Hae
Ninnin energianurkkaus

Triathlonvaatteista ja tisseistä

Nyt tulee melko turhamaista juttua triathlonvaatteista ja tisseistä. Mutta kirjoitanpahan nyt, kun tälle päälle satuin. Koska miehiähän aihe ei kosketa ja kiinnosta, niin ei oo mikään pakko lukea juttua loppuun asti. 😀

Naisten triathlonpaidoissa ja -asuissa on monissa integroitu toppi. Siis käytännössä jonkinlainen kankaanpala, joka ajaa rintsikoiden asiaa ja tukee jonkin verran. Toisaalta taas rintojen kohdalla on sen myötä tuplakangas, eikä silloin ihan kaikki näy läpi. On myös vaatteita, joissa tätä integroitua toppia ei ole. Ei voi puhua oikein rintsikoistakaan, koska se on siis ihan toppi vaan.

No sitten on naisia, jotka eivät tarvi tukea ollenkaan, tarvii pienen tuen tai tarvii isomman tuen. Ja tämähän riippuu siis mm. tissien koosta. Ei tarvi olla oikeesti ees mitkään hehtoheikit, kun jo joku parempi tuki on tarpeen. Toisille riittää paitojen integroitu toppi, toiset ei tarvi sitäkään ja toiset tarvii aina urheilurintsikat alle. Mä kuulun tähän jälkimmäiseen osaan porukkaa, ja kuten kuvista näkyy, niin ei sitä täytettä kuitenkaan hirveesti oo. Ainainen rintsikkojen käyttö on vähän rasittavaakin. Nimittäin triathlontopeissa on melko hienoja leikkauksia selässä. Esimerkiksi tämä mun uusin toppi:

Mielellään pitäisin tätä toppia kuvassa vasemmalla tavalla, mutta mun on pakko laittaa rintsikat alle ja tuloksena on kuvan oikean laidan tyyli. Ei noin vaan kehtaa mennä, tuosta tulee niin ruma!

Sen jälkeen, kun löysin Shock Absorder merkiltä Run-liivit, niin muita en oo käyttäny. Ne on ihan parhaat juoksuun, ei pompi tissit yhtään, eikä tuu mitään kipuja. Koko pitää olla tosi tiukka, ja silloin tissit menee kasaan ja pysyy myös kasassa. Ne on vielä sen näkösiä, että pelkästään vain ne päällä voi treenata. No mä en tätä harrasta, ja on ensimmäinen kerta, kun näin vähissä vaatteissa blogissa oon eli rintsikoissa siis. Ai niin, mutta oonhan mä uikkareissakin ollukin. 😀 Itse asiassa just oli puhetta yhden kaverin kanssa, että treeniporukassa oon aina meikittä ja tiukoissa vaatteissa, että ne on nähny melkein kaiken, ei tarvi paljon miettiä, että miltä mikäkin vaate päällä näyttää. 😀 No silti mietin nyt noita rintsikoiden näkymistä.

Orcan yksiosaisesta puvusta oon tykänny tosi paljon, sellainen mulla on musta-valko-pinkkinä ja musta-valko-keltasena. Selästä leikkaus on kapea, ja rintsikat näkyy reunoista, mutta sen oon vielä antanu mennä. Tosin Italiastakin sain hienot rusketusrajat, soikionmalliset reiät keskellä selkää. 😀 Oli sen verran triasun ja rintsikoiden väliin jääny rakoa.

Tässä mustat rintsikat näkyy selässä molemmin puolin.

Tässä mustat rintsikat näkyy selässä molemmin puolin.

Sitten kun paidoissa mennään näihin alla oleviin malleihin, niin sit rintsikat pysyy paremmin piilossa.

Tuo seuran yksosainen asu on ollu kaikista huonoin, ei istu päälle ollenkaan. Orcan yksiosaiset istuu paljon paremmin. Noissa kuvan paidoissa ei oo integroitua toppia.

Mähän alunperin tuon ylläolevan kuvan oikean puoleisen Pearl Izumin asun ostin alelaarista ironmania varten. No pehmuste housuissa on surkea, en voi kuvitellakaan niitä käyttäväni pitkällä matkalla. Tuon ekassa kuvassa olevan Orcan mustan topin mukana tuli Orcan housut, ja ne lähtee ironmanille. Niissä on samanlainen pehmuste kuin tykkäämissäni ja usein käyttämissäni yksiosaisissa asuissa. Mutta paita on vielä auki, en tiedä mikä on valinta. Ja viikon päästä ollaan jo Helsingissä. Hyvin mullakin menee! 😀 Tuo Pearl Izumin paita ei vaan jotenkin oo mukava päällä, mutta voi olla, että sen joudun laittamaan. Paljon sitä en oo ees testaillu, joten hiertymistä en osaa sanoa.

Summa summarum. Joko pienemmät tissit tai unohdetaan hienot topit. 😉 Nykyisestä urheilurintsikkamallista en halua luopua, mutta ottaisin kyllä mielellään vastaan vinkkejä hyvistä topeista, joiden alle rintsikat jäis piiloon.

14 kommenttia

 1. Sanna kirjoitti:

  Sieltähän tuli täyslaidallinen tisseistä! 😀 Jos mä kirjottaisin tisseistäni juttua, niin ei montaa riviä tulisi. 😉
  Puukeskuksen lankkumyyntiä voisin silti edistää. 😀

 2. Ninni kirjoitti:

  Sanna!! 😀 Arvaa vaan repesinkö!! 😀 Oo onnellinen, että saat käyttää noita hienoja tritoppeja ilman rumia ristiin rastiin rintsikka -selkämyksiä! 🙂

 3. Hanna / Kunnolla kirjoitti:

  Mua alko hymyilyttää jo kun näin otsikon, tissit on iloinen asia! 😀 Ja Sannan kommentille repesin kyllä totaalisesti 😀 Mä kyllä sinuna en miettisi ironmanilla näkyykö rintsikat vai ei, kunhan homma toimii ja on mukavat vaatteet. 🙂 Sitä paitsi, ei se nyt niiiin rumalta näytä (vaikka mielenkiintoiset rusketusrajat tuosta uudesta topista rintsikoiden kanssa tulisikin 😀 ). Mä tilasin just wigglestä halvalla 2XU tri-topin, siinä on just tommonen leveämpi selkä että ei näy vaikka olis minkälaiset rintsikat ja muutenkin oli hyvännäköinen ja napakka päällä. Siis tommosen: http://www.wiggle.co.uk/2xu-womens-g2-compression-tri-singlet-1/

  • Ninni kirjoitti:

   Tissit on iloinen asia joo! 😀 No ehkä mä en mieti, ja pökkään ton mustan Orcan topin päälle, koska se on ehdottomasti parasta kangasta, vaikka onkin musta. Pitää ehkä ottaa blogiin kuva rusketusrajoista ironmanin jälkeen. 😀 Hyvännäköinen on tuokin! 🙂

 4. Paula kirjoitti:

  Hei!
  KIITOKSIA SUPER HYVÄSTÄ BLOGISTA!
  Mulla on sama ongelma liivien ja paitojen kanssa. Ei ole yhtään kiva kun tulee monet rajat. Tai sitten on vaihto ehto että paita on niin ohut että näkyy läpi, ei sekään kiva.
  Pidän sulle peukkuja pystyssä kisoja varten.

  • Ninni kirjoitti:

   Voi kiitos Paula!! 🙂 Onneksi on te lukijat, eipä tätä välttämättä yksin jaksais ylläpitää. 😉 En siis oo yksin tämän ongelman kanssa. Yleensä muuten rintsikat näkyy vielä tuosta kainalon alta ja edestäkin, sen verran matalat on paitojen leikkaukset. Kiitos myös peukuista, niitä todellakin tarvitaan!! 🙂

 5. Minttu kirjoitti:

  Tissit on aina tärkee aihe. ja otsikossa oikeen hyvä ”sisäänheittäjä”. 🙂

  Mua alkoi vähän hymyilyttää tää postaus, kun kolleega totesi mulle vähän aikaa sitten, että ihan absurdia, että jollain on KOLME triathlonasua. Ai siis jopa kolme? Pitäisköhän linkata sille tää juttu? 😛

  Mutta jotain asiaan liittyenkin: mä en oo ikinä harkinnukaan, etten laittaisi liivejä tripuvun alle. Vaikka on mullakin osassa niistä kolmesta asusta sellanen sisätoppi. Tissit pitää paketoida niin tiukasti paikalleen, ettei ne liikahdakaan, vaikka tekis mitä. Sitten ne pysyy ehjinä. Ja mä en ees tykkää siitä, miltä ne näyttää videolla juostessa, jos ne pääsee liikkuu. Ja mulla ei oo mitkään mahottomat hinkit myöskään.

  Liivien esittelystä julkisesti tuli mieleen parin viikon tapainen tapaus. Mä jouduin koikkaloimaan Venlojen viestin jälkeen pelkissä rintsikoissa (Shock Absorberit nekin eli ihan säädylliset), kun unohdin ottaa vaihtopaidan suihkuille mukaan. Oli tosi hämmentynyt olo – vähän niinku sä kuvailit tuossa tekstissä. Ne oli kuitenkin rintsikat ja niiden ei kuulu näkyä. Poikakaveri sit lohdutteli, että suunnistajat hengaa tämän tästä pelkissä rintsikoissa, eikä kukaan ihmettele. Se on kyl ihan totta. Ne on kaikki jotain henkisiä nudisteja, jotka vaihtaa vaatteita parkkipaikalla ja ihan missä vaan. 🙂 Mä en ole vielä selkeesti siinä pisteessä elämäni ja rintaliivieni kanssa. Ja ymmärrän dielmmasi siksi tosi hyvin.

  • Ninni kirjoitti:

   Jos aina laittais tissi-sanan otsikkoon, niin kärsisköhän se inflaation. 😀

   Kääk! 😀 Ymmärrän toki kolleegakin, tai ymmärsin. Ennen mulla oli yksi. Sitten tuli seuran oma, sitten kolmas, neljäs ja viides. Oho! Mutta ironmania varten mä vaan, en mä muuten.. 😉

   Tuo on muuten totta, että suunnistajat vaihtaa vaatteita ihan surutta, vaikka vähän jotain näkyiskin. Yleensä pesu- ja pukutilat on rakennettu metsiin, joten ei taida olla niin nuukaa, kun kaikkeen tottuu. Ite en vaan osaa, paitsi Mallorcan leirillä mä jätin märkäpuvun alle vaan Shock Absorderit ja sit laitoin kuivan paidan päälle. Se on ainut kerta, kun oon rintsikoissa pomppinu.

 6. -Katri- kirjoitti:

  Hyvää tissiasiaa. Mä kuulun siihen hinkkiporukkaan, joilla on oltava liivit ja vielä mielellään joku sisäänommellulla liivillä varustettu toppi päällä juostessa. Mullakin on Absorberin Runit, mutta ehkä aavistuksen liian isot, koska niitten kanssakin mielellään laitan topin. Yleensä mulla on sen topin päällä vielä ohut t-paita, jotta ei liivit näy, mutta onhan se helteellä vähän mahdoton yhdistelmä. Tripuku mulla on yksiosainen ja liivitön. Alla ok siis oltava todella tiukat ja tukevat liivit. Mä vihaan sitä tunnetta, jos hölskyy, silloin en pysty keskittymään juoksussa mihinkään muuhun. Toi sun kuvien hienoselkäinen toppi on ihan hieno, vaikka siellä on noi liivit alla. Anna mennä vaan!

  Voi että Sanna!! 😀 Hiukan repesin kommentille!

  • Ninni kirjoitti:

   Ne pitää olla muuten ihan älyttömän tiukat. Mulle on kaksi kertaa mitattu koko, ja se yllättää aina. Ympärysmitta on paljon pienempi kuin mitä itte valittis, ja kuppikoko taas normaalista monta kuppia isompi. Ihan outoa, mutta ovat kyllä sitten tiukat ja tukevat. 🙂 Kyllähän se juoksun pilaa, jos hölskyy ja juoksun jälkeen on sitten kipuja.

 7. reetta kirjoitti:

  Yleisestikin mua ärsyttää joidsain juoksurintsikoissa omituiset leikkaukset, mutta vielä hankalampaa on jos rintsikat kiinnitetään takaa. Kuten sanottua, niiden tulee olla tiukat ja on kärsimystä laittaa shock absorbereita päälle. Usein ne hakaset on se surkein osa niitä rintsikoita ja ne lähtee taipuilemaan/irtoilemaan vaikka koko on oikea, ei liian pieni. Mulla on joskus ollut sellaiset liivit joiden kiinnitys tapahtuu sivuilta. Ne olivatkin ihan parhaat kaikin puolin, kunnes joku varasti ne…. (kyllä )

  • Ninni kirjoitti:

   Mä oon varmaan niin usein laittanu noita päälleni, että sujuu multa kyllä ihan kätevästi jo. 😀 Jopa niin, että myyjä ihmetteli, että miten mä sen teen. 😀 Ois muuten varmasti kätevät nuo sivulta kiinnitettävät! Ja leikkauksia sais olla erilaisia. Kuinkahan paljon ne suunnittelijat oikein kyselee käyttäjiltä mielipiteitä..

 8. Marketta kirjoitti:

  Voi, että, kun osaisi auttaa!!! Itse kun olen sellainen sunnuntai harrastelija tri- saralla, en ole tarvinnut paneutua asiaan niin tarkasti .Ymmärrän huolesi asun toimivuuden kannalta. Itselläni oli/on kaksiosainen asu (pinkki/valkoinen), ja se toimii vessatilanteissa hyvin. Toinen asuni on seurani yksiosainen, ja vaatii näin ollen alleen rintsikat. Parasta seuran asussa on kuitenkin Suomen lippu, olen vaan niin ylpeä juuristani! Ajopehmuste erittäin hyvä. 🙂 Niin tässä se turhamaisuuteni tulee esille, näinkin voisi ajatella! Myös minulla on kolmas yksiosainen, vaaleansinen asu, 2ZU. Ihan hyvä, mutta jostain syystä se on jäänyt lojumaan komeron hyllylle.
  Sinuna laittaisin sen asun päälle, joka on mieluinen, hyvä päällä, ei purista, ei kiristä, ja saa Sinut hyvälle mielelle. Sinulla tulee olemaan sellainen vauhti päällä, että viis siitä, näkyykö rintsikan olkaimet, vai ei.(Loppupelissä sillä ei ole mitään merkitystä).
  Tsemppiviestini tulee ennen lähtöäsi reissuun!

  • Ninni kirjoitti:

   Yksiosainen on toiminu mulla hyvin puolimatkalla, mutta täysmatkalla on pakko käydä vessassa ja sit se yläosa on aina ihan kierossa, ja pitää saada toppia kohilleen ja päällyosaa kohilleen. Helpompi kaksiosaisella, kun ei tarvi yläosasta huolehtia. Mä taidan päätyä tuohon mustaan toppiin, mistä noin hienosti nuo rintsikat näkyy. Onneksi itte ei niitä näe. 😀 Toisaalta ois voinu mennä vanhalla yksiosaisella puvullakin, kun ei se ny oo ku minuutti lisää per vessakäynti. Mutta, tiedä ny sit. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *