Hae
Ninnin energianurkkaus

Äly hoi, älä jätä!

Oli läheltä etten ajanut yhtenä sateisena ja pimeänä iltana autolla kävelijän yli. Mun vikahan se olisi ollut, suojatiellä kuuluu väistää. Huomasin vasta ohi ajettuani peilistä, että siinähän oli kävelijä. Siinä vaiheessa hän tosiaan ylitti jo tietä. Onneksi väisti autoa.

Hän oli täysin mustissa vaatteissa ilman heijastimia! Haloo!! Mikä ihmisiä vaivaa?!

Aatelkaa vastaantulevan auton valot tähän, erotatko ihmistä?!

Aatelkaa vastaantulevan auton valot tähän, erotatko ihmistä?! Ja nyt se on sentään auton valokeilassa 50m päässä eli kengät ja kasvot näkyvät. Ei paljon ehdi mitään tehdä..

Oon joskus kirjoittanut, että hävettää, jos pyöräilykypärä on unohtunut. Samanlailla mua hävettää, jos ei ole heijastimia tai pyörässä valoa pimeällä. Kunnon heijastin on mulla samalla tavalla itsestäänselvyys kuin pyöräilykypäräkin, tai vaikka sykemittari. Harmittavasti näkee lenkkeilijöitä, joilla ei ole mitään heijastimia tai ehkä housuissa joku viiva. Toivottavasti tämän blogin lukijat ovat viisaita! 🙂

Heijastinliivi ja hevosten jalkaheijastimet. ;)

Heijastinliivi ja hevosten jalkaheijastimet. 😉

Tässä vielä vierekkäin.

Tässä vielä vierekkäin.

Mulla siis Craftin heijastinliivi päällä, ja jaloissa on hevosten jalkaheijastimet, jotka sain synttärilahjaksi keväällä. Molemmissa kunnon heijastus, toimii!

Tiedättekö. Nyt kun oon jälleen tehnyt juoksulenkkejä, niin homma tuntuu treenaamiselta. Jotenkin juoksu vaan kruunaa kaiken! 🙂 Siinä on laji, jossa saa sykkeen helposti ylös. Oon tehnyt toistaiseksi ihan vaan 4-7 kilsan lenkkejä, että jalat taas tottuu iskutukseen. Juoksutaukoa kun ehti kuitenkin tulla kaksi kuukautta. Ja voin myös sanoa, että välillä joutuu jopa kävelemään pätkiä. Ei oo samanlaista juoksuvauhtia ja juoksukestävyyttä kuin oli vielä kesällä. Mutta kyllä se tästä taas, koko talvi aikaa! 😉

Askartelin ja kirjoittelin sunnuntaina Aika-ajo.comin sivuille siitä kuinka yhdistin SPIbeltin ja numerolappuvyön. Jatkossa ei tarvi käyttää kahta vyötä, koska tykkään kuitenkin kantaa geelit ym. SPIbeltissä mukana. Käy luuraas teksti! 🙂

11 kommenttia

 1. Jaanaba kirjoitti:

  Heijastimet on kyllä tosi tärkeitä, mutta tuntuu, että moni ei sitä tajua. Tajuaa vasta sitten kun on jo jotain sattunut. =/

 2. -Katri- kirjoitti:

  Asiaa! Mua niin ärsyttää pimeät ihmiset. Ja lähes kaikille ulkoiluvaatteiden valmistajille annan noottia, kun valmistavat vaatteita, joissa ei ole yhtään heijastavaa kohtaa. Äly hoi valmistajat! Mä en uskalla liikkua tuolla pimeellä ilman heijastinremmejäni. Noi nilkkapannat pitäis myös hankkia.

  • Ninni kirjoitti:

   Sen verran itteänsä ja läheisiänsä rakastaa, ettei tuonne pimeeseen ilman heijastimia lähde! Se housun lahkeissa oleva pieni heijastinviiva ei kyllä kauas näy. Plussaa kyllä tulee kunnon heijastimista! 🙂

 3. Virpi kirjoitti:

  Mitä enemmän heijastimia sen parempi =D En voi minäkään ymmärtää ihmisiä jotka menevät pimeinä pimeässä. Nykyisin kun vielä nämä vähälumiset tai peräti lumettomat talvet ovat yleistyneet niin sitä suuremmalla syyllä kannattaa suorastaan kuorruttaa itsensä heijastimilla. Ja kun niitä on niin paljon erilaisia. Varmaan jokaiselle löytyy sellainen mitä on luonteva pitää. Itse mielelläni sujautan heijastinliivin päälle ja ranteisiin tuollaiset heijastin nauhat. Omissa ulkoiluvaatteissani on myös heijastavaa materiaalia.
  Pyörässäni on etu- ja takavalot ja metsässä käytän vielä päässä valoa. Se minkä olen huomannut niin metsässä ihmisillä hyvin harvoin on heijastimia. Auttaisi meitä maastopyöräilijöitäkin suunnattomasti jos metsäänkin laitettaisi heijastimet. Joillain sentään on jonkilainen valo mukana.
  Tämä oli kyllä hyvä postausaihe 🙂

  • Ninni kirjoitti:

   Juuri niin! Tää syksyn pimeys ja märät tiet vielä oikein imevät auton valot, eikä näy sitäkään vähää mitä kuivalla kelillä.

   Kun on huomannut kuinka suuren näkyvyyden antaa heijastinliivi, niin sitä ilman ei tuu liikuttua. Itse asiassa joskus hymyilyttää, että lähden juoksulenkille kuntoradalle, ja laitan heijastinliivin päälle. Mutta on siinä kuitenkin vajaa kilometri yhteensä muutakin liikennettä ja kuten sanoit, niin auttaa vaikka sitten pyöräilijöitä. 🙂

 4. anna kirjoitti:

  Hyvä muistutus, Ninni! Itse elän vielä jotenkin ”kesässä” (liekö tämä aurinkoinen syksy vai mikä), ja pakko myöntää etten ole vielä heijastimia kaivanut esiin. Nyt on korkea aika, kiitos tästä! 🙂

 5. Jenny/Vastaisku ankeudelle kirjoitti:

  Todella tärkeä aihe!
  Ihmiset eivät ehkä vain tajua, ettei niitä näe juuri ollenkaan, ei edes suojatiellä, kun on pimeää ja kosteaa.
  Sydän sykkyrällä on tullut ajeltua tuolla monet kerrat.
  Itsekin olen alkanut käyttää lenkillä huomioliiviä. Täytyy vielä päivittää normitakkien heijastinasiat kuntoon!

  • Ninni kirjoitti:

   Todella! Jokaisen pitäisi päästä auton rattiin näkemään, että mikä ero on siinä, ettei ole heijastimia/huonot heijastimet ja kun on kunnon heijastimet. Se on niin älyttömän suuri! Ja nimenomaan märällä ja pimeällä vielä korostuu.

 6. Kristiina kirjoitti:

  Totta turiset! Myös elikoille pitäisi muistaa ne heijastimet (hurtille esimerkiksi täältä http://www.koiratarvike.fi/kaulapannat-heijastimella/k-408 ).

  Halpa henkivakuutus kaikenkaikkiaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.