Hae
Ninnin energianurkkaus

Pyörälenkkienkka, 165km

Kevään kovinta treeniviikkoa viedään nyt. Suunnitelmissa oli tehdä kotiseudulla pitkä pyörä, mutta en saanut ketään kaveriksi. Seinäjoen alueella ei hirveesti oo porukkaa, joka treenais ironmanille. Kysyin valmentajalta, että mitä jos lähtisin Nokialle. Eli lähinnä siis, että ketä on tulossa, löytyykö mulle lenkkiseuraa. Mun kunto kun ei riitä joka lenkille. Kaitsu toivotti tervetulleeksi.

Toki tiedän, että miesten mukaan lähtiessä lenkki on aina kovempi kuin yksin tehtynä. Mutta noin pitkää lenkkiä on yksin tuollaisessa 6m/s tuulessa paskamainen tehdä, ja onhan se tylsää muutenkin. Pitää ittekseen jutella, ja omille jutuille nauraa! 😉

8 miestä ja minä lähdettiin matkaan, joista kaksi lähti matkan varrella omille teilleen ja me loput kierrettiin sama lenkki kimpassa. Nokia-Lempäälä-Vammala-Suodenniemi-Mouhijärvi-Nokia. Pysähdyttiin muutaman kerran kahville, joten tuli syötyä leipä ja piirakkakin, niin ei tarvinnu tuota geeliä vetää niin paljon ja maha onkin paljon parempi nyt illalla.

Ajoin muuten ojaankin! 😀 Ylämäessä hitaassa vauhdissa letkan vauhti hidastui yhtäkkiä, jolloin mun eturengas osui edellä menevän takarenkaaseen. Ei osunu ees pahasti, mutta vauhtia oli niin vähän ja tasapaino meni, että tiesin, että kohta maataan asfaltilla. Mutta sain ihmeen kaupalla ohjattua pyörän alas ojaan, jolloin kerkesinkin irroittamaan kengän polkimesta ja pysyin pystyssä. Vaikka olin siellä metrin syvässä ojassa! 😀 Ei oo kuvaa, kun kukaan ei ehtiny. Hah! Mutta onneks en kaatunu, ku olis voinu tulla itku ja sit miehet olis ollu pulassa. 😀

Oli vähän isompia mäkiä kuin mun normilenkeillä oleva junanradan ylitys! Nousumetrejä kertyi 1083, eli ihan kivasti tai itse asiassa älyttömän paljon näin pohojammaan flikalle. Olihan se koko lenkki ylös ja alas. Ja sen kyllä huomas, että alamäissä jäin miehille ja niissäkin piti tehdä kovasti töitä. Lenkin maksimisykkeet tuli muuten pitkässä alamäessä! 😀

Jossakin Mouhijärven tietämillä hyvällä asfaltilla myötätuulessa oli viiden kilometrin keskivauhti 41,2km/h. Vastatuulessa sai kyllä tehdä töitä peesissäkin, ja tuuli muutenkin reippoi välillä tosi pahasti ja se mua kyllä hirvittää!

Ei tuo kyllä mulle mikään iisi lenkki ollu, koska syke pyöri pk-vk akselilla. Ja lopussa kyllä alkoi reisissäkin tuntumaan. Keskisyke olikin 152, mikä on siis siinä kynnyksen tuntumassa. No tämä viikko on vielä pahasti kesken ja lauantaina on edessä Yyterissä 2h pyörää ja päälle puolimaraton! Osa porukasta pyöräilee 95km, mä vaan kuutisenkymmentä muutaman muun kanssa. 🙂 Mutta täytyy sanoa, että sen verran painaa kropassa tämän viikon treenit, että mitään ennätyksiä ei lauantaina oo odotettavissa. Nyt vaan kovasti hiilaria ja proteiinia kroppaan. Kaitsu painottikin, että jos nyt floppaa, niin se osuu juuri lauantaiaamulle, eikä tietenkään itselle oo kiva, jos juoksu epäonnistuu totaalisesti. Toivotaan siis hyvää treeniä siitäkin!

Lähes kuuden tunnin pyöräilyn jälkeen istun tunnin autossa, ja Polar v*ttuilee!

Lähes kuuden tunnin pyöräilyn jälkeen istun tunnin autossa, ja Polar v*ttuilee!

165.7km, 5:43:33, 28.9km/h, 152bpm, 1083nm. Kiitos miehet hyvästä lenkistä! Huomenna ansaittu lepopäivä! 🙂

12 kommenttia

 1. MatuCanex kirjoitti:

  Oli tosiaan mukava nähdä ja olen pahoillani että se sattui olemaan mun takarengas joka sut ojaan kilkkasi. Ajoit alkumatkan taktisesti fiksusti pari pykälää vetäjän takana, mutta tuossa ojamäessä olit edellisen alamäen vuoksi puhdonnut huonommille asemille ja kun tuli yllättävä hidastuminen, niin valitettavasti pääsi käymään noin hassusti. Taitavasti sä sen homman hoisit kun ei tullut vaurioita.

  • Ninni kirjoitti:

   Uintikonfliktista on jo niin pitkä aika, että piti jotenkin ottaa yhteen. 😀 Ei vaan, satuit vaan sopivasti olemaan siinä edessä, ois voinu olla kuka vaan. Hienon ajan oot tänään juossut!! 🙂

 2. Hanna / Sporttaillaan kirjoitti:

  Huh, oot hurjan kovassa kunnossa!! 🙂 Mielenkiinnolla oon seurannut ja seuraan edelleen tätä sun matkaa! Hurjaa! Tsemppiä viikonlopun koitoksiin!

 3. Soile kirjoitti:

  Hurrrjan pitkä pyörä! Eilen oli kyllä ihan karmea tuuli 🙂 Tsemppiä hurjasti lauantaille!!

 4. Mika kirjoitti:

  Toi alkaa olemaan jo kunnon fillarilenkin pituus! Suoraan kuin jostain isosta etappiajosta 🙂 Tuttuja reittejä, Vammala-Lempäälä seudulla olen juossut Rautaveden maratonilla ja ajellut autolla ja on kyllä tylyjä mäkiä. Pori-Tampere tiellä vähän ehkä inhimillisempää mutta onhan sitä nousua ja laskua sielläkin. Vedittekö Murhasaaren sillan? 😀

  Tsemppiä Yyteriin, mulla jää kotikisa tänäkin vuonna välistä kun keskityn vielä pohjien rakentamiseen syksyä varten. Se on ainakin tasanen kisa! http://nurmonjymy.sporttisaitti.com/tapahtumat/?x118457=254788 Tää on se Nurmoon tapahtuma, siellä sitten nähdään? 😉

  • Ninni kirjoitti:

   Tultiin Häijään Nesteeltä Siuron kautta, osuikohan tuo Murhasaaren silta siihen? Ainakin jossain luki Murhasaari. 😀

   Kiitos tsempeistä, niistä oli hyötyä! 😀 En tajunnu, että Viisarinkääntöhölkässä on muutakin kuin minimatkoja. Oon kolmesti keväisin ollu siellä kutosen juoksemassa. Tuun ehdottomasti sinne, ainakin kannustamaan!!

 5. hannali kirjoitti:

  Sä oot kyllä rautainen nainen! 🙂

  • Ninni kirjoitti:

   Hih, kiitos Hanna! 😀 Hyvin on kunto noussu, ja tää kaikki antaa itseluottamusta ironmanille. Vaikka toki edelleen se hirvittää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.