Hae
Ninnin energianurkkaus

Pakkaus käynnissä, helle vastassa!

Aattelin pikasesti raapustella ennen huomista lähtöä Helsinkiin töiden jälkeen. Torstaina aamusta sitten Frankfurtia kohti. Mutta kirjoittelen ennakkotunnelmat vielä paikan päältäkin, kun on varmasti paljon lauantainakin luppoaikaa hotellihuoneessa maatessa, kun pakolliset jutut pyörän katsastuksesta lähtien on hoidettu. 🙂

On ollu vähän epämukavat fiilikset, kun on 1,5 viikkoa saanu nukuttua todella huonosti. Joko yöunet on ollu lyhyet tai sitten todella katkonaiset. Se lopulta johti sitten migreenin.  Jonkinlaista kisastressiä siis havaittavissa täällä. Ja kun yöunista alkaa stressaamaan, niin sitten niitä ei ainakaan näy.

On kuitenkin huikea fiilis sen suhteen, että oon elämäni kunnossa! Täytyy sanoa, että pari viikkoa sitten kaikki lajit takkusivat ja tuntui vauhdit onnettomilta. Jos ei olisi 100% luottoa valmentajaan ja ohjelmaan, niin siinä kohtaa olisin helposti ruvennut sooloilemaan. No en ruvennu ja nyt on taas meno luistanu paremmin kuin ikinä. 🙂 Niin hienoa!

Ironman on pitkä, ja se tulee olemaan vielä normaalia pitempi sunnuntaina. Nimittäin on luvattu lämmintä 37 astetta! Tuo on järkyttävä lukema. Ja tänään sainkin valmentajalta kasan neuvoja matkaan, joita on noudatettava todella tarkkaan päivän aikana. Yhtään ei voi miettiä vauhteja tuossa helteessä. On vaan juotava, syötävä ja viilennettävä kehoa. Juoksussa kävellään huoltopisteet jne. Harmi oikeasti tuo lämpötila, koska ensinnäkään mä en tykkää helteestä, mutta toisaalta olis ollu kiva nähdä, että mihin sitä tällä kunnolla paremmissa olosuhteissa pystyy. Mutta olosuhteille ei voi mitään, joten jatkan henkistä latautumista kohti sunnuntain helleironmania. Mä oikeasti oon tehny vuoden tämän eteen töitä, ja mähän perhana tuun maaliin!! Ei varmaan tuu ikinä enää yhtä kovaa kisaa eteen kuin tää mun eka ironman. Tuommoisia lämpötiloja ei usein Euroopassa ole.

Tullimiehille ihmeteltävää. ;)

Tullimiehille ihmeteltävää. 😉

Nyt jatkan pakkaamista. Instassa ja blogin facesivulla reissun päällä enemmän kuulumisia, mutta 90% raapustan myös blogin. 🙂 Laitan myös seurantalinkkiä jne, kun vaan ehdin. Numero tais olla aika hieno: 808!! 😉 Aamulla muuten vielä LPG-hoitoon, siellä kävin myös eilen.

26 kommenttia

 1. Jaanaba kirjoitti:

  Hyvää reissua.

 2. Anni kirjoitti:

  No huuhhuh, mitkä helteet! Ei muuta kuin hyvää matkaa!

 3. Elisa kirjoitti:

  ONNEA MATKAAN!

 4. Hanna / Kunnolla kirjoitti:

  Jösses mikä helle!!! Täällä oli tänään +30 (siinäkin oli jo tarpeeksi!) ja huomiselle luvattu +35, enkä todellakaan ajatellut niissä asteissa lähteä ainakaan juoksemaan. no mutta, valmentajan ohje kuulostaa hyvältä, ja kyllä sä maaliin tuut! Näytät sille helteelle mistä sun rautainen kunto ja pohjalainen sisu on tehty! Ugh!

  • Ninni kirjoitti:

   Käyppäs juoksemassa ja kerro fiilarit mulle. 😉 Katotaas saadaanko vielä märkkärikielto samaan syssyyn, sen verran on lämmenny järvikin parin päivän aikana. Kun vaan nesteet imeytyis!

 5. MatuCanex kirjoitti:

  Helle tai ei, niin meidän vauhdeilla kannattaa tosiaan kävellä huoltopisteet. Jos juoksussa iskee negatiiviset ajatukset päälle, niin muista että sulla on uinnin ja pyörän jälkeen maratoniin käytettävissä 7-8 tuntia eli sen menee melkein kävellenkin. Jos tuntuu että vauhti hidastuu, niin se vaan tuntuu siltä, mutta oikeasti hidastuminen on loppujen lopuksi kovin vähäistä, jos ei jää reitin varteen makoilemaan.

  Sitten vielä yksi mun mielestä kiva juttu sinne matkalle mukaan ajateltavaksi jos sattuisi tulemaan negatiivisia ajatuksia mieleen; meidän perheessä on juokseva kavaljeeri ja olen kovin kiitollinen siitä asiasta sinulle ja sulta saaduille vinkeille. Kerran tai kaksi viikossa painellaan puolisen tuntia latupohjaa ja molemmilla tuntuu olevan hauskaa, joten voit yrittää karkottaa pahaa mieltä siellä juoksun ohessa maalaamalla mieleesi kuvan komeasta kavaljeerista, jonka perässä juoksee kierosilmäinen urheiluhullu ukko.

  Tsemppiä kisaan ja nauti joka hetkestä ja luota itseesi. Keskity peesivälin pitämiseen sellaisena kuin se sun mielestä pitää olla äläkä välitä niistä jotka huijaavat.

  • Ninni kirjoitti:

   Joo, siis alunperinkin oli tarkoitus kävellä huoltopisteet, mutta nyt siis otetaan ne oikeesti rauhassa ja juodaan ja tankataan. Toivottavasti vaan nesteet imeytyisi!

   Jee, vähänkö mahtavaa, että siitä sulle juoksukaveri on tullu!! Mä yritän hauskuttaa itteeni. ;D

   Kiitos paljon! Tuo oli hyvä pointti, ettei uhraa energiaansa muiden typeryyksille. Olisin nimittäin kuitenkin sitä tehny, jos et olisi maininnu asiasta. En siis peesannu, vaan uhrannu energiaa vitutukseen. 😉

 6. pia kirjoitti:

  Paljon tsemppiä ja jäitä hattuun, Ninni! Ainakin valmistautuminen näyttää menneen nappiin! Mahtavaa kisapäivää siis, rauhaa ja voimaa!

 7. Marketta kirjoitti:

  Hei! Olen seurannut noin vuoden valmistautumista tulevan viikonlopun suur-urakkaan. Olet tehnyt harjoituksesi niin hyvin, kun se vain on mahdollista. Olet ollut rehellinen itsellesi, ja meille lukijoille. Voisitko siis enempää itseltäsi vaatia!? Tähän väliin pakko kirjoittaa. Tuo sinun uintisi näyttää todella hyvältä, yes! 🙂
  Sinä itse tulet olemaan itsesi paras kaveri, ja tsemppaaja kisan aikana. Joten täysi luottamus itseesi ja tekemiseesi. Positiivisuuden kautta, vaikka kuinka sattuisi- sattuu se muihinkin kisaajiin. Kukaan ei pääse toistaan helpommalla. Sinulla on aikaa ajatella vaikka mitä matkan aikana .Käy läpi elämäsi hienoja hetkiä, perhettäsi, terveyttäsi, ystäviäsi, onnistuneita suorituksiasi…ja kuinka on lottovoitto syntyä Suomeen!!!
  Pohdiskelit tuossa aikaisemmin ottaisitko omia ”eväitä” mukaan, vai luotatko kisajärjestäjien tarjoiluun! Jos minä olisin sinä, ottaisin gluteenittomia patukoita muutaman juoksua ajatellen, ja pienen juomapullon , 1-2 dl. Itse toimin näin maratonin aikana, sillä helteellä kastelen suutani tuon tuostakin pienen hörpyin, neste imeytyy paremmin, eikä hölsky näin ollen niin helposti massussa. Samoin patukka sitoo nestettä. Ninni, älä käsitä neuvoani väärin, tahdon vain jeesata ainakin näin sanallisesti Sinua!
  ILOA, VALOA, ja VOIMAA SINULLE! Vielä lopuksi laitan sinulle seuraavan aforismin, joka tuonut minulle voimaa, ja jaksamista aina maaliviivalle asti. ”Itkin, kun minulla ei ollut kenkiä. Sitten näin miehen ilman jalkoja.”

  • Ninni kirjoitti:

   Voi kiitos Marketta! Sä oot aina niin positiivinen, ihanaa! 🙂 Mä ostin muuten Taffelin sipsiä, Tupla-patukoita, gluteenittomia muffinsseja, jotka pökkään huoltajille. Jos tekee mieli juoksussa, niin saa siitä sitten. 🙂 Ja taidan napata juomavyöpullosta pikkupullon, jonka heittää vaikka topin renksuun, niin ei tarvi kantaa kädessä. Voi helpottaa kyllä itteäkin! En todellakaan käsitä väärin, otan ilomielin kaikki neuvot vastaan. 🙂

 8. lakemonster kirjoitti:

  En yleensä kommentoi blogeja mutta nyt on pakko tehdä poikkeus 🙂 Sulla on aivan mahtavaa tekstiä ja paljon hienoja treeniaiheisia kuvia, näitä jaksais lukea ihan loputtomiin. Olet juuri saanut meitsistä uuden fanin.
  Ihan hulluna tsemppiä sulle sinne Frankfurt Ironmaniin!! 😀 Toivottavasti tulee ennustetta viileämpi sää.
  Kisaraporttia odotellen

  • Ninni kirjoitti:

   Kiitos lakemonster!! Olipas kiva kun teit poikkeuksen! Mun mielestä kuvat on blogin suola, ja välillä niitä on liikaakin. 😀 Toivottavasti tosiaan tulisi, vaikka huonolta näyttää. Mutta tällä mennään. Kiitos! Toivottavasti kisaraportilla on onnellinen loppu! 😉

 9. Saimi kirjoitti:

  Tsemppiä! Hyvin se menee

 10. Soile kirjoitti:

  Terkut laivalta! Pian nähdään ja nautitaan kisameiningistä! Lämpötila on mikä on ja siihen tarvii suhtautua kunnioituksella. Maltilla päästään maaliin, ajasta viis! 🙂

  • Ninni kirjoitti:

   Pian tosiaan nähdään, huomenna jo!! Puhut vähän, mutta asiaa! Ei paljon aikoja tosiaan sunnuntaina kattella. Jos tuossa kelissä pääsee maaliin, niin on voittaja!! 🙂

 11. Mika kirjoitti:

  Aijai mitä keliä mutta sullahan on etelän leiriä takana niin eihän tuollaiset tunnu missään! Pohojammaan helteetkin ovat keittäneet susta sellaisen supermenijän että oksat pois! Eihän ne muiden maiden osallistujat ole varmaan koskaan edes saunoneet. Piis of keik, 808!

  Valmentajalta kyllä fiksut kommentit. Eiköhän tuon helteen ja ekan ironmanin yhdistelmä käytännössä tarkoita sitä että hyvä tulos tulee jos vain pysyy koko ajan liikkeessä vauhdista riippumatta. Tsemppiä ja voimaa koitokseen! Hengessä mukana.

  • Ninni kirjoitti:

   Kyllähän hymyilytti lukea sun tsemppausta!! 😀 Kiitos, kova päivä tulossa huomenna!!

 12. -Katri- kirjoitti:

  Lujuutta, voimaa, tahtoa, onnea ja nautintoa kisaan! Olet rautaa, kohta olet myös Terästä! 🙂

 13. SariB kirjoitti:

  Tsemppiä Ninni matkaan! Täällä pidetään peukut pystyssä. Muista nauttia matkasta! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.