Hae
Ninnin energianurkkaus

3 x Cooperin testi

Eilen oli ohjelmassa 3 x Cooperin testi. Kuortaneelle halliin en ehtinyt, ja kävinkin katsastamassa edellisenä päivänä keskuskentän tilanteen. Vielä yhdessä kaarteessa sen verran jäätä, että päätin toteuttaa testini ihan ulkona asfaltilla.

Ei siis tullut ihan vertailukelpoista materiaalia, kun kylmässä ja vesisateessa juoksin. Yritin ottaa suht tasaista pätkää, mutta kuului siihen kuitenkin vähän nousua ja laskua. Vähän. Jonkun mielestä ei siis ollenkaan. 😀

Ensimmäinen 12 minuuttia piti mennä pk-sykkeillä. Eli syke ei paljon saanu nousta, vaan pppp-sykkeillä (pitää pystyä puhumaan puuskuttamatta). 2 minuutin tauko, ja seuraava aerobisella kynnyksellä, jälleen kahden minuutin tauko ja lopulta vauhtikestävyyssykkeillä, eli sai jo puuskuttaa. No mä juoksin vk2:lla ja okei, loppu meni jo anakynnyksellä eli töitä tein. 😉

12min pk1: 1940m. Keskisyke 154, keskivauhti 6:10min/km.
12min aerK: 2060m. Keskisyke 164, keskivauhti 5:48min/km.
12min vk2: 2400m. Keskisyke 179, keskivauhti 4:59min/km.

Oli oikeesti kiva treeni, ja mielenkiintoista nähdä, että mitä noilla sykealueilla cooperin testissä tulokseksi saisi. Joskus pitäis kyllä tehdä ihan kunnon cooperin testi eli yksi kerta ja se täysillä alusta loppuun. Edellisestä on kolme vuotta aikaa.

Tänään puolestaan laitoin maastopyörän autoon, ja lähdin Lapualle kohti Simpsiötä. Tai jätin auton Patruuna Areenan pihaan, kun sellainen sopivasti tuli vastaan. Hyvä alkuverra ja loppuverra ennen ja jälkeen Simpsiön mäkeä.

Simpsiön päälle nousee nykyään asfalttipäällysteinen tie. Tiellä on pituutta 1,7km, jos lähtee/mittaa siitä kohtaa, kun nousu alkaa. 80 nousumetriä tulee tuossa vajaassa kahdessa kilsassa. Niinpä ajelin Simpsiön päälle viidesti. Hiki tuli ylöspäin mentäessä ja kylmä alas tultaessa.

Kiipesin näkötorniinkin. Kuvittelin meneväni ylös asti ottamaan blogiin hyvää kuvaa. Ensin meninkin reippaasti portaita ylös. Kun tulin toiselle tasanteelle, niin vauhti hidastui ja pidin koko ajan lujemmin sisäkaiteesta kiinni. Vauhti hidastui niin paljon, ja kolmannelta tasanteelta en uskaltanu enää jatkaa matkaa. Pelotti niin paljon, ja matkaa ylös oli vielä pari tasannetta. Äkkiä kuva ja varovasti alas. Korkeet paikat on kyllä pelottavia! Onneksi oli kypärä päässä, jos olisi kompastunu ja tullu portaita alas. 😉

445 nousumetriä tuli tässä harjoituksessa, ja niitä lähdinkin hakemaan. Mutta voitteko kuvitella, tein jaanat, ja eksyin Lapualla. 😀 Auto kun oli ihan oudossa paikassa, oli jo hämärää ja minä, joka aina kehun hyvää suuntavaistoani, en tienny mihin suuntaan pitäisi mennä. Sen verran oli vilu ja hämärää, että en jaksanut ruveta pyörimään ympyrää, niinpä Halpa-Hallin pihassa kysyin yhdeltä naiselta neuvoa. Ja tulinkin sitten autolle ihan eri kautta kuin olisi pitäny. 😀 Näköjään yhdessä risteyksessä oon valinnut väärän tien:

Kuvittelin osaavani, vaikka en ihan samoja jälkiä takaisin tullutkaan. En osannut.

Kuvittelin osaavani, vaikka en ihan samoja jälkiä takaisin tullutkaan. En osannut. 😀

4 kommenttia

  1. Mika kirjoitti:

    Tosi mielenkiintoinen harjoitus tuo 3 x 12min. Mulla ois ens viikolla cooper edessä, oon juossut niitä noin puolen vuoden välein. Oon koko talven treenannut sitä varten juoksemalla 2x 2000 metrin intervallitreenejä noin kerran viikossa, katotaan onko ollut mitään hyötyä 😀

  2. soile kirjoitti:

    ah. Simpsiö! Joskus nuorena likkana päädyin treffeillä (!) kapuamaan sinne torniin, jotkut älyttömät korkokengät jaloissa. Tapahtuman huipensi se, että treffiseura koki asiakseen esitellä kuinka torni heiluu, kun sitä itse heiluttaa 😀 Ja sehän heilui :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.