Hae
Ninnin energianurkkaus

Kuitti

Taas on asiaa niin maan paaaljon.. Ongelma on siinä, ettei mulla oo joka päivä aikaa päivittää blogia ja sit tätä sanottavaa, mietittävää ja pohdintaa kertyy.

Nyt on kuulkaa tää nainen väsy. Toukokuun treenitunnit, joita kertyi jopa 65 kipaletta, ja Jämin leiri on vetäny kropan koville. Vaikka alkuviikko oli treenien puolesta oikeastaan lepoa (ma tunti maastopyörällä ja ti lepo), niin henkistä ja fyysistä kuormaa mulle silti kertyi. Tämä tarkoitti sitten sitä, etten jaksanu eilen vetää treeniä loppuun.

Tuli maastopyöräkuume, kun ajoin siskon 29" pyörällä. Mahtava!!

Tuli maastopyöräkuume, kun ajoin siskon 29″ pyörällä. Mahtava!!

Oli kuitenkin vähän kuin pakko vetää ittensä treenin pariin, koska perhe antoi siihen myöten. Välillä vaikka jostain syystä ei huvittais tai jaksais, niin on pakko. Nimittäin tiesin, että seuraavana aamuna perheen kokoonpanosta on 3/5 Power Cupissa Vaasassa. Mikä tarkoittaa itselle treenien kanssa hankaluuksia. Niinpä pakotin itteni treenaamaan. Skippasin uinnin, kun täällä on Tanelinlammella 11 asteista vettä ja uimahalli vain kuuteen auki. Pyöräiemään siis 40 km. Enhän mä uskaltanu ala-asennosta ajaa ollenkaan, kun tuuli jälleen kerran niin kovaa sivusta. Tuollasessa sivutuulessa ei ees sykettä pysty nostaa, kun uskallan ajaa vain rauhassa kieli keskellä suuta. Pyöräilyn jälkeen ois pitäny juosta kymppi, en juossu. Seiska tuli mittariin, mutta siitäkin osa kävellen. A) En vain jaksanu ja B) vasen pohje ja sääri täysin tukossa. :/ Tällä kertaa treeniin ittensä pakottaminen ei ollut kovin viisasta.

Tänään kävin Sonjan kanssa altaalla ja käsissä ei ollu paukkuja yhtään mihinkään. No 2700m tuli kyllä uitua, mutta hitaasti, vaikka kuinka yritti kolmostakin (eli lujaa). Skippasin juoksun tällä jalan kireydellä.

Tänään ajoissa nukkumaan ja ihmevirkistymistä ootellen. 😀 Onneksi hierojani pelasti mut, ja lupasi huomenna avata mun säären ja pohkeen. Pitää varmaan napata särkylääke jo etukäteen tai puuduttaa koko jalka, ettei satu. 😀

No se tämän hetkisistä fiiliksistä, ei oo nainen terästä. Ei, vaikka kuinka haluais. 😉

Lentoliput napsahti sähköpostiin tiistaina. Tasan neljä viikkoa ja katselen Frankfurtin maisemia. Ja sekös laittaa mietityttämään. Mä kun oon tämmönen järjestelmällinen ja suunnitteleva tyyppi, niin on ennen kuulumatonta, että sunnuntaina on viimeistelytreeni (3km / 100km / 20km) ja mä en edelleenkään tiedä mm. mun kisa-asua. Normisti, kun viimeistelytreenissä olisi tarkoitus olla suht sama tilanne kuin itse kisassa. Tosin lämpötilassa on nyt jonkin verran eroa, eikä asu voi millään olla sama. Mutta jos ees vaatteiden alaosa olis.

Mähän ostin Go Expo –messuilta sen kaksiosainen Pearl Izumin triathlonasun, mutta en voi sillä kisata. Pehmuste housuissa on niin onneton lipare, ettei mun pärse kestä 180 kilometriä pyöräilyä sen kanssa. Joten kisaanko tutulla ja turvallisella Orcan yksiosaisella triathlonasulla? Hidastaa kyllä vessassa käyntejä, varsinkin kun yläosassa on erilliset rintsikat kiinni puvussa. Mä tarvin tosin oikeet urheilurintsikat puvun alle, kun nuo puvun omat ei tue tarpeeksi eli ovat ylimääräset. Vai vaihdanko pyöräilyyn pyöräilyhousut ja juoksuun sit toiset housut?

17.6. mulla on pyörätesti, jolloin ensimmäistä kertaa saan tietää omat sykerajat pyöräilyyn. Tähän asti oon ne veikannu juoksun sykerajojen ja omien tuntemusten mukaan. Sitten tiedän tarkemmin, että millä sykkeillä mä uskallan lähteä tarpomaan 180 kilometrin pyörää tai lähinnä se, että pystyy ees jotenkuten juosta sen päälle. Noin pitkillä matkoillahan ei mennä lujaa, eikä hapoille voi itteänsä laittaa. Eli peruskestävyysalueella painellaan menemään, korkeintaan aerobisella kynnyksellä.

Tilasin Tampereen Sukelluskeskuksesta HEADin neopreenipannan, että pääsis joskus aloittamaan sen avovesiuintikauden kotimaisemissakin. Se tuli tänään ja on sunnuntaina itellä sit käytössä Vihnuksessa uidessa. Ostin myös Onnisportista ison Blackroll-pallon ja uudet pikanauhat. Ennestään mulla oli pieni tuplapallo mustana, nyt myös iso pallo punasena. Ja pakarat kiittää! Onnisportin miekkoset totesivat mun kaulan nähtyään, että ei taida olla kokemusta Body Glidesta?! 😉 Ei ollu, mutta sunnuntaina on. Nimittäin sellasen pinkin purkin sain synttärilahjaksi, ja lähtee testiin sunnuntain märkkäriuintiin. Hävettää oikeasti aina pahojen hiertymien jälkeen kulkea yleisillä paikoilla, kun eihän kaikki tiiä mistä ne on. 😀 35 vuotta ja kaula syöty. 😀

Oranssi oli pannoista loppu, joten tilalle hopea. Ei tosin sovi nyt märkäpuvun kanssa. :D

Oranssi oli pannoista loppu, joten tilalle hopea. Ei tosin sovi nyt märkäpuvun kanssa. 😀

Nyt on tekstiä tullu jo 577 sanaa, sanoo tämä tekstinkäsittelyohjelma, mihin tätä tekstiä ilman kuvia nyt alkuun rustaan. Ei kukaan jaksa enempää lukea, joten lopetan tähän. Ai niin, mutta vein pyörän huoltoon luottojampalle ja saan sen huomenna. Voi olla ketjutkin jo venyneet. Niin ja siitä tuli mieleen, että jos tämmöset järkyttävät tuulet jatkuu ja ironmanille on kovaa tuulta luvattu, niin mun etuvanne lähtee vaihtoon. Siinä on sen verran korkea profiili, että vie mut mennessään, vaikka en mikään kevyt keijukainen ookaan. Sit tosin pyörän ulkonäkö kärsii, kun ei oo pinkkiä Zippiä, mutta ei auta nyt. 😀 Tosin ainahan voi vaikka soittaa Mainoskohon Kimmolle, jos pinkitön vanne liikaa vaivaa. 😀

No nii, nyt niitä sanoja on taas sata lisää. Jaksokohan kukaan lukea loppuun asti. Hyvää yötä! 🙂

12 kommenttia

 1. Soile kirjoitti:

  Tuulen kanssa taistelin myös tänään, ei juuri mitään asiaa ala-asentoon. Samantyyppisiä hankintoja, mä tilasin kanssa juuri netistä Sportiquen kräämiä, arvoin pitkään Body gliden ja sen välillä kun ei ollu kokemusta kummastakaan. Sunnuntaina menee Pirkan pyöräilyssä testiin! Kuinka korkea profiili sun etuvanteessa on? Mulla on 5 senttiä ja sillä on pärjättävä. Ei siellä tuule kovaa, sovitaan niin 🙂

  • Ninni kirjoitti:

   Mullakaan ei kokemusta kummastakaan! Kerro sitten kuinka Sportique toimi. 🙂
   6 senttiä on molemmat etu- ja takavanne, pari senttiä sais tippua kyllä edestä. Sovitaan, ettei tuule kovaa!! 😀

 2. Carita kirjoitti:

  Hei tiedoksi vaan, että tätä sun tekstiä lukis vaikka romaanin verran 🙂

 3. Hanna / Kunnolla kirjoitti:

  Jaksoin lukea ja olisin jaksanu vielä pitemmällekin! 🙂 ja ei oo mikään ihme jos noilla treenimäärillä vähän väsyttää. Mä olin vähän miettiny oisko susta saanu avovesiseuraa (sitä lajia en yksin halua harrastaa) ens viikolla ku oon pohjanmaalla ma-pe, mutta 11 astetta on kyllä melko paha

  • Ninni kirjoitti:

   Joo, ehdottomasti saa!! Toivottavasti ens viikolla olis jo lämpöisempää!! Käydään vaikka ihan pikasesti, jos vielä viileys jatkuu. 🙂 Niin, ja kiva, että jaksat lukea!!

 4. MatuCanex kirjoitti:

  Nyt tarkkana rasituksen kanssa. Jos jäljellä on 4 viikkoa, joista 2 viimeistä loivennellen niin mun mielestä kannattaa harkita ensimmäistäkin viikkoa vähän iisimmin. Leirit taitavat kuitenkin olla melkoinen shokki elimistölle.

  Eilen Rajasalmen sillalla pelotti nostaa Cervelon vauhti yli 12 km/h kun Pyhjärveltä tuuli etuvastaisesti aivan hitokseen. En muista että aiempina vuosina olisin ollut pyörälenkeillä, joilla pelottaa ja tänä vuonna niitä on jo kolme vaikka pyöräilyä on vähemmän kuin aikaisempina vuosina.

  • Ninni kirjoitti:

   Jep, tänään pidän lepopäivän ja huomenna kans. Sitä tarvii nyt kroppa, joten skippaan tämän päivän pyöräilyn kokonaan. Jalkakin hierottiin tänään auki, joten senkin kannalta parempi, että saa aikaa palautua.

   Nyt on ollu älytön tuuli koko kevään. Jotenkin lohduttavaa kuulla, että miestäkin tuuli voi hirvittää. 😉 Mä kun oon niin peloissani välillä!

 5. Anna kirjoitti:

  Sun tekstiä todellakin vois lukea vaikka enemmänkin! Upeeta, jatka samaan malliin. Mua kiinnosti kysyä mitä ja miten sä venyttelet/rullailet to Blackroll pallon kanssa? Mulla ei ole siitä yhtään kokemusta vaan ihan perusrullalla rullailen.

  • Ninni kirjoitti:

   Kiitos Anna! 🙂 Mä voisin siitä vaikka tehdä erillisen blogitekstin, mutta ihan vaan oma kroppa pallon päälle kipupaikkoja etsien. Perusrulla ei pääse niin hyvin kipukohtiin kuin pallo, jonka paine tulee pienemmälle alueelle.

 6. Marketta kirjoitti:

  Terve taas! Kiitos HEAD neopreenipanta infosta! Tilasin sellaisen, joten sitä odotellessa. Talviturkki on tältäkin ”tytöltä” heitetty, mutta että uimaan… Illalla aion mennä taasen veteen kastautumaan. On tosi iso apu, ja ilo, kun kerrot kokemuksistasi, välineistäsi, ja mielipiteen niistä. Kuulun itse kyllä tri-seuraan, mutta asun Jumalan selän takana, ja lähteminen kehtuuttaa, enkä aina töiltäni pääse seuran aikataulujen mukaisesti harkkoihin.
  Onko sinulla käytössä suolakapseleita? En just nyt muista, oletko maininnut niistä! Tilasin itse viime kesäksi netin välityksellä, ja olen tyytyväinen vaikutukseen, varsinkin kuumalla, ja pitkäkestoisen suorituksen aikana.
  Totta Ninni, muista levätä, herkutella (vähän)…ja olla vaan! Perheen äitinä tietty rajallista laiskotella, mutta pienikin hetki auttaa…

  • Ninni kirjoitti:

   Tuo panta on kyllä loistava!! Ja paljon halvempikin kuin se koko neopreenilakki. 🙂 Suolakapselit ei oo ollu käytössä, mutta niitä pitäisi testata, koska varmaankin tarvin ironmanilla. Hyvä kun muistutit, täytyykin hommata!! Levätty on ja taas treenattu. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.