40
Maaliskuussa 2013 tonni aikaan 17:12 märkäpuvulla hallissa
Joulukuussa 2013 tonni aikaan 20:15
Tammikuussa 2014 tonni aikaan 19:22
Huhtikuussa 2014 tonni aikaan 19:31
Joulukuussa 2014 tonni aikaan 19:44
Tammikuussa 2015 1900m aikaan 34:20 (tonnin väliaika 17:58) märkäpuvulla hallissa

Kova viikko on takana, joten kovin levännyt kroppa ei uimaan lähtiessä ollut. Mutta en varmaan parempanakaan päivänä olisi sen lujempaa päässy.

Tammikuu kokonaisuudessaan oli tosi hyvä. Oon päässyt tekemään kaikki treenit yhtä treeniä lukuunottamatta. Samalla tuli muuten treenituntienkat. 50 tuntia on mennyt rikki vain kerran aikaisemmin. 🙂

Tammikuu:
Voima 3h 55min
Hiihto 8h 18min
Uinti 12h 19min
Pyörä 14h 4min
Juoksu 14h 24min
———————–
Yhteensä  53h 3min

12 kommenttia

 1. Tuuli kirjoitti:

  Hyvä aika, loistavaa!

 2. Sanna kirjoitti:

  Paahtaa, paahtaa! Nauttii, nauttii! Hieno aika ja hieno tunti määrä.
  Lippu taskussa motivoi! Ja kyllä mäkin täältä vielä ponnistan. 😉

 3. pia kirjoitti:

  Kiva uintikuva! Millä kameralla se on otettu? Mietin just veden- ja iskunkestävän kameran hankkimista ja olisi kiva kuulla suosituksia.

  • Ninni kirjoitti:

   Vanha kuva, viime vuodelta. Mutta on otettu GoProlla, malli Hero 3. Oon tykänny, mutta mulla ei oo kyllä muista merkeistä kokemusta. En tiiä kuinka paljon iskuja tuo kestää, mutta on mulla toki tuollaisessa suojakotelossa. Järveen hankin vielä sellaisen kellukkeen, ettei tipu pohjaan. 😀 Kaikki vesikuvat mitä blogista löytyy on sillä otettu. Paljon lisäosia saatavilla, joskin hintavia.

 4. MatuCaneX kirjoitti:

  Erinomainen aika, onnittelut. Muhkeesti tunteja, joten sen puolesta rupeaa Ironman valmistautuminen olemaan hyvällä mallilla.

  • Ninni kirjoitti:

   Saiskin saman nopeuden siirrettyä avoveteen, eikä tulis suunnistusvirheitä tai muita mutkitteluja. 😉 Tammikuu oli kyllä treenillisesti hyvä. Terveenä jne. 🙂 Voisit jossakin kohtaa kirjoitella tarkemmin psyykkisiä juttuja sekä valmistautumisen kanssa että itse ironmanilla. Ois kiva lukea, kun päivä päivältä murehdin tapahtumaa enemmän ja enemmän. 😀

 5. d1treenaaja kirjoitti:

  53 tuntia treeniä?! Ihan käsittämätön määrä – ja huikea kyllä tuo uintiaika! Respect!

  • Ninni kirjoitti:

   On vaatinu paljon herätyksiä. Nytkin viikonloppuna molempina aamuina pari tuntia ennen muuta perhettä. Mutta motivaatio on kohillaan, vaikka joskus uni voittaakin treenin.. 😉 Ja lisäksi tammikuussa oli pari arkipyhää, mikä mahdollisti pitkät hiihtolenkit. 🙂 Mutta tätä on nyt luvassa Aqua Plussan ironmantiimin ohjelmalla seuraavat 5 kuukautta vielä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.