Hae
Ninnin energianurkkaus

Merenneidot keskellä kalastuskisaa!

Ihan ensiksi, mun valkku sai tänään MM-pronssia ja treenitiimikaverit tekivät loistavia suorituksia triathlonin pitkällä matkalla! Onnea äijät! ITU:n kisasta kun on kyse, niin matkat ovat 4km uinti, 120km pyörä ja 30km juoksu. Tosin tänään uinti oli vain 1500m, koska vesi oli niin kylmää. Suomen Kaisa Lehtonen nappas myös pronssia naisten yleisessä sarjassa! Ja mm. Mirka (4.) ja Hanna (6.) nappas hienot sijat omissa sarjoissaan!

Mun pyörä on valmis Frankfurtiin. Ja tärkein muistutus teille lukijoillekin on, että huollattakaa se fillari. Pyörä saa yllättävän paljon kilometrejä alle, ja osia kuluu. Mulle vaihdettiin pyörään kampilaakeri, takalaakerit, rissapyörät ja ketjut. Ja tiedättekö mitä. Takalaakerit oli niin kuluneet, että kuulemma ois hirttäny pian kiinni. Kävin testaamassa miten mun se joku osa, jossa takapakka on kiinni, pyöri ja miten pyörii sellainen, jonka laakerit on kunnossa. Ero oli jotain ihan käsittämätöntä. Mun oma pyöri pätkissä, kuin teräs terästä vasten ja se toinen pyöri kuin vettä vaan. Ei ihme, jos pyörä ei ihan oo rullannu kovin hyvin.. Tämän siitä saa, kun itte ei tajua pyörän juttujen päälle oikein mitään! Nyt pyörä rullaa ja oon niin iloinen siitä!! Kiitos huoltomies taas huollosta!! 🙂

Renkaat on vaihdettu Continentalin Competitioneihin ja niiden sisällä on nyt litkut, eli toivottavasti ironmanilla ei mene rengas!!

Tänään sain houkuteltua Sannan mukaan Virroille uimaan, kun Tanelinlammessa on jotain 13 asteista vettä. Arvatkaas mikä Toisveden lämpötila oli? 18,5!! Niin lämmintä! Ihmettelin, että miten oli niin paljon kalastajia liikenteessä ja ne pyöri ja pyöri ees taas. Sannallekin tuumasin, ettei täällä näin paljon veneitä oo ikinä! Jälkeenpäin selvis, että siellä oli kalastuskisa!! Viime vuoden voittaja oli saanu 10 kilosen hauen!! Yäk ehkä tuhat kertaa!!!!!

Starttiin aikaa 10 sekunttia.

Starttiin aikaa 10 sekunttia.

Kääntöpaikalla aikasakkoa. :D

Kääntöpaikalla aikasakkoa. 😀

Uinnin jälkeen pyörää ja sen päälle juoksua. Treeni oli samalla Sannan viimeistely Joroisille. Ens vloppu menee hänelläkin Frankfurtin reissussa, kun liittyy huoltojoukkoon! Pyörä kulki hienosti, ja 45 kilsan keskivauhti oli 30,2km/h, pk2. Juoksin saman kympin kuin viikko sitten, mutta tällä kertaa 13s per kilsa nopeammin ja keskisyke oli kolme pykälää korkeampi. 55:52 meni aikaa, eli 5:35min/km ja keskisyke pk2 160. Hyvä fiilis treenistä!

Oli se uus Orcan musta toppi käytössä treenissä, josta edellisessä bloggauksessa kirjoitin. Se, josta näkyy ne rintsikat. Ja se on ehdoton valinta ironmanille päälle. Tuntuu niin mukavalta päällä ja on sellasta ohutta reikäkangasta, eli varmasti hengittävä! Nyt on vaatteetkin päätetty, hyvä niin!!

Talviturkkikin tuli sitten heitettyä treenin jälkeen, kun käytiin uimassa ilman märkäpukua. Hyvä mieli kaikenkaikkiaan on, vaikka edelleen kisapäivälle luvataan monessakin eri lähteessä 32 asteen hellettä ja helle ei mun kropalle sovi. Mutta yritän vielä viikon siihen henkisesti valmistautua ja sitten täytyy vaan tehdä kaikki, että saa kroppaa viilennettyä. Tänään laskeskelin paljonko tarvin hiilaria tunnissa, että saa tarvittavan määrän energiaa. Nestemäärä on vähän auki, ja toisaalta mietin myös, että tarvinko juoksuun SPIbeltin ja sinne parit geelit tms. Vai luotanko vain järjestäjän huoltopisteisiin ja jätän omat kantamiset pois? Paljon on kysymysmerkkejä vielä, mihin pitää saada vastaus.

Loppuun vielä videota taas omasta uinnista.

4 kommenttia

 1. Sanna kirjoitti:

  Ensiksi kiitos hienosta päivästä Ninni ja perheen miehet!
  Mahtavissa maisemissa treeni sujui ja kulki. Uintikin, vaikka väärältä puolelta hengittikin. En siis ainakaan hukkunut ja jäipä Ninnillekin aikaa ottaa päiväunet mua kääntöpaikalle odotellessa. 😉 Ihan mahtavaa huomata kehitys. Vuoden takaisiin sykkeisiin, vauhteihin ja jaksamisiin verrattuna! 😉
  Nyt on aika ruveta miettimään, mitä mukaan reissuun ja nautiskella tästä pre vaiheen tunnelmasta. 😀

  • Ninni kirjoitti:

   Kiitos ittelles! Otetaan joku kerta uusiksi. 🙂 Ei kuule mitään päikkäreitä ehtiny otella, tiiät kyllä! 😀 Upeeta kehitystä sulla, niin mahtavaa!! Nyt pitäis sit ruveta laittaan kamoja kasalle. 🙂

 2. MatuCanex kirjoitti:

  Luehan se kisaajan opas ja katso mitä kaikkea on tarjolla juoksuosuudella kahden kilometrin välein; tarjonta oli minun mielestä yltäkylläinen ja sortimenttikin laajempi kuin R-kioskilla. Mulla oli ongelmana runsaus eli että ”en kai mä nyt voi samalla asemalla ottaa sipsejä, kolaa, patukaa ja geeliä kun pitäisi olla juoksevinaankin”. Jos ei ole jotain erityistä syytä, kuten että vatsa ei kestä kyseisen valmistajan tuotteita, niin turha sitä spibeltiä on mukana juoksuttaa.

  • Ninni kirjoitti:

   Kiitos MatuCanex! Suhun voi aina luottaa! 🙂 Mä oon tähän mennessä kantanu aina omat geelini mukana, mutta nyt oon mahaa totutellu noihin Power Bareihin. Noiden geelien lisäksi on hedelmiä. Lisäksi on kakkuja ja patukoita, mutta ne ei oo gluteenittomia. On kato sekin ongelma vielä. Mutta ehkä mä en kanna mitään ylimääräistä, tai paidan taskuun geeli ja suolatabletti tms. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.