Hae
Ninnin energianurkkaus

Nykyajan paasto

Täytyy myöntää, etten ole aikuisena koskaan ajatellut Laskiaisen merkitystä. Kunnes töissä tuli puheeksi, että Laskiaisen jälkeisenä keskiviikkona alkoi 40 päivän paasto, joka loppui Pääsiäisenä. Laskutapoja on erilaisia, joissa yhteen ei kuulu mukaan sunnuntait, ja sitten taas sunnuntait mukaan luettuna Pääsiäislauantaihin olisi Laskiaisen jälkeen 46 päivää.

No nämä ovat vanhoja juttuja, eikä nykyään taideta näin pitkiä paastoamisia ees viettää. Mutta töissä oli myös siitäkin puhetta, että nykyajan paastohan voisi olla tipaton ja herkuton. Mähän vedin heti tämän tikun! 😉 Aloitin tämän herkuttoman (tipaton on niin helppo, ei tuota ongelmia) jo eilen maanantaina ja jatkan Pääsiäiseen, jolloin lentokone suuntaa Mallorcalle treeniviikolle! 🙂 Tämä ajatus siinsi päässä jo, kun muut herkutteli maukkailla laskiaispullilla. 😉

Lähteekö joku muu mukaan nykyajan paastoon?

Nyt alan toipua flunssasta, 8 päivää kestikin lepoa. Aika hyvä testi on mulla töissä portaat. Ne on lyhyet, mutta kipeänä hengästyin niitä noustessa rauhallisesti. Tänään puolestaan sai ne taas kipittää vauhdilla ylös. Tänään kävinkin vähän testaamassa miltä juoksu tuntuu. Rauhallisesti ja hitaasti, en heti ohjelman mukaan, kun olis ollu mäkisempää menoa. Sykkeet oli koholla, mutta olis ne muutenkin ollu tuolla myrskyssä vastatuuleen juostessa. 😀

Ihanaa, kun pääsee taas treenaamaan!! \o/

10 kommenttia

 1. Susanna kirjoitti:

  Minä oon heti valmiina tähän ”paaston”. . Tuottaa kyllä suurta tuskaa karkki rintamalla, mutta
  mukana siis ollaan.
  Mukavaa, että oot flunssasta parantunut.. hyviä treenejä!

 2. Sanna kirjoitti:

  Hep! Osallistun herkkulakolla. Olin ajatellut kyllä paastoa fb.ta, mutta tuo herkuton saa kelvata. 😉

  • Ninni kirjoitti:

   Tekemistä olis varmaan ollu tuossakin. 😉 Mutta ei kuitenkaan molempia yhtä aikaa. o_O 😀

 3. Merja kirjoitti:

  jesh, mukana ollaan. Tipattomalla oon ollut itsekin jo pitkään, mutta tämä paasto on kyllä ihan tervetullut tähän 😉

  Ja täälläkin influenssa alkaa helpottamaan viimein. Tänään taas tauon jälkeen uimaan ja ehkä myös suksille iltapäivällä.

  • Ninni kirjoitti:

   Loistavaa!! Sekä mukana olo että influenssan helpottaminen. 🙂 Vähän on ollu voimattomia treenejä vielä, mutta eikö sitä pian oo samassa jamassa kuin ennen sairastelua. Hope so!

 4. Maria kirjoitti:

  Kirkko markkinoi ekopaastoa – että miettisi kulutustaan ja tapojaan noin ylipäätään ympäristön ja terveyden kannalta. Tosin jotenkin on hämärtynyt ajatus siitä, että paasto on valmistautumista pääsiäiseen ja kyllähän siihen pitäisi kuulua hiljentymistä jne.

  • Ninni kirjoitti:

   Mä en oo huomannutkaan tuota ekopaaston markkinointia. Aika jännä kyllä. Toki ei olis pahitteeksi kenellekään. 🙂

 5. soile kirjoitti:

  Ei onnistunut, enkä enää yritä. Luin jostain ”herkuton helmikuu” ja päätin, että tuohon minäkin rupean. Pah, huonoin idea hetkeen. Koskaan en ole yhtä paljon karkkia ja pullaa mässyttänyt kuin tässä helmikuussa! Heti 1.2. alkoi tehdä niin hillittömästi mieli munkkikaffeja, ettei koskaan (en siis mitään munkkikaffeja koskaan edes harrasta). Iltaisin kaivoin kaakaojauhetta kaiken mahdollisen sekaan. Vielä kun tuli flunssa, niin kyllähän sitä piti itselle jotain iloa suoda…eli irtokarkkia. Normaalisti en edes juuri herkuttele, no ehkä pari kertaa kuukaudessa, joten olisi ollut parempi jatkaa normaalia elämää.

  Entinen katolinen työtoverini noudatti 40 päivän paastoa. Näkkärin söi lounaaksi. Kunnioitan moista itsekuria. Tosin itsekuri ja nälän näkeminenkin taitaa ruokkia itse itseään, kun vauhtiin pääsee.

  • Ninni kirjoitti:

   No ehkä sulle sopii paremmin nuo herkut ruokavalioon, kun ei niitä kerran tee niin paljon mieli kuin herkkulakossa. 😀 Mikä siinä onkin, että jos joku on kiellettyä, niin sen nimenomaan haluaa.. 😉

   Apua, mä en kyllä ikinä lähtis tommoseen. Siitä kun palaa tavalliseen ruokavalioon, niin menis kyllä yli ja reippaasti..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.