Hae
Ninnin energianurkkaus

Hiihtoretkiä

Suomen Lapissa, Ylläksen upeissa hiihtomaisemissa olla möllötän. Kolme hiihtolenkkiä oon ehtinyt tekemään, ja faktat näyttää tällaiselta. Perinteistä siis hiihdän.

2h30min, 27.8km, 5:24min/km, keskisyke 150, 245 nousumetriä
3h45min, 42.3km, 5:18min/km, keskisyke 143, 235 nousumetriä
4h28min, 50.1km 5:21min/km, keskisyke 147, 465 nousumetriä

Voin kertoa, että tämän päivän lenkin jälkeen tuntuu kropan jokaisessa lihaksessa. 😀 Lisäksi jalassa on rakko ja toisessa kämmenessä kaksi rakkoa. 😀 Koko ajan tekee mieli syödä jotain, vaikka oon jo syönyt isot satsit ruokaa!

Aurinkoa en oo nähnyt. Todella pilvistä ja sumuista on ollut, joten harmaita on kuvatkin. Harmi, koska ne eivät anna oikeutta maisemille! Ja toisaalta tunturien päältä ei kauas itekään näe.

Torstaina tulin viimeiset viisi kilsaa pimeässä otsalampun avulla. Silloin satoi lunta ja näkyvyys oli todella huono, joten vähän jännitti. Olinhan tuntia aikaisemmin ollut poron kanssa vierekkäin.

Tuolta mä tulin ja vielä on nousua jäljellä. Huh ja puh!

Tuolta mä tulin ja vielä on nousua jäljellä. Huh ja puh!

Tänään suunnittelin lenkkini niin, että lenkin loppupään tulin valaistulla ladulla. Klo 10-14.30 näkee jotain, sit alkaa olla jo pimeää. Viimeiset seitsemän kilsaa tulin taas otsalampun kanssa. Kuten alla olevasta kuvasta näkee, niin aikamoista se on. Mutta nyt ei satanu lunta, ja valolla näkikin jotain. 🙂

2 kommenttia

  1. Tuulia kirjoitti:

    Millainen sun hiihto-otsalamppu on? (hiihto-otsa :D) Onko se tuntunut kuitenkin riittävältä, vaikkei tuon pidemmälle näytä? Pertsalla sentään tietää aina missä latu menee, mutta alamäessä vois vähän hirvittää, ja ehkä metsän keskellä muutenkin!

    • Ninni kirjoitti:

      Hiihto-otsalamppu 😀 Se on ihan perus, ei mikään hyvä. Otin vaan ainoan meiltä löytyvän kunnon otsalampun tuonne mukaan, että näkee ees jotain. Mutta jos kattelee millaisia ihmisillä oli, niin oli mulla aika surkee. 😉 Onneksi nuo loppupätkät mökille oli tasaisia, jotain pikkunyppylöitä vaan. 🙂 Toisaalta ihan hyvä, ettei näkyny kovin kauas mettään! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.