Hae
Ninnin energianurkkaus

TTW Training camp

Yhteistyössä Turku Triathlon Weekend

Perjantaina iltapäivällä startattiin Sannan kanssa kohti Turkua ja TTW Training Campia, johon sain osallistumisen blogin kautta. Pyörät auton katolle ja menoksi. On se Turku kyllä niin kaukana, mutta lopulta olimme perillä ennen seittemää illalla Turun keskustassa. Treffipaikkana leiriläisten kesken toimi hotelli, josta lähdettiin yhdessä juoksulenkille.

Paikan päällä näkyi tuttuja, mm. Jaana ja Susanna sekä Mainoskohon pyöränteippaaja-Kimmo, ja sit somesta tai kisoista muuten vaan tuttuja naamoja. Ja tietty leirin keulahahmot.

Hölkkäiltiin porukalla elokuun Turku Triathlon Weekend -kisan juoksureittiä läpi. Olihan hieno! Puitteet kisassa tulee olemaan mahtavat! Toiset juoksi vähän kovempaa ja toiset hiljempaa, mitä vauhtia nyt oli mukava mennä. Kuutisen kilsaa tuli mittariin.

TTW vaihtoalue elokuussa.

TTW vaihtoalue elokuussa.

Lenkin jälkeen tervetulopuhetta ja -infoa, ja sitten lähdettiin kohti maja- ja leiripaikkaa Harjattulaa. Jaana ja Susanna oli ehtiny majapaikasta ottaa meidänkin avaimet, niin päästiin suoraan huoneeseen. Harjattulassa kun ei ole viikonloppuna kuin päivystys. Me neljä oltiinkin ainoat siellä yöpyjät, paitsi seuraavaksi yöksi saatiin vielä kolmanteen huoneeseenkin leiriporukkaa.

Missä? Ei löydy...

Missä? Ei löydy…

Kello herätti 5.40, että ehdittiin aamupalan kautta Samppalinnan maauimalan altaaseen seiskaksi. Oli mun eka kerta maauimalassa, ja vesi olikin yllättävän lämpöistä. Oli kylmä ja satoi vettä, mutta altaassa oli lämmin märkäpuvulla. Tehtiin hyvä uintitreeni uintivalmentaja Antti Kauhasen johdolla.

Kuva: Aarni Lehto / Valonhiljaisuus

Kuva: Aarni Lehto / Valonhiljaisuus

Kuva: Aarni Lehto / Valonhiljaisuus

Kuva: Aarni Lehto / Valonhiljaisuus

Uinnin jälkeen koko sakki Harjattulaan, jossa luentoa, ruokailua ja luentoa. TTW:n leirillä on kasa valmentajia, jokaiselle lajille omansa ja vielä sitten pääheppuina kovat triathlonistit. Mika Luoto ja Darby Thomas juttelivat yleisesti triathlonista, Antti Kauhanen uinnista, Mika Simola pyöräilystä, Pasi Mattila juoksusta ja Hanna Kiviharju kehonhuollosta. Jokainen oman alansa todellinen ammattilainen. Lopuksi vielä kuuntelimme pitkään mielenkiinnolla Pauli Kiurua.

Majatalo ja märkäpuvut

Majatalo ja märkäpuvut

Pauli kehotti mm. välttämään omassa elämässään ankkurityyppisiä ihmisiä ja puolestaan ottamaan kaiken irti moottori-ihmisistä. Sama ihminen voi olla jollekin toiselle ankkuri ja jollekin toiselle moottori. Itse tietää kannattako treenata, elää, olla ankkurityypin kanssa tai kuunnella ankkurityyppiä. Se vain hidastaa ja syö menoa. Moottorista puolestaan saa virtaa. Mielenkiintoista, varmasti totta!

Seuraavaksi oli vuorossa harjoituskisa. Vesi oli niin kylmää, että triathlon muuttui pyörä-juoksu -yhdistelmätreeniksi. Jokainen meni niillä sykkeillä mitä halusi, toiset hiljempaa ja toiset omaa täysiä. 18km pyörää ja juoksua oman valinnan mukaan 2km tai 4km.

Me lähdettiin Jaanan kanssa ”uinnin” jälkeen yhtä aikaa pyörävaihdosta menemään ja matkalla tajuttiinkin, että nyt mennään reippaasti vuorovedoin. Saatiin älyttömän hyvä pyörätreeni vk2-sykkeillä tehtyä. Muutama mies napattiin matkalla kiinni, ja he jäivät mukaan peesiin. Kuulemma ei olisi yksin päässyt samaa vauhtia, joten mikäs sen parempaa kuin saada aikaiseksi jollekin muullekin ylivauhtinen treeni. 🙂

Kuva: Aarni Lehto / Valonhiljaisuus

Kuva: Aarni Lehto / Valonhiljaisuus

Pyörän päälle juoksua 4km. Välillä vieressä juoksi Darby ja välillä Pasi (Mattila). Pasi, joka on hallinnut puolimaratonin suomenennätystä 16 vuotta (1:03:11) kommentoi mun juoksusta, että se on taloudellista ja tehokasta. Hyvä niin, koska mä oon aina pitäny ite sitä huonona kantapääjuoksuna. 😀 Niin, ja nuo Turun mäet.. Okei, menipä sitten juostessakin syke veekookakkoselle. Alamäissä tietty vauhti nousee ja syke tippuu, mutta ylämäissä jostain kumman syystä toisinpäin. Tuli kyllä tosi hyvä treeni tehtyä. En mä yksin olisi saanu noin hyvää treeniä tehtyä, enemmän saa irti porukassa, varsinkin pyöräilyssä.

Kuva: Aarni Lehto / Valonhiljaisuus

Kuva: Aarni Lehto / Valonhiljaisuus

Kuva: Aarni Lehto / Valonhiljaisuus Vähän eri vauhtia kuin ylläolevassa kuvassa miesten vauhti. :D

Kuva: Aarni Lehto / Valonhiljaisuus
Vähän eri vauhtia kuin ylläolevassa kuvassa miesten vauhti. 😀

Osa otti tosiaan karstat koneesta irti ja toisilla ei ollut siihen tarvetta. Koko leirin ajatus on se, että jokainen tekee treeninsä oman tasonsa mukaan. Leirillä olikin eri tasoista porukkaa mukana, toisilla usea ironman takana, toisilla eka kisa edessä tai ei välttämättä kisaa edessä ollenkaan. 🙂

Varmuudeksi pelastusrenkaasta kiinni, jos tipun. ;)

Varmuudeksi pelastusrenkaasta kiinni, jos tipun. 😉

Seuraava treeni olikin sitten leirin haastavin ja raskain. Nimittäin pilates ja yin-jooga! Ei mua oo luotu tommoseen. 😀 Pitkät venytykset sattuu älyttömästi ja mielessä pyörii kaikkea muuta kuin se oma hengitys. Oppisko sitä koskaan? Ehkä, jos kävis säännöllisesti.

Saunaa, ruokaa ja kun paikkakuntalaiset lähtivät kotiinsa, niin me istuttiin vielä iltaa jonkin aikaa Harjattulassa yöpyjien kesken. Mutta ei pitkään, kun piti päästä nukkumaan. 😉

Aamusta aamupalaa ja sen jälkeen pyörälenkille.

Turkulainen sämpylä :D

Turkulainen gluteeniton sämpylä 😀

Kolmessa eri porukassa ajettiin sellanen vajaa 60km, ja juostiin päälle 10min. Oli tuolla kyllä hieno ajella mäkien ja vesistöjen äärellä. Hienot maisemat Hirvensalo – Kakskerta -akselilla. Aatteliskohan turkulaiset täällä ajellessa, että ihanat peltomaisemat ja aakeet laakeet, ja vastatuulet ja myötätuulet?! 😀

Kahvia ja pullaa.

Kahvia ja pullaa.

Vielä porukalla rullailut ja venytykset. Sekä lounas, pakkaaminen ja kotimatka. Siinä se viikonloppu hujahti kauhealla vauhdilla treenatessa ja syödessä mukavassa porukassa. Aattelin aluksi aloittaa kirjoittamaan tekstiä vain alkuun ja jatkaa huomenna, mutta en malttanutkaan lopettaa ja tuli sitten kirjoiteltua loppuun asti.

Upea paikka kyllä niin leirillä kuin kisallakin. Täytyy kyllä vakavasti harkita TTW:n puolimatkan kisaa, jos Frankfurtilta palautuminen sen sallii. Ainut mikä mietityttää on tuo joessa uiminen, yäk! 😀 Kiitos vielä leirin puuhamiehille ja -naisille sekä leirin valmentajille!! Hienon leirin saitte aikaan.

4 kommenttia

 1. Kipa kirjoitti:

  Turun mäet?? Ehkä aika on kullannut muistot, mutta mä en muista, että sielä olisi ollut mitään kovinkaan ylitsepääsemättömiä mäkiä kun yhden kesän hinkkasin niitä teitä 😀 Asiaan tietty varmaan vaikutti se, että olin just muuttanut Tampereelta, Pohjanmaalaiselle se onkin ehkä vähän eri.

  • Ninni kirjoitti:

   Joo, täällä niitä mäkiä ei oo yhtään, joten jokaisen nyppylän huomasi. Eihän ne oikeasti mitään hirveitä oo, mutta kun on tottunu näihin tasasiin maastoihin. 🙂

 2. Carita kirjoitti:

  Mielenkiintoista…….ja kivan näköinen tuo Harjattulan majatalo 🙂

  • Ninni kirjoitti:

   Joo, oli hienonnäköinen miljöö tuolla Harjattulassa. Mikään halpa ei toki yöpyminen ollut, mutta erilainen kuitenkin kuin normaalisti. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.