Hae
Ninnin energianurkkaus

27km pitkis fiilistellen

Ensimmäisen triathlonkevään koittaessa kolme vuotta sitten varoitin miestäni maaliskuun alussa, että tämä ja huhtikuu ovat nyt määrältään ja tehoiltaan kovimpia kuukausia. Eikä tilanne oo siitä mihinkään muuttunut, näitä aikoja elellään jälleen. Ja mä myös nautin. On mahtavaa laittaa kroppaa likoon ja nähdä kuinka kovalla viikolla viimeinenkin treeni sujuu. Tai toivottavasti sujuu, on niitäkin kertoja ollut ja tulee olemaan, että on ihan naatti. 😉

Eiliselle pitkälle 27 kilometrin juoksulenkille sain houkuteltua äitin pyörällä mukaan. Lämpöasteita oli 9, kun lähdin matkaan. Ja niitä oli nolla, kun pääsin kotiin. Menin autolla vanhempien luo, ja huomasin juoksemaan lähtiessä, että olin unohtanut sykevyön kotiin. Ensin mua harmitti hirveesti, mutta sitten totesin, että tiedän kyllä sykkeeni ja osaan mennä fiiliksen mukaan.

Toinen geelitauko

Toinen geelitauko

Niinpä lähettiin kohti Nurmon Atriaa, sieltä Tepon läpi kirkolle, Kiikun 5km suora ja Heikkilänmäen kautta keskustan läpi takaisin lähtöpaikkaan. Nyt oli tarkoitus testata Powerbarin geelejä juoksussakin. Ensimmäisen otin 50 minuutin kohdalla, ja se kyllä pyrki ylös. Röyhtäytti paljon ja nousi kerran vähän enemmänkin ylös. Toinen geeli 1h 35 minsan kohdilla, ja se ei noussut enää samalla tavalla. Viimeinen geeli vielä 2h 15 minsan kohdalla. Mulla oli litran verran vettä mukana, kun sitä ei tarvinnu ite kantaa vyötäröllä ja se kyllä meni kaikki. Sen verran on tuota katupölyä ilmassa, että täytyi välillä ihan senkin takia juoda. Ja äiti tietty piti huolen välillä kysellen, että eikö sun pitäis juoda välillä tai eikö sun pitäis ollaa tuota energiaa? 😀 Tai onko sun kylmä, tarvitko tuota huivia? Hyvin piti huoltaja musta huolta. 😉

Vaatetus olikin ihanan keväinen. Ei tarvinnut talvitrikoita, ei takkia, ei hanskoja ja pipoa. Oli kesätrikoot, pitkähihainen paita ja liivi. Tuossa Salmingin paidassa on niin pitkät hihat, että niillä tarvittaessa suojaa myös kämmeniä kunnolla ja niin teinkin loppulenkistä, kun alkulenkistä hihat oli käärittynä niin, että käsivarret näkyivät.

Lopussa piti tehdä vielä 600 metrin lisäkiekka, että sain ohjelmassa olleen 27 kilometriä täyteen. Tottahan lopussa reisissä tuntui, mutta se nyt ei oo mikään ihme. Pitkä lenkki kuitenkin. Jäi kyllä hyvä fiilis hienosta lenkistä ja keväisestä säästä, vaikka aurinko ehtikin laskea ja ilman viileni nopeesti.

27km, 2h41min, 5:58min/km.

Mukavaa viikkoa ja hyviä treenejä! 🙂

10 kommenttia

 1. Susanna kirjoitti:

  Äiti

 2. susanna kirjoitti:

  Äh. . Lähti kommentti lapasesta
  Piti siis kirjoittaa, että
  Äiti.. on ne ihania 🙂 Pitämässä aina hyvää huolta lapiosistaan.

  Oli kyllä hieno juoksu ja voin arvailla sun fiiliksen.. Mahtavaa!

  • Ninni kirjoitti:

   Joo, vielä näinkin vanhasta huolehditaan. 😀 Oli kyllä hyvä fiilis, kuten tämänkin päivän treenin jälkeen. 🙂

 3. Merja kirjoitti:

  Hyvä lenkki ja kilsavauhti! Itse otin eilisen pitkiksen tosi rauhassa. Melkein 7 min/km. Mutta kokonainen maraton tuli lönköteltyä tuosta ihanasta säästä nauttien. Geelejä ei ollut mukana (pitäisi taas aloittaa niihin totuttelu), vain yksi twix. Lopussa oli energiat aika vähissä. Kpk-palstalla jo nauratin kanssakaasuttelijoita kuvauksellani siitä kun 38 km kohdalla kävin ostamassa mäkkäristä mansikkapirtelön. Hyvin jaksoi sitä siemaillen loppumatkan juosta

  • Ninni kirjoitti:

   No sä oot juossu pitkän lenkin, huh!! Voin kuvitella, että energiat loppui kesken, mutta ihan loistava keksintö tuo mansikkapirtelö!! 😀

 4. Jenny kirjoitti:

  Mä otan ilolla vastaan kaikki geelivinkit! Edellinen kokeilu päätyi siihen että poljin melkein 4h ravinnotta ja lauantaisella lenkillä meinasin oksentaa heti kättelyssä. Mulla meni 1,5km saada yksi geeli alas ja 40min siitä se tuli pihalle. Ei hyvä… Nyt hain ison nipun eri merkkisiä geelejä testiin mutta ei oikeastaan tee edes mieli kokeilla. GU ja Dexal on ainakin no no mulle!

  • Ninni kirjoitti:

   Squeezy ja Zipvit on sopinu mun herkälle mahalle. Tähän Powerbariin yritän totutella, kun sitä on ironmanilla tarjolla, niin ei tarvisi kaikki geelejä kantaa mukana. 4h ilman energiaa on kyllä sellanen matka, että ite olisin ihan poikki.

 5. MatuCanex kirjoitti:

  Litra vettä tuossa ajassa kuullostaa minusta kovin vähältä. Minäkin olen hiukan huono juomaan, mutta vastaavalla lenkillä mulla on ollut urheilujuoma + vesi eli 1.5 litraa eikä sekään ole ylenpalttisen paljon. Useastihan ohjeistetaan niin että kun ottaa geelin niin päälle kantsis vetää pari desiä vettä että se laimenee vatsaan ja ettei tulisi ällötys oloa; näinhän säkin varmaankin teet?

  • Ninni kirjoitti:

   Siis pitäishän sitä vettä mennä enemmänkin, mutta yleensä on itellä vyötäröllä pikkupullot, joissa on vaan muutama desi yhteensä. Joten siihen nähden litra on paljon. 🙂 Ja toki kesällä pitäis mennä vielä enemmän. Geelin päälle otan vettä, joskus on unohtunu ja on kyllä närästyksellä muistuttanu. Ehkä pitäis vaan juoda vielä enemmän, Powerbar ei nimittäin ollut mitään kovin löysää tavaraa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.