Hae
Ninnin energianurkkaus

27km juoksupitkis

Hyvää Ystävänpäivää! 🙂 On ollut tosi onnistunut treeniviikko. Jos kuntosalilla käynti ei olis jääny väliin, niin sitten olis ollu vielä parempi. Toisaalta kuntonyrkkeily vähän korvasi tuota puuttuvaa voimatreeniä. Tuntuu nimittäin kropassa melko tavalla. 😀 Onneksi keskivartalotreeniä on tullut kuitenkin tehtyä kotona. 🙂

Oon käynyt Kuortaneella hallissa juoksemassa vk-treeniä, oon päässyt juoksemaan asfaltille, tein uuden ennätyksen altaassa ja lopuksi viikon päätti vielä onnistunut 27km juoksu.

Ihanan pitävä alusta!!

Ihanan pitävä alusta!!

Tänään aamulla herätessä tuntui käsissä, selässä, rintakehässä ja toinen pohje ihan jumissa. Aattelin, että mitähän tulee juoksusta tuon pohkeen kanssa, kun luntakin on tullut yöllä ihan kivasti juoksua aatellen. Kello oli herättämässä puoli kasi ja tasan klo 9 aloitettiin siskon kanssa taivaltamaan 27 kilometrin lenkkiä. Ei kierretty mun perus Lakis-lenkkiä, vaan valittiin reitti niin, että päästäisiin juoksemaan auton renkaiden jälkiä kävelyteiden sijaan.

Testasin uutta geelimerkkiä Science in Sport eli SiS. Jos maha kestää mulla juoksulenkillä geelin, niin silloin se on vatsaystävällinen. Vähän siis riskin otin, kun mahdollisuus on, että maha ei kestäkään ja joutuu harrastamaan biokätköilyä. 😀

Yksi 60ml geeli sisältää 22g hiilareita ja sokereita vaan 0,7g. Kaloreita 88, per 100ml siis 147 kcal. Käy vegaaneille myös. Kofeiinia sisältävä pakkaus sisältää 75mg kofeiinia.

Tein myös lenkillä toisen testin, nimittäin laitoin molempiin sukkiin 2Toms-jauhetta, mikä pitäisi jalat kuivana ja näin välttyisi rakoilta.

2Toms jauhe (Saatu)

Ajettiin auto Ämmäläntielle, ja siitä ensin 9 kilsan lenkki toiseen suuntaan. Peltojen keskellä oli hirvee vastatuuli, ja meno tuntui raskaalta. Sisko kommentoi, että ihan kuin olisi vaunut mukana, samanlaiselta meno tuntuu. 😀 Toiseen suuntaan oli huomattavasti helpompi tulla myötätuuleen. Autolla geeli + vettä, ja toiseen suuntaan. Alustasta ei saanut välillä minkäänlaista pitoa, ja välillä sai vähän paremmin. 8 kilsaa ja olimme taas autolla, geeliä + vettä. Tai ne oli mun tankkauksia, sisko tais kerran banaania ottaa ja muuten meni vedellä.

Viimeiselle kierrokselle lähtiessä huomattiin, että keskivauhti oli 5:59 min/km, ja sanoinkin siskolle, että jos tämä pidetään, niin oon tosi tyytyväinen tällä kelillä. 10km ja puolessa välissä otin vipan geelini (ilman juomaa, mikä on herkkävatsaiselle tosi riski, mutta sen verran nestemäinen geeli oli koostumukseltaan, ettei jäänyt kurkkuun eikä ruokatorveen, niin uskalsin ottaa), jossa oli kofeiinia. Totesin hetken päästä siskolle, että jos vertaa viime kevään pitkiksiin, niin meno on kyllä erilaista. Ei tarvi tehdä vauhdin eteen niin paljon töitä, ei oo niin väsyneet lihakset. Ja sitten huomasin, että mähän otin sen kofeiinigeelin ja tais se muuten piristää yllättävän paljon!

Oon kyllä iloinen, että sisko asuu nykyään tuossa kilometrin päässä ja siitä saa hyvän vauhdinpitäjän lenkeille mukaan. Ei oo nimittäin mikään turha juoksija, on juossut maratonin aikaan 3:26 ja se on hyvin se! Eli ei oo väliä mitä vauhtia mä juoksen, sisko pysyy aina vauhdissa mukana. 😀

Lopulta 27km, 2:41:17, 5:58min/km, keskisyke 160 (pk2), kadenssi 178.

Tykkäsin noista geeleistä tosi paljon. Otan kyllä käyttöön! Vatsa kesti hyvin. Sisältävät paljon nestettä, joten ovat helppo niellä. Kofeiinigeelejä oon yleensä välttänyt pahan maun takia, mutta berry-makuinen upposi yllättävän hyvin! Jatkoon! 🙂

No entäs rakot? Lenkkarit olivat ihan märät lumen takia, ja sukat myös ja mulla oli vain yksi pieni rakko. Ja se on hyvin se! Varpaissa näkyi kosteudesta huolimatta edelleen valkoista 2Toms jauhoa ja olivat päältä ihan kuivat. Laitoin siis pussin puoliksi molempiin sukkiin ja ravistin sukkia. Tiedän, että ilman jauhoa mulla olisi ollut useampi rakko. Niin oli viimeksikin, kun jalat lumilenkillä kastuivat. Siis jatkoon! 🙂

Viikko 6 tunnit:
Juoksu 4:14
Pyörä 2:55
Uinti 2:42
Hiihto 2:09
Nyrkkeily 1:00
Voima 0:29
________________
Yhteensä 13:29

Lepoviikko on tervetullut! 🙂

12 kommenttia

 1. miranda kirjoitti:

  Mistä tuota jauhetta saa? Onko kallista?

 2. Ammi kirjoitti:

  Pitääki tutkii tarkemmin tota jauhetta, vois estää vaelluksella hiertymiä, näytti olevan muutakin mielenkiintoista tarjolla jauheen lisäks.

  • Ninni kirjoitti:

   Mulla on muutama muukin testipakkaus, mutta en oo vielä testannu. Pitää testata ja vaikka kirjoittaa kokemuksia kaikista. 🙂 Kiva, kun noista on ostettavissa noita kokeilupakkauksia, ettei heti tarvi laitta isoa summaa rahaa kiinni.

 3. -Katri- kirjoitti:

  Hyvä kuulla kommentteja erilaisista geeleistä, mitkä sopii heikommallekin mahalle, mä kun en oo mikään teräsvatsa. Mitähän lentokoneeseen mennessä tykkäisivät noista hiertymäjauheista käsimatkatavaroissa? ? Kuulostaa vitsiltä, mutta mulla on ihan oikea ongelma ensi syksynä edessä, kun Berliiniin pitäis päästä juoksemaan ja haluaisin ottaa omat tutut geelit, urheilujuomajauheet ja kenties hiertymäpuuterit ynnä muut ensiapujutut mukaan. Mä oon varannu matkan ilman ruumaan menevää matkalaukkua eli vain käsimatkatavaralaukku on mukana. Eihän sinne voi mitään ottaa mukaan, kun heti jään kiinni joka tarkastuksessa! Tuolla hockeybasen sivuilla on kyllä mielenkiintoisia ja kokeilun arvoisia tuotteita.

  • Ninni kirjoitti:

   Mä oon kyllä sellainen herkkämaha, ettei ihan joka geeli sovikaan. Ja siksi on vaikea löytää sopivia, ja mitä pitempi matka, sen tärkeämpää on, että energia imeytyy ja maha ei reistaile. 🙂

   Hih, no sun pitää hommata kaikista jotkut pikkuputelit, että saat ne otettua mukaan. Ettei jää lentokentälle kaikki jauheet! 😀 Oisko urheilujuomajauheista jotain pikkupusseja olemassa? Geelit saa varmaan otettua mukaan, kun ovat alle 100ml. Mutta olikos jotain rajoitetta, että paljonko nestettä yhteensä voi ottaa?

 4. Annukka kirjoitti:

  Heippa, kiitos mielenkiintoisesta blogista. Oot kyllä uskomattoman kovassa kunnossa. Ihailen. Mahtava esimerkki muille äideille. Itse olen saanut viime syksynä ekan lapsen ja oon tässä äitiyslomalla alkanu fiilistelemään mahdollista triathlonille osallistumista – joskus. Takana neljä maratonia, hieman maantiepyöräilyä lähinnä loppuraskauden aikana ku juoksu jäi pois ja kuukausi kroolausta. Alkutekijöissä siis ainaki uinnin suhteen ollaan, mutta olen todella hurahtanut nyt siihen ja kehitys on ollut jo kuukaudessa yllättävän nopeaa. Avovedessä en ole kroolannut ikinä. Nyt olis tarkoituksena hankkia hyvä märkäpuku ja aloittaa kesällä treenit järvessä. Voisitko suositella tai antaa vinkkejä märkäpuvun ostoon?

  Kiitos.

  • Ninni kirjoitti:

   Kiitos Annukka! 🙂 Triathlon on kyllä mahtava laji, ei voi muuta sanoa. Joten en ihmettele yhtään, että fiilistelet sitä. Ja nopeesti tuollaisella taustalla lähdet pika- ja perusmatkan triathlonia tekemäänkin, puolimatkakin menee, siitä ei oo epäilystäkään. 🙂

   Tärkeintä märkäpuvussa on, että kädet pyörii vapaasti, eikä ahdista ja kiristä. Sitten tietenkin puvun pitää olla sopiva, liian iso päästää liikaa vettä sisään ja tiukka taas ahdistaa. Pukujen hintaluokka on 200-700 euroa, ja malleissa on eroja. Toiset kelluttaa esimerkiksi alakroppaa enemmän kuin toiset. Mä tarvin sellaisen puvun, mutta uimarille, jolla jalat ovat automaattisesti jo hyvin pinnassa, siitä on haittaa. Mulla on ensimmäinen puku ollut Orcan Sonar ja toinen Orcan 3.8. Tykkään Orcasta ja sitä testasinkin ennen ostopäätöstä ottamalla yhteyttä tänne: http://mjrtraining.mycashflow.fi/ Kokeilin silloin paikan päällä paria eri kokoa ja hyvin selvisi oma koko kahden puvun testauksella. Ja hyvin sai puvun pukemiseen samalla vinkkejä. 🙂

   Tsemppiä sinne, nykäse sitten hihasta, kun kisapaikalla nähdään. 😉

 5. Irmeli kirjoitti:

  Juoksetko normi lenkkareilla? Kokeileppa core tex kalvolla olevia maastolenkkareita. Ei kastu sukat ja ei tartte jännittää liukastumista – eikä jauhotella sukkia. Kepeämpiäkin malleja markkinoilla. 🙂

  • Ninni kirjoitti:

   Joo, juoksen ihan normilenkkareilla. Mä pelkään kaikkia rasitusvammoja, niin en uskalla pitkiä lenkkiä juosta nastalenkkareillakaan. On niin paljon ollut jalkojen kanssa ongelmia, niin turvaudun tuttuihin kenkiin. 🙂 Ehkä pitäis kuitenkin uskaltaa käydä testaamassa tommosia, kiitos vinkistä!

   • Irmeli kirjoitti:

    Itsellä eka talvi kun trailikengät talvijuoksussa ja yllätyksekseni juoksu kulkee kovempaa, kuin normi lenkkareilla. Eikä myöskään kroppa mene jumiin, kun ei tarvitse pelätä liukastumista ja lumi ei luisu alta. Nastoja ei mulla ole, pohjissa sen verran hyvät urat. Kenkien mukavuus yllätti myös – istuvat todella hyvin jalkaan. Mitään Salomonin möhköjä ei kannata ostaa. Nikellä esim. todella hyviä trailikenkiä, jonne mahtuu myös hyvin varpaat, eikä tosiaan vesi tule läpi.

    • Ninni kirjoitti:

     Todella mielenkiintoista! Ja hyvä kun mainitsit noista Salomonin möhköistä, koska ensimmäisenä tulee sellaiset mieleen maastolenkkareista. 😀 Kiitos vinkeistä, täytyy kyllä tsekata!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.