Hae
Ninnin energianurkkaus

Pohkeesta ja pyörästä

Mulla on se pohje vaivannu aika pitkään, kesän ajan. Helpottanu aina, kun on hierottu auki. Pyöräilyn jälkeen juoksu on ollut kivuttomampaa kuin yksistään pelkkä juoksu. Tai voiko ees puhua oikein kivustakaan, sellanen syväjumi, joka on vaivannu. Välillä säären puolellakin vähän tuntunu, mutta enimmäkseen pohkeen puolella.

Aqua Plus SuperSprintin menoa katsomassa.

Aqua Plus SuperSprintin menoa katsomassa.

Jalka sai varmaan ironmanilla vähän enemmän itteensä, koska nyt hieronnankaan jälkeen ei pysyny auki niin pitkään kuin aiemmin. Vaikka ironmanin jälkeisellä viikolla juoksua oli 0 kilsaa, seuraavalla viikolla yhteensä 8 kilsaa (3+5), ja kolmannella viikolla yhteensä 13km (6+7), eli jalka on saanu lepoakin, niin se ei oo helpottanu.

Pystyn sillä pyöräilemään ja juoksemaan, mutta järkevintä on nyt laittaa stoppi. Ei se parane ilman kunnon lepoa. Vaikka kuinka haluaisin lähteä 1,5 viikon päästä Turku Triathlon Weekendiin puolimatkalle, niin pakko ottaa järki käteen ja jättää kisa välistä. Aikamoinen kisa siellä onkin edessä! Suomen huiput ja lisäksi mm. Timo Bracht. Mietin nyt, että lähdenkö tsekkaan kisaa paikan päälle, koska oon ihan varma, että hieno tapahtuma on luvassa! Mutta toisaalta voi vaan harmittaa entistä enemmän, etten ite oo viivalla! :/

Juoksu jää tauolle nyt ainakin kuukauden ajaksi. Pyöräkin joksikin aikaa, ettei sekään kuormita pohjetta/säärtä. Uidaan ja vesijuostaan. Sitä paitsi Sanna kommentoi, että Seinäjoen uimahalliin oli tullu kesän kiinnioloaikana muutoksia. Sinne on tullu vastavirta-allas, jossa vastavirta oli molempiin suuntiin!! 😉 😀 Pitää mennä ehkä testaamaan, kun halli on vihdoin auki. 😀

Nyt on siis vähän niin kuin ylimenokausi, joka alkaakin jo kisakauden lopussa. Tosin Kaitsu tekee mulle uintiohjelmia, että saan vaihtelua altaaseen/avoveteen, ja saan jotain ohjelmaa ees toteuttaa. 😉

Pallo persuksen alla, iltapuhdetta.

Pallo persuksen alla, iltapuhdetta.

Mä kuolaan uutta pyörää.. o_O Mikäs sen parempi tapa tsempata itteään, kun liikkuminen on nyt rajoitettua. 😀 Tästä syystä en voinu liimata mun uusia loistavia nimitarroja vielä mun pyöräänkään. Mainoskoho ja Kimmo taas asialla. Sama mies, joka on mun pyörän värin punaisesta pinkiksi viime vuonna loihtinu. Mies, joka alitti viis tuntia ensimmäistä kertaa Finntriathlon Joroisilla puolimatkalla. Sieltä saa kaikkee, mitä ikinä keksiikään pyytää. 😉

Ironman-M pinkkinä Mäenpään ämmänä.

Ironman-M pinkkinä Mäenpään ämmänä.

Eli ehkä vois lukea rivien välistä, että pyörä vois olla myytävänä. Varma en kyllä asiasta vielä oo. 😀

4 kommenttia

 1. Reetta Heikkilä kirjoitti:

  Hei Ninni! Välillä aina seurailen blogiasi ja nyt teki mieli kommentoida pohjeasiaa. Oletko käynyt pohkeen kanssa lääkärillä tai fysioterapiassa. Omalla (juoksuvalmennus)asiakkaallani vaivasi pohje pitkään ja passitin hänet lopulta fyssarille. En aivan tarkkaan tiedä taustojasi pohkeen osalta, mutta kenties alaraajoihin erikoistuneen fyssarin pakeilla käynti voisi tuoda sinulle vastauksen ongelmaan. Askellus/jalan asento voi olla virheellinen ja aiheuttaa näin ongelmia pohkeessa/sääressä.

  Luin innolla Ironwomen-postauksesi, sillä lähden pian kannustamaan miestäni Ironman-matkalle!

  Terveisin Reetta

  • Ninni kirjoitti:

   Kiitos Reetta kommentista! Ajatuksena on ollut, että pitää taas tsekkailla jalan tilanne. Jos mulla jotain ongelmia on, niin se on aina tässä vasemmassa jalassa. Ei koskaan oikeassa, eli sehän tarkoittaa, että joku mättää juoksussa.

   Kovasti tsemppiä miehellesi, ja sulle huoltajana myös!! 🙂

 2. MatuCanex kirjoitti:

  Usko tai älä kyllä se sun vanha pyörä on nyt myynnissä 😉

  Nyt on melkoisen hyvä aika huilata, joten tee se; se on kuin laittais rahaa sveitsiläiseen pankkiin.

  Mullakin oli vuosi sitten Ironmanin jälkeen lieviä ongelmia huimauksen kanssa. Sitä kesti toista kuukautta, mutta normalisoitu ilman erityisiä toimenpiteitä.

  • Ninni kirjoitti:

   Hahaa, älä yhtään yritä. 😀 Paitsi, jos joku sitä olis jo ostamassa, niin ehkä sitten. 😉 Ei oo tullu vielä tarjouksia. 😉

   Joo, nyt huilataan! Katos, aika jännä tuo huimaus, että sullakin on sitä ollu. Mutta kiva kuulla, että meni ohi. Kai tuo ironman on sen verran kova rääkki kropalle, että voi aiheuttaa tämmöselle tavalliselle tallaajalle kaikenlaista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *