Hae
Ninnin energianurkkaus

Boa kengässä

Seinäjoelle avattiin viime perjantaina ensimmäinen kunnon pyöräkauppa. On sellaista jo kaivattukin. Vielä kun Supersport lopettaa (ja Intersport tulee tilalle), niin samanlaista tarjontaa pyörätarvikkeista ei tule enää kuulemma olemaan.

Kävin tsekkaamassa Fillarikauppa Cyclin tarjonnan lauantaina, avajaispäivän jälkeen, ja ostin ex tempore uudet pyöräilykengät. Vuosi sitten ostamani pinkit Pearl Izumit aavistuksen painaa pitkillä lenkeillä, ja pelkäsin ennen ironmaniakin, että kuinkahan kenkien kanssa käy. Nyt ostin ensimmäiset Bontragerin kengät, kun tuntuivat tosi hyviltä jalkaan. Ovat maantiekengät, eikä sellaista triathlonkengissä olevaa takarinkulaa niissä ole. Sellaista, mistä saisi kengät pyörään kiinni valmiiksi, ettei tarvi juosta kengät jalassa pyörää taluttaessa pyörävaihdossa siihen viivalle, mistä saa lähteä pyörää polkemaan. Mä en oo kertaakaan vielä laittanu kenkiä pyörään kiinni, vaan oon amatöörimäisesti juossut kengät jalassa. 😉 No nyt testasin Bontragereita samantien sunnuntaina Botniahallissa.

Aamusta siis taas ylös klo 5 ja kohti Botniaa, jossa ajoin pyörällä lopulta 2,5 tuntia. Flunssa selkeästi painoi vielä, ja tulikin ajettua koko ajan pk1 sykkeillä rauhallisesti. Ei muutenkaan menny ihan putkeen. 😀 Sain onneksi jakoavaimen lainaan, ja säädin vähän satulan kanssa. Pumppu ei toiminut, ja takarengas olisi tarvinnut ilmaa. Olin syönyt lauantaina liian vähän, ja energiavajetta huomasin myös. Pitäisi olla syömisten kanssa ehdottoman tarkka, ettei vaje jää liian isoksi kulutukseen nähden!! Ja ylläri pylläri, vasen uusi kenkä painoi jalkapöydästä. No toki yhden kerran jälkeen niitä ei sivuun laiteta, koska pitää antaa aikaa, kun kyllähän ne muokkautuu ja pehmentyy. Kätevä oli kyllä tuo lukkosysteemi boa nimeltään. Saa kiristettyä tai löysättyä vain vähän kerrallaan kesken ajamisenkin. Toisaalta taas pystyy kiristää aluksi suht nopeasti.

Saas nähdä mitkä kengät multa lopulta kesän kisoissa jalassa on. Pitäis vaan ostaa melkein toisetkin klossit kenkien pohjaan, ettei niitä tarvi ruuvailla. 🙂

Viikon 1 tunnit (flunssassa):
Hiihto 2h 32min
Pyörä 2h 30min
Juoksu  1h 47min
____________________
Yhteensä 6h 50min

2 kommenttia

  1. MatuCaneX kirjoitti:

    Mäkin vaihdan kengät ennen pyörän selkään hyppäämistä. En ole löytänyt tutkimusta, joka osoittaisi jomman kumman toiminnan oleellisesti nopeammaksi.

    • Ninni kirjoitti:

      Totta, en mäkään oo sellaiseen törmänny. Toki säästää kenkien pohjia ja klosseja, kun ei tarvi niillä juosta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.