Hae
Ninnin energianurkkaus

Viisarinkääntöhölkkä 6km

Tänään klo 12 starttasin Viisarinkääntöhölkässä Nurmossa. Tämä on kolmas kerta, kun tähän tapahtumaan osallistun. Matka on 6km, eli sellainen mikä mennään kovilla sykkeillä. Miksi mä tähän osallistun? Siksi, että tällaiset kasvattaa omaa juoksuvauhtia. Ja onhan se nyt kiva tietää, että mikä on vauhti verrattuna edellisiin vuosiin. 🙂

3 astetta lämmintä ja 6m/s tuulta. Pitkät trikoot, pitkähihainen paita, huivi kaulaan, pipo päähän, säärystimet suojaamaan ja lämmittämään nilkkoja ja akillesjänteitä. Siinä asu juoksuun eli alussa kylmä ja lopussa lämmin.

Kiinnitä erityisesti huomiota mun blingbling säärystimiin. 😉

Viime vuonna aikani oli 29:14 ja edellisvuonna 29:19. Näistäkin on bloggaukset, kevät 2014 ja kevät 2013. Tiesin, että saumoja on parantaa viime vuoden aikaa. Salaa toivoin, että saisin irti itestäni -15 sekuttia eli alle 29 minuuttiin.

Kaksi kilometriä verraa, muutaman seurakaverin kanssa juttelua, pyssyn pamahdus ja matkaan. Ensimmäinen kilsa tuntui helpolta 4:42, sykkeet nousi alikulun jälkeisessä ylämäessä lähelle anakynnystä. Toinen kilsa 4:43 ja sain seurakaverin kiinni ja hän lähti mun matkaan. Kolmas kilsa 4:51, ja sit alkoi kova sivuvastainen tuuli, mutta onneksi sai puskea loivaan alamäkeen. 4:45 ja viides kilsa olikin vaikein tuulen takia, loivan ylämäen ja oman jaksamisen kanssa. 4:59. Vielä viimeinen kilsa ja seurakaveri jätti mut jälkeensä noin 200 metriä ennen maalia. Jäin lopulta jonkun viiskyt metriä ehkä, mutta viimeinen kilsa aikaan 4:44.

Loppuaika 28:46, mikä tarkoitti viime vuoden aikaan 28 sekunttia parannusta! Jee! 🙂 Tarkoittaa siis 4:48 min/km. Keskisyke 181, syksyllä mitattu anaerobinen kynnykseni oli 183.

Loppupäivä meneekin sitten ihan vain ollessa ja netistä Venlan menoa seuratessa. Nimittäin ironman South Africa on menossa, tässä linkki seurantaan. Venla lopetti juuri pyörän ja aloitti kolmantena sarjassaan juoksun! Go Venla!!

8 kommenttia

 1. Hanne kirjoitti:

  Heippa Ninni ihan huippu aika siulla 6 kilsalle!! Onnea enkasta! 🙂 Niin hienoa että siulla nyt juoksu kulkee ja jalka antaa juosta! Hyvältä vaikuttaa ironmäniäkin ajatellen, huh, sekin on siulla jo kohta eessä, ihanaa! Tsemppiä loppurutistuksiin tähän parille vikalle kuukaudelle ja isot halit ja terkut täältä Kontiolahden suunnalta 🙂

  • Ninni kirjoitti:

   Kiitos Hanne! <3 Sulla onkin tuosta jo kokemusta, mua hirvittää! 😀 Ois kyllä kiva päivitellä kuulumisia vähän tarkemmin, joten otetaas luuria joku päivä käteen. 😉

   • Hanne kirjoitti:

    Tuo soittaminen on ollu niiiiin monta kertaa mielessä! Ois kyllä niin kiva vaihtaa kuulumiset, soitellaan! Vaikka pääsiäisen pyhinä jos ei ole ihmeempiä menoloita siula niin jossakin rakosessa 🙂

    • Ninni kirjoitti:

     Niin on ollu mullakin! Mä lähden lauantaina Mallorcalle! \o/ 🙂 Siellä sitten viikon verran treenaamassa.

     • Hanne kirjoitti:

      Ai niinhän se olikin se reisu nytten! 🙂 Soitellaan sitten kunhan kotiudut sieltä, jooko 🙂 Oikein haaskoo ja tehokasta korkeanpaikanleiriä 😀

     • Ninni kirjoitti:

      Kiitos! <3 Ja sen jälkeen soitellaan. 🙂

 2. Marketta kirjoitti:

  Tehty työ tuottaa tulosta! Hienoa, että olet onnistunut kehittämään juoksuvauhtiasi 😉 Kiitos, että näit vaivaa, ja kuvasit ajoasentoasi! Oma pyörä nyt trainerin päälle, ja ajamaan… Kyllä kai se kroppa tottuu ajoasentoon – ajamista, ajamista, ja ajamista…Hyviä, onnistuneita treenejä sinulle!

  • Ninni kirjoitti:

   On kyllä kiva, että vauhtia on tullu lisää! Vaikkakin vielä sais tulla paljon lisää. 🙂
   Oli mielenkiintoista mittailla noita kulmia, ja nimenomaan vaatii aikaa, että kroppa ajoasentoon tottuu. Pikku hiljaa. 🙂 Tsemppiä! Niin, ja kiitos! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.