Hae
Ninnin energianurkkaus

Jämi Training Camp

Perjantaina tuli vuosia mittariin, ja veteraani-ikä on saavutettu. 😀 Sen kunniaksi lähdin Jämille Aqua Plussan training campille. Kyseessä oli IM-camp eli ironmanille treenaaville tarkoitettu viikonlopun kestävä harjoitusleiri. Mukana monta tuttua naamaa, mutta myös monta uutta. Oikeastaan puolet ja puolet. Mun huonekaveri ei päässytkään tulemaan, joten tarkoitti myös sitä, että mukana olisi minä ja muut miehet. 11 miestä, minä sekä Aqua Plussan Kaitsu ja Tuuli.

Perjantaina aloitettiin treenit altaalta, jossa vesi oli vain 13 asteista. Tehtiin nousevavauhtinen treeni ja yllättävän hyvin sitä tarkeni uida, vaikka vesi noin kylmää olikin. Sain lainaan Headin neopreenipannan, se lämmitti hyvin otsaa ja korvia. Sen verran hyvä oli, että ostoslistalle meni!

Kuva: Aqua Plus / Tuuli

Kuva: Aqua Plus / Tuuli

Sen jälkeen pyöräiltiin kolmen hengen porukassa 50km ja juostiin 10km omilla sykealueilla. Nämäkin treenit nousevavauhtisesti. Pyöräiltiin mäkisessä maastossa, ja viidenkympin matkalla tulikin nousumetrejä 310. Juoksu puolestaan pehmeällä hiekkapohjalla kahtena lenkkinä, ekat 2,5km nousua ja toiset laskua. Nousua kympillä 70m.

Kuva: Aqua Plus / Tuuli

Kuva: Aqua Plus / Tuuli

Kuva: Aqua Plus / Tuuli

Kuva: Aqua Plus / Tuuli

Lauantai aloitettiin aamulla aamulenkillä ja venyttelyillä. Nukuin huonosti ja oli kyllä vaikea herätä aamuun, kun kello lopulta herätti. Aamupalan jälkeen Perhepuistoon hiekkadyyneille uimaan. Siellä vesi oli n. 15 asteista eli lämpöisempää! 🙂 Uitiin lampi kymmeneen kertaan ympäri.

Aamulenkillä.

Aamulenkillä.

Sen jälkeen duathlon 5km juoksua, 30km pyörää ja 5km juoksua. Duathlon on vielä rankempi kuin triathlon, johtuu kahdesta juoksusta. Mä toisaalta inhoan duathlonia, mutta toisaalta sairaalla tavalla tykkään siitä itsensä rääkkäämisestä. 😉

Startti. Kuva: Aqua Plus / Tuuli

Startti. Kuva: Aqua Plus / Tuuli

Toinen vitonen oli tarkoitus juosta kovempaa kuin toinen, no mä juoksinkin. 5 sekunttia! 😀 Olin kyllä ihan töttöröö tämän treenin jälkeen ja ruuan jälkeen nukahdinkin huoneessa pikkupäikkäreille noin kymmeneksi minuutiksi. Sen jälkeen oli vielä enemmän väsy, mutta illan maisemalenkki 60km piristi. Se mentiin porukassa sen verran hiljaa, että jopa mulla oli pk-sykkeet.

Kuva: Aqua Plus / Tuuli

Kuva: Aqua Plus / Tuuli

Tiedän, että joku vois olla kauhuissaan siitä, että on ainut nainen miesten mukana treenaamassa. Ei se mua haittaa, miesten kans pärjää aina. Ainut, että kunto ei oo heidän kanssaan samaa luokkaa. Sitä ollaan sit viimenen, mutta joko ikä tai treenivuodet tai hyvä itsetunto auttaa siinä, etten välitä. Mä tiputan itteni porukasta pois niille sykkeille, mitkä ovat olleet ohjeet treeniin. Ei mun tarvi yrittää pysyä porukan mukana ja vetää itteeni ihan tilttiin. Vaikka heihin verrattuna oon hidas, niin oon kuitenkin nyt elämäni parhaimmassa kunnossa. 🙂

Sunnuntai alkoi lauantain tapaan aamulenkillä, ja aamupalan jälkeen triathlontreeni. 6 kertaa lampi ympäri ja uinti sujui kivasti. Sen verran viileä oli, että olin laittanu uikkarin märkäpuvun alle ja vaihdoin kaikki vaatteet, etten vaan tuu kipeeksi. Vaihtoon menikin siitä syystä yli 6 minuuttia. Moni muukin teki samoin.

Mun vaihtoalue! :D

Mun vaihtoalue! 😀

Kuva: Aqua Plus / Tuuli

Kuva: Aqua Plus / Tuuli

Kuva: Aqua Plus / Tuuli

Kuva: Aqua Plus / Tuuli

Pyöräiltiin 59km järkyttävässä tuulessa. Moni mies lähti mun jälkeen, mutta eihän kauaa menny, kun niitä tiputteli ohi. Ärsyttävää kuinka mun pyöräjalat on niin surkeet! 😀 Ennen kääntöpaikkaa tuli Kaitsu vastaan ja laskin eroa olevan 11 kilsaa, älyttömän paljon! Seuraavat 6 rinkiä uineet tulivat vastaan 2-6 kilsaa mua edellä. Ärsyttävä tuuli, myötä-, vasta- ja sivutuuli riippuen mihin päin tie kääntyili. Kerran kävin pientareellakin, kun tuuli mut sinne viskas. Liian korkeaprofiiliset vanteet! Hirvittää ajaa ala-asennosta, kun on voimakas puuskittainen sivutuuli, joka nappaa pyörään kiinni.

Kyllähän se pyöräkin joskus loppui, vaikka kovin nousevauhtista en siitä saanu. Nimittäin aina kynnykselle sykkeen noustessa jalat olivat heti hapoilla. Niinpä siitä tuli sitten pk-ajo. Päälle 10km juoksua samaa reittiä kuin edellisinä päivinä, joten pehmeä alusta ja raskas reitti. Sain toisella vitosella nostettua vauhtia niin, että vitonen oli 45 sekunttia nopeempi ja tuossa on vielä juomatauko mukana. Eli toinen vitonen oli varmaan 50-55 sekunttia ekaa nopeampi, lopullisen ajan ollessa 57:14, keskivauhti 5:43 ja keskisyke 164.

Oli todella hyvä leiri, kiitos Aqua Plus! Ja seurasta kaikille leiriläisille. 🙂 Nyt muutama päivä rauhassa ja viikon päästä onkin viimeistelytreeni. Tällä hetkellä Frankfurtiin aikaa vain 5 viikkoa.

3 kommenttia

  1. Hanna kirjoitti:

    Tässä sun blogissa alkaa olla sellaista loppuhuipennuksen tunnelmaa! Alkaa sivullistakin jo jännittämään Frankfurtin reissu 😉 Hyvin näyttää treenit kulkevan ja miksei kulkisi 🙂 Tsemppiä loppuviikkojen valmistautumiseen!

    • Ninni kirjoitti:

      Kiitos paljon Hanna!! 🙂 Saas nähdä millaiset fiilikset on heinäkuussa sitten, kun tää kaikki on ohi. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.