Hae
Ninnin energianurkkaus

Joulukuun kuudestoista, asiat tärkeysjärjestykseen

Jälleen uusi luukku, tässähän alkaa olla jo jutut vähissä. 😀 Nyt on luvassa erilainen kuva kuin treenikuva. Mutta liittyypä tämäkin tietyllä tapaa arkeen ja tulevaan eli treenaamiseen, lepoon ja jouluun. Ja mikä onkaan kaikkein tärkeintä..

Tuleeko teille joulu kaappeihin? Meillä kotona tuli aina mun ollessa lapsi. 😀 Nykyään mun kotona ei tule. Tosin perusteelliset siivot tehdään, ja keittiön kaapit, vaatekaapit, vaatehuoneet tulee siivottua välillä muutenkin, ei ainoastaan juhannuksena ja jouluna. 😉

Mä kyllä siis siivoan ennen joulua, mutta ehdin myös treenata. En aio ottaa joulujärjestelyistä stressiä. Teen tietyt valmistelut perheen kanssa, ja muutamat lahjat täytyy ostaa. Niitäkään en hamstraa. En halua lapsia totuttaa siihen, että kalliita lahjoja tulee ovista ja ikkunoista. Siinä ei oo mitään järkeä. Muutamat tarvittavat jutut ja siinä se.

Jos on luonteeltaan joulustressiä ottava ihminen, niin sitten pitää vähentää suosista treenistä. Mä en ota, vaikka yleensäkin tykkään siististä kodista ja ennen joulua kalenteri täyttyy monenlaisesta ohjelmasta. Siistin kodin ihannoinnista huolimatta tahtoo kotityöt kasaantua lepopäiville, lyhyimmille treenipäiville ja viikonlopulle, ja välillä taas koti on omaan silmään ihan liian sotkuinen. Puhtaiden pyykkien pino kasvaa välillä liikaakin. Mutta eipä näytä haittaavan perheestä muuta kuin mua. 😀

Mutta jos ei puhutakaan joulun ajasta, vaan mennään ihan normaaliin arkeen. Siihen kuuluu moni muukin kuin treeni, ja ne on niitä tärkeämpiä asioita. Toisilla puoliso, toisilla lapsetkin lisäksi, toisilla eläimiä, toisilla vanhempia, toisilla enemmän murehdittavaa kuin toisilla jne. Jokaisen arki on erilainen.

Oon muutamaan otteeseen selventänytkin, että vaikka blogin aihe on mun liikkuminen, niin perhe menee kaiken edelle. Ja välillä treeni vaan jää tekemättä, eikä sille voi mitään. Turha ottaa siitä sen isompaa morkkista. Ja väliin jäänyttä treeniä on turha yrittää korvata jälkeenpäin, ettei taas sitten kuormita itteänsä liikaa ja seuraavan viikon treenit kärsii.

Mä oon sellainen organisoija ja suunnittelija, että mulla on aina aikamoiset aikataulut. Voi olla, että yhteen päivään saadaan sovitettua kahdet lentopallotreenit, uintitreeni ja salitreeni. Tiukkaa tekee, mutta sellainen on meidän maanantai monesti. Toki tarkoittaa treenin suhteen kukko- ja lepakkotreeniä kyllä jo sitten. 😉 Ja eipä hommat toimisi ilman mahtavaa miestä! Ihan jokainen ei soita välillä iltapäivällä, että mitä sulla on tänään ohjelmassa. Ja sitten suunnitellaan aikataulut, että jokaisen yllättäen tullutkin meno sopii kyseiseen päivään. Eikä se aina yhtä menoa ja kiirettä oo, mutta kun viikossa on kuudet lentopallotreenit (+ pelit) ja mun treenit, niin kyllä niitä aikatauluja vaan tahtoo pakostikin olla. Mutta meidän perheessä homma toimii hyvin. Siitä oon kiitollinen!

Ystäväni Sanna on mulle muutamaan kertaa todennut reissuun lähtiessä, että hitsit, kun sä et lähde mukaan, olisit saanu suunnitella menot, tulot ja kaikki aikataulut. 😀 Semmonen mä oon, ollu jo pienestä pitäen. Siksi mua ei ehkä haittaakaan aikataulutus, vaan se helpottaa arjen pyöritystä.

2 kommenttia

  1. -Katri- kirjoitti:

    Heh, kiva kun kysyit, kyllä vaan joulu tuli kaappeihin lapsuudessa, mutta ei enää täällä omassa kodissa. Lapsuudenkodissa ne oli just joulut ja juhannukset, jolloin siivottiin IHAN KAIKKI kolot ja hyllyt, katot, seinät ja lattiat. Puuhana se oli tietenkin lapselle ärsyttävää, typerintä ikinä, tylsää, pakotettua ja mitä kaikkea muuta negatiivista, mutta toisaalta myös kivaa, kun siihen hässäkkään osallistui koko perhe. Etenkin sen siivouksen jälkeen oli kivaa, kun paikat oli siistit ja puhtaat, kaapeista turha roina pois ja lisää tilaa. Nykyään mä teen tollasia suursiivouksia silloin, kun iskee inspis. Aika harvoin iskee. 🙂 Mä kyllä tykkäisin enemmän kodista, jossa on kaapeissakin tyhjempää, koko ajan siistiä joka paikassa ja vähemmän tavaraa kuin mitä sitä nyt on.

    • Ninni kirjoitti:

      Taitaa olla, että ennen joulusiivot oli isommassa roolissa kuin nykyään. Nykyään se elämä ei joka paikassa ehkä lopukaan jouluun, vaan jatkuun joulun jälkeen. 😀 Silti on mielessä monia asioita, mitä haluaisi saada tehtyä ennen joulua. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.