Hae
Ninnin energianurkkaus

Mitkä watit!

Meillä oli ohjelmassa torstaina FTP-testi. Siinä ajetaan pyörällä 20 minuuttia niin paljon kuin jaloista lähtee ja lopuksi tsekataan keskiteho. Oon tehnyt tämän testin kerran, viime lokakuussa rasitusvammasta toipumisen jälkeen. Taulussa watit olivat lopuksi 193.

Mä kävin torstaina uimassa hyvän uintitreenin IM-tiimin kanssa Ylöjärvellä, joten siirsin oman testini perjantaille. Nyt oli siis ehdottomasti tavoite nostaa noita watteja korkeammaksi, ja halusinkin tehdä testin oman pyörän ja trainerin sijaan jälleen wattbikella. Kävin salilla sen tekemässä, ja tuli sellaiset watit tauluun, että oli ensimmäinen ja viimeinen kerta. 😉

316 wattia on hieno lukema, ja jokainen mieskään ei pääse 300 watin toiselle puolelle. 😉 Ja aikamoinen parannus kolmessa kuukaudessa! No harmi vaan, että tiesin heti polkiessa, että nyt tämä wattbike on rikki, eikä näytä tehoja oikein. Vertailuksi voin kertoa, että Heidi Onger ajoi eilen naisten 10 kilometrin Suomen Ennätyksen (13:48,86) ja watteja taulussa oli 309. Eli mun 20 minuutin watit 316 on siis melkoiset!

No tuli ainakin hyvä treeni, ja täytyy tehdä pian uudestaan toimivalla pyörällä.

Tänään oli vuorossa pitkä hiihto. Neljä tuntia pk1, ja perinteisellä ehti kilometrejä kertymään 48,7. Ei ollut kovin kiva lähteä hiihtämään vesisateessa, mutta toinen vaihtoehto olisi ollut maastopyörä ja se kuulosti vähemmän houkuttelevammalta. Yläkroppa ei pysyisi lämpöisenä. No ei muuta kuin ladulle ja kyllähän se tasatyönnöksi meni, kun suksi ei pitäny ollenkaan. Mutta toisaalta eilen satanut lumi auttoi niin, ettei ladut ollu täysin jäätäkään. Ja on muuten aika tukossa yläkroppa nyt. 😀 Viimeiset puolisen tuntia oli jo pakko säästää ojentajia ja tulla luistelutyylillä. Nyt oon kyllä muutamat kerrat kaivannu luistelutyylin suksia, mutta jos tämä sää jatkuu, niin vaihdetaan alle maastopyörä.

Tää bloggaaja ei muuten ottanu mistäkään muusta treenistä tällä viikolla kuvaa kuin salilla FTP-testiä tehdessä. Kiirettä on näköjään pitänyt. 😀

4 kommenttia

 1. Hanna / Kunnolla kirjoitti:

  Komeet on watit! 😉 Mäkin tein tuon FTP-testin itsekseni, tai kokeilin sitä mutta en ehkä ihan osannut ottaa kaikkia tehoja irti. No, anyway, kovan työn tulos eli wattitiedot katosi bittiavaruuteen kun luotin liikaa teknologiaan. Synkkasin pyörän wattbiken tarjoamaan appiin, jolla esim käynnistin ja lopetin treenin. Data ei kuitenkaan tallentunut, koska siinä pyörän luona ei ollut nettiä ja sen se ilmeisesti olisi vaatinut. Olisi pitänyt ottaa kuva näytöstä niinku sinä! No, täytyy mennä uudestaan hikoilemaan sama setti tässä joskus 😉

  • Ninni kirjoitti:

   Joo, ei muuta kuin wattbikesta start ja stop, ja lopuksi tiedot talteen. 🙂 Ei muuta kuin molemmat tekemään sama uudestaan. 😉

 2. JM kirjoitti:

  Meinasi mennä viikko/kuukausi/elämä pilalle…onneksi se WB oli rikki.

  – 280 watin mies –

  • Ninni kirjoitti:

   Veikkaan, että olisin pilannu monen muunkin miehen viikon, kuukauden tai elämän. 😀 Onneksi en sitä tehny! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.