Hae
Ninnin energianurkkaus

Viimeistelytreeni ironmanille

Väsy väistyi, ja perjantaina illalla olin jo oma itteni. En muista koska olisin ollut noin väsynyt, ja vähän säikäyttikin kyllä. Vaikka alkuviikko oli treenien suhteen iisi, niin oli muuta kuormaa ja luultavasti palautuminen ei lähteny käyntiin normaalisti. Mä aina ite painotan kokonaisuuden perään, mutta ite en osannu sitä nyt huomioida. Tietenkin vaikutti se, että keskiviikkona oli vähän kuin pakko treenata, kun to/pe se onnistuisi huonommin. No tyhmästä päästä kärsii koko kroppa.

Hierojalta löytyi onneksi ylimääräinen puolituntinen perjantaina, ja hän aukasi mun säärtä ja pohjetta. Onneksi ei ollut mistään penikkataudin alusta kyse, vaan pohjelihas syvältä kunnolla tukossa. Sattuihan se, mutta auki saatiin. Pidinkin sitten lepoa sekä pe että la, että jalka toipuu hieronnasta ja kroppa viikosta.

Hain pyörän huoltokatsauksesta ja fiksauksesta, ja vaihtoon menee kampilaakeri, takarenkaan laakeri sekä ketjut. Ne tilataan ja vaihdetaan ennen ironmania. Siirsin tämän jälkeen sarvia, nimittäin noita välitankoja lähemmäs toisiaan. Mittasin etukäteen kuinka kaukana kyynärtuet ovat toisistaan, ja siirsin niiden paikkaa ja sen jälkeen lähensin tankoja. Ennen väli oli yhdeksän senttiä, nyt vain neljä.

Tänään aamulla klo 6.40 lähdin kohti Nokiaa ja yhteistä viimeistelytreeniä. Vihnusjärvi, vesi 13 asteista. Neopreenisukat jalkaan ja -panta päähän ja veteen. Nopeesti siihen kuitenkin tottui, vaikka sormet olikin jäässä. 2400m uitiin, käytiin kolmesti vastarannalla. Nousevavauhtinen treeni, ja hyvin onnistui. Ainakin kun jälkeenpäin sykekäyrää katsoo. 🙂

2.4km, 44:56, keskisyke 144.

Kesäpäivä. :P

Kesäpäivä. 😛

Rauhallinen vaihto, lämmintä päälle ja pyörän päälle. Koska oli luvattu 7 m/s tuulta, niin aattelin, että mä niin tuun kärsimään pyöräilyssä. 6 senttinen profiili etuvanteessa on liikaa. Vesa pelasti mut, ja vaihdettiin eteen toinen rengas. Ja oli kyllä loistava veto! Nimittäin eihän tuuli tuollaseen ota todellakaan läheskään samalla tavalla kuin mun Zippiin. Pystyin ajamaan mahdollisimman paljon aeroasennosta.

Ihmiselle eroa ei oo paljon, tuulelle on.

Ihmiselle eroa ei oo paljon, tuulelle on.

7 kilometrin siirtymä alkuverrana, 38 kilsan lenkki Säijäässä kahdesti ja 7 kilometrin siirtymä loppuverrana. Yhteensä 90km. Eka kolmikasi pk1-pk2, toinen aerk-vk1/vk1-vk2. Peesivälit pidettiin, osa 10 metrissä, mä 3-5 metrissä. Eli vähän sain apuja enemmän, niin pysyin miesten mukana ekan kolmikasin. Toinen kolmikasi meni pitkään nousuun asti hyvin, sit tipuin. Kaitsu tuli mun perässä koko ajan, ja sit otettiin miehet kiinni mun peesatessa Kaitsua. Kääntöpaikalla miehet laittoivat pökkyä pesään, ja menivät menojaan. Kaitsu nosti myös vauhtia, ja mun piti pysyä mukana, minimissään kolmen metrin päässä eli ei ihan takarenkaassa kiinni. Nousi ne hapotkin. 😉

Eka 38km, keskisyke 146, 1:18:01, 29.2km/h
Toka 38km, keskisyke 157, 1:12:13, 31.5km/h

90km, 3:05:27, keskisyke 150. 29.1km/h, 530 nousumetriä.

Viimeisenä juoksu. 5km pk2, 5km aerk, 5km vk1 ja 5km vk2. Itse asiassa kierros on 4.9 kilsaa, joten ihan ei kahtakymppiä tullu täyteen. Ekan vitosen Kaitsu ja Vesa juoksi mun seurana, ja sit valmentaja lopetteli treenin. Johan alla oli eilisen päivän kisakin. Vesa säästeli jalkaansa ja juoksi loppumatkan mun seurana itselleen rauhallisempaa vauhtia.

Kymppi takana, kymppi edessä. Valkku kyselee aikoja ja antaa ohjetta. Kuva: Aqua Plus / Tuuli

Kymppi takana, kymppi edessä. Valkku takana, kyselee aikoja ja antaa ohjetta. Kuva: Aqua Plus / Tuuli

Kolmas vitonen oli vielä ihan mukavaa menoa, mutta vipalla vitosella vähän jo ärsyttikin ja joutui oikeasti tekemään töitä ihan tosissaan. Vesasta oli kyllä tässä kohtaa suuri apu tasaisen vauhdin pitämisessä.

Eka 4.9km: 27:50, keskisyke 159, 5:42 min/km
Toka 4.9km: 27:49, 162, 5:42 min/km
Kolmas 4.9km: 26:45, 168, 5:30 min/km
Neljäs 4.9km: 26:26, 170, 5:26 min/km

19.5km aikaan 1:48:51. Keskisyke 165.

Semmonen treenipäivä tänään! 🙂 Hyvä mieli jäi, tämmösiä satseja ei tuukaan sitten enää hetkeen. Seuraava pitkä päivä on neljän viikon päästä Frankfurtissa.

10 kommenttia

 1. anni kirjoitti:

  On ne vaan hurjia nuo teitin harjoitusmäärät! Toivotaan hyviä viimeisiä viikkoja ennen suurta koitosta, tsemppistä!

  • Ninni kirjoitti:

   Ei olisi tällaisiin pari vuotta sitten todellakaan pystyny. Kiva, kun kunto kehitttyy. 🙂 Kiitos paljon!! 🙂

 2. Mika kirjoitti:

  Semmonen kevyt vajaan kuuden tunnin harjotus 🙂 Hyvältä vaikuttaa kunto kun vielä juoksun viimeisellä vitosellakin jaksoit kiristää vauhtia.

  Neljä viikkoa enää?! Joko ironman pyörii unissakin?

  • Ninni kirjoitti:

   Just tuossa mietin, että noilla vauhdeilla olis pitäny puolimatkallakin tulla ihan kiva aika. 🙂 Mutta on tuo juoksu pyörän päälle aina niin erilaista kuin yksin, sen verran rasitusta alla, ettei pääse samoja vauhteja kuin normilenkillä.

   No älä, aika menee niin nopeesti! Ei unissa, mutta joka treenissä ja treenien välissä. 😀

 3. Tuulia kirjoitti:

  Piti vain taustalta huudella, että sun blogia on tosi kiva seurata, vaikken triathlonisti ookaan (mistä sitä tietää mitä nelikymppisenä, täälläkin kolmikymppisyyden oire oli kuitenkin se maraton…). Sellaista hyväntuulista tekemisen meininkiä ilman melkein joka blogissa toistuvia ulkonäkösitätätä-vatsapalikkameininkejä. Alkaa tehdä aina mieli liikkua, kun näitä juttuja lukee ja kuvia katsoo.

  Ja kyllä on sun kunto kehittynyt vuodessa valtavasti, ja keväällä vielä huimempaa tahtia. Puolimaraennätyksiä hyvän pyöräharjoituksen päälle, hyviä uimatreenejä ja huippuviimeistely. Jos ei noilla pohjilla ja mentaliteetilla suoriteta ironmania kunnialla, niin ei kyllä millään. Että jatka samaan malliin vaan! 🙂

  • Ninni kirjoitti:

   Kiitos Tuulia ihanasta kommentista!! <3 Tulipas siitä hyvä mieli. Mä yritän kirjoittaa niin, että nekin ymmärtäisi, jotka eivät lajin parissa oo. Ja tuosta kolmenkympin maratonista ei oo pitkä triathloniin… 😀 Kiitos, kaikkeni teen, että maali siellä ironmanilla vastaan tulee. Mukavia lenkkejä sinne! 🙂

 4. -Katri- kirjoitti:

  Mä olen täällä taustalla ihan samaa hymyillen miettinyt, että sun kehitys on ollut aika huimaa nyt viimeisen vuoden ajan. Hienoa! Ja toi sun pyörä on kyllä melkoinen karkki. 🙂 Tosi nätti!

  Omat tri-kisat saattaa jäädä tältä kesältä kokonaan käymättä, vaikka edelleen mun nimi komeilee Voimarinteen osallistujalistalla. No, tärkeintä tälle kesälle on muiden kannustaminen. 🙂

  • Ninni kirjoitti:

   Kiitos Katri!! 🙂 Kehitystä on kyllä tullu. Ihan erillä tavalla pitkiä ja vauhdikkaampia lenkkejä on saanu tehtyä kuin viime kesänä. Hyvä niin! 🙂

   Hei, voithan sä vaikka sprintille mennä ihan vaan fiilistelemään. Ei tarvi yrittääkään kovaa, vaan mennä pk-vauhdilla. Vai onko se poissuljettu juttu? Tsemppiä kovasti!

   • -Katri- kirjoitti:

    Olkapää ei anna uida, ja olkapäätelakan takia on yläkropasta voimat pois. Tulisko joku suorittamaan mun uintiosuuden, mä voin fiilistellä loput? 🙂 Ja sprinttimatka siis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.