Hae
Ninnin energianurkkaus

TriBase markkinoilla!

Yhteistyössä TriBase

Suomessa on aika vähän triathloniin liittyviä valmennuspalveluja, jotka ovat sopivan hintaisia sekä kaikkien saatavilla. Etelä-Suomesta niitä löytyy enemmän kuin pohjoisemmasta tai edes Länsi-Suomesta. Henkilökohtaiseen valmennukseen ei moni halua lähteä ehkä rahan tai oman tasonsa vuoksi.

Mä oon käynyt vuoden Aqua Plussan triathlonkoulua, sen jälkeen oon ollut kaksi vuotta henkilökohtaisessa valmennuksessa, ja sitten yrittäny itte räpeltää ohjelmaa kasaan, ja lopulta ostan jälleen ohjelmaa Aqua Plussalta. Tällä kertaa ironman-tiimille tehtyä ohjelmaa, mutta skippaan tiimin lähes päivittäiset yhteistreenit. Ohjelma on siis suunniteltu ironmanille tähtäävälle porukalle, se ei oo henkilökohtainen. Ohjelma on Söderdahlin Kaitsun käsialaa.

Nyt Panu Lieto ja Jussi Lotvonen ovat perustaneet TriBasen, joka tarjoaa triathlonin valmennuspalveluja. Panu on kilpaillut jo pitkään Suomen huipulla ja Jussi puolestaan on paratriathlonisti, joka tähyää vuoden 2016 paralympialaisiin. Molemmat ovat kyllä valmentaneet jo aikaisemminkin, mutta nyt he toivat uuden systeemin markkinoille. Kova kaksikko siis kyseessä!

Syy, miksi mä haluan kertoa tästä valmennuksesta mun blogissa (vaikka itse treenaan Kaitsun ohjelman mukaan), on se, että arvostan molempia urheilijoita paljon ja tiedän monen kuntoilijan kaipaavan tällaista mahdollisuutta. Eli mahdollisuuden uskaltaa ostaa itselleen ohjelmaa. Tiedän, että on kynnys kysyä keneltäkään yksityishenkilöltä/urheilijalta valmennusta ja yleensä sillä henkilökohtaisella ohjelmalla on sitten myös enemmän hintaa. Tämän luokan valmennuksia on harvassa ja kun ovat käytännössä vielä jokaisen saatavilla, tekee se siitä isomman jutun. Oli sitten aloittelija tai enemmän harrastanut, niin mukaan on mahdollisuus ilmoittautua. Tribase teamit aloittavat kevään aikana Vaasassa, Kuopiossa, Jyväskylässä ja Oulussa. Tiedänkin jo itse asiassa kaksi loistavaa tyyppiä, jotka ovat ilmoittautuneet Vaasan ryhmään. 🙂 Lisäksi on saatavilla nettivalmennusta, uinti- ja juoksupakettia..

Alla onkin sitten mun uinnista videomateriaalia ja Panu Liedon analyysiä siitä. Panuhan on ihan suvereeni uinnissa, mm. viime vuonna uintiin Joroisilla Finntriathlonissa meni aikaa 23:46 (1,9km) ja rantautuikin ensimmäisenä selkeässä johdossa. On kunnia saada tuollainen mies kommentoimaan mun virheitä. 😉 Ootteko Panun kanssa samaa mieltä mun uinnista? 😉

Tässä kaksi videota viidestä videosta, mitkä Tribasella oli:

Tässä analyysiä:

Faktat puhuvat sen puolesta, että kovia uinteja tarvin.. Uin usein yksin, ja mukavuusalueella. Triathlonkoulun aikoihin oli tosi kovia uintitreenejä, ei ihme, että vauhti kasvoi nopeasti tekniikan kehittyessä. 🙂 Pitäisi jonkun altaan reunalla käskyttää menemään epämukavuusalueella. 😉

Tässä vielä kolme uintiohjelmaa teillekin kopsittavaksi:

300 av
8×50 oma tekniikkaan keskittyen
2 x ( 8 x 50 – 4 x 100 – 2 x 200 – 400) 10″ settien välissä 100 pal
1. Pot II – ui I – kv II – ui I
2. Käännetty
400 ui I – 2×200 (100pot – 100ui) – 4×100 kv/ui II+,II, II-,I – 8×50 (15 V – 35 I)
200 lv
= 4,1km

500m alkuverra
6x50m tekniikka
100m 25m kova, 25m kevyt
200m ui
300m kv
400m 25m potkuja 75m ui
300m kv
200m ui
100m 25m kova, 25m kevyt
400m loppuverra
= 2,8km

200ui
4x50tekn
200ui/pot
4x50tekn
400kv + 4x50ui reipas
300kv + 6x50ui reipas
200kv + 8x50ui reipas
4×150 1. 3. 100pot50ui 2. 4. 50pot100ui
= 3,2km

10 kommenttia

 1. Sanna kirjoitti:

  Tässä on taas päivitys, johon tulen palaamaan uudelleel ja uudelleen. 😀 Innostava ja opettava! Kiitos vaan vinkistä, tuskin maltan odottaa tätä valmennusta.

 2. susanna kirjoitti:

  Taidan ottaa kyllä sun uinti vinkeistä vaarin.. ja kokeilla niitä, kun tässä uimaan vaan suinkin pääsen.
  Näytti kyllä niin sulavalta tuo uinti.
  Malttamattomana täälä myös odotellaan

  • Ninni kirjoitti:

   No omasta mielestä mun uinti takkuaa ja on kaikkea muuta kuin sulavaa. 😀 Ei muuta kuin TriBasen uintiohjelmat omalle listalle. 😉 Ja uskon, että saat paljon irti tuosta. 🙂

 3. Lasse kirjoitti:

  Hyvältä näyttää uinti videoilla. Panun vinkit ovat hyviä 🙂

  • Ninni kirjoitti:

   Kai sitä on sitten sokea omalle uinnille, kun se näyttää hirveältä omaan silmään. Lähden niitä vinkkejä toteuttamaan. 🙂 Pitäis käydä joku kerta, kun ehdin, niin Kaitsun silmän allakin. Piti käydä jo tammikuussakin, mutta.. Ehkä mä vielä ehdin ennen Mallorcan leiriä. 😀

 4. Maiju kirjoitti:

  Tosi paljon on sun tekniikka mennyt eteen päin, kun vertaa vanhempiin videoihin! Hienoa

 5. Maiju kirjoitti:

  Mä en ole pystynyt treenaamaan sairastumisen takia juuri mitenkään ja ens kesänä taitaa jäädä triathlonit väliin. Vähän kyllä sprintti sm:stä haaveilen, mutta saas nähdä! Tosin en aiemminkaan ole treenannut kuin noin 6-7h viikossa ja sillä määrällä kyllä saa entisen tason pidettyä, mikäli myös tehotreenejä saa tehtyä. Mutta kiva lukea teidän muiden urheilusta!

  • Ninni kirjoitti:

   No onpa harmi! Jos kisat jää väliin, niin toivottavasti kuitenkin saat nautittua kesän hienoista säistä liikkumalla. Ja peukut sprintille pystyssä. Tsemppiä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.