Hae
Ninnin energianurkkaus

2 x VVR

Lotvosen Jussi ja Liedon Panu opettivat eilen uuden termin: VVR. Osaatteko yhtään arvata mitä se vois tarkoittaa? Viikon v*ttumaisin reeni! 😀

Lempparikollarit nykyään! Defshop (saatu)

Lempparikollarit nykyään! Kuljen kaupassa, treeneisssä, milloin missäkin. 😀 Defshopin nettikaupasta, linkki. (saatu)

Kaksikko oli puhumassa eilen SSU-Triathlonin seuratapaamisessa ja tänään vetämässä meille uintitreenin. Palaan kuitenkin ensin eiliseen uintitreeniin. Me ei olla Sonjan kanssa ehditty altaalle koko alkuvuonna, ja nyt hän onneksi ehti mua piiskaamaan altaan reunalle. Sonja on siis nuori 20v uimari, joka mua on Seinäjoella aina välillä ohjannu. Syksyllä yritin käydä joka toinen viikko Ylöjärvellä tiimin kanssa treenaamassa ja joka toinen viikko Sonjan kanssa altaalla.

Ei niissä saappaissakaan kyllä aina ihan fiksulta näytä. :D

Ei niissä saappaissakaan kyllä aina ihan fiksulta näytä. 😀

Sonja teetti mulle saman treenin kuin joulukuussa, jossa pääsetti oli 3 x 400m. Ensimmäinen nelisatanen kakkosta, ja seuraavat kolmosta. Oli kiva huomata, että joulukuussa uidusta kakkosvauhdista lähti 20 sekunttia pois, seuraavasta setistä  11 sekunttia ja kolmannesta 15 sekunttia. Toki ainahan uintivauhtiin vaikuttaa se millaisia treenejä on takana, nyt oli kädet ihan hyvässä kondiksessa. Ajat olivat 7:20, 7:09 ja 7:09. Viimeksi 7:40, 7:20, 7:24. Tarkoittaa kolmossettien keskivauhdeiksi nyt 1:47. Märkäpuvulla pitäis taas testata, että joko menee alle kuuteen minuuttiin nelisatanen. 🙂 Viime kerralla aika tais olla 6:05 tms.

Päätin eilisessä seuratapaamisessa, että kun tämän päivän uintiin mahtuu, niin hyppään mukaan. En ollut ennemmin ilmoittautunut mukaan, kun aattelin, että mä saan kyllä ohjeita säännöllisesti, niin en vie sitten kenenkään paikkaa, joka ei missään valmennuksessa ole. Mutta kun tilaa oli, niin ei muuta kuin mukaan! 😉

Jussin ottama kuva.

Jussin ottama kuva.

No sehän oli sitten Jussin ja Panun mukaan VVR. 😉 Meillä on maanantaisin kolme rataa käytössä, mutta jos uimareilla on kisat tms., niin me saadaan 2-3 rataa lisää. Ja niin onneksi tänäänkin, ja päästiin leveästi uimaan. Alkuverran ja parin tekniikkajutun jälkeen kaksikko jakoi nopeasti porukan kahteen osaan. Toisen pääsetti oli 4 x 300m, toisella lyhyemmät matkat. Ensimmäinen kolmisatanen kakkosta, seuraavaksi 2 x 150m II+, seuraavaksi 3 x 100m III ja viimeiseksi 6 x 50m all out.

Molemmat porukat jakaantui vielä kahteen eri lähtöryhmiin, kun osa ui lujempaa ja osa hiljempaa. Ja muutama tyyppi vielä vaihtoi vieruskaverin kanssa rataa, että saatiin mahdollisimman tasaiset kaverit samalle radalle saamaan toisesta kiriapua. Vierekkäin kun uidaan, niin toista ei saa päästää edelle. 😉

Mulle kyllä miehet sanoi ennen VVR:ää, että voin ihan hyvin mennä vähemmän uineiden kanssa samalle radalle ottamaan rennommin. Päätin kuitenkin lähteä testaamaan settiä ja loppuun asti se piti vetää. Vaikka käsistä loppuikin totaalisesti poweri. Ei paljon lopputyöntöä ollu. 😀 En päässyt ees satasia alle 1:50, vaikka eilen menin nelisataset keskivauhdilla 1:47. Mutta ei ajoista väliä, pääasia, että tuli hyvä treeni! 🙂 Itse asiassa Jussin kommentti vielä uintitreenin lopuksi oli mukava kuulla. Kuulemma siitä huolimatta, että väsymys selkeästi näkyi, niin uinti pysyi kasassa, mikä on hyvä juttu ironmania aatellen. Hyvä niin! 🙂

TriBasen tiimillä oli Kuortaneella treenipäivä ja sinne kävi myös meille kutsu. Traineripyörää ja juoksua hallissa, ja oli heillä uintitreenikin ennen sitä. Tiesin, että paikalla olisi paljon sekä meidän seurasta että Vaasasta tuttua porukkaa, ja hyvässä seurassa olisi aina kiva treenata. Päätin kuitenkin jättää väliin, vaikka houkuttikin, ja valitsin ohjelmassa olevan pk-hiihdon, ettei huomisessa pitkässä juoksussa olisi sitten jalat takussa. Ja lepoviikko kaiken lisäksi menossa.

Uintitreenin jälkeen lasten kanssa leffaan, sitten hiihtämään aurinkoiseen keliin, normisiivoilua ja kaupassa käyntiä. Hiihdon jälkeen oli ruoka valmiina, ja sitten oli miehen vuoro treenata ja mä hoidin kotihommia. Vielä koirien kanssa lenkille, sit voi jatkaa illan oleskelua. 🙂

Niin, ja siis tuli tuplaVVR tälle viikolle. 😀 Mukavaa viikonlopun jatkoa!

6 kommenttia

 1. -Katri- kirjoitti:

  Tulinpa hyvälle tuulelle sun postauksesta jotenkin, kivoja uintitreenejä ja aloin heti miettiä, kuinka olisin itse suoriutunut ja mihin aikaan. ? Vaikka ihan eri sarjassa painitaankin, niin silti on mukava miettiä ja verrata omaan treeniin. Toi hiihtokuva tietty toi hymyn huulille, tänä viikonloppuna on niin ihana keli. Mä parantelen nyt vaihteeksi kuumetta, yskää ja kurkunpääntulehdusta, eikä ladulle, uimaan tai urheilemaan ole mitään asiaa. Ei se silti poista mun hymyä, minkä saa aikaan toisten treenit. Oon mä kummallinen, kun samaan aikaan ottaa päähän, ettei itse pääse viilettämään tuolla täysiä ja samalla pystyn olemaan pakahtuneen onnellinen niiden puolesta, jotka pääsee. ?

  • Ninni kirjoitti:

   Mä tykkään aina itekin vertailla toisten aikoihin ihan sillä, että millä tasolla mennään minkälaisissa vauhdeissa. 🙂 Lunta tänne tuli perjantaina ihan älyttömän paljon, kyllä sai lumitöitä tehdä. Ja oli kyllä hieno ilma sitten lauantaina. Harmi, ettei tänään paistanut aurinko.

   Tosi harmi, että oot taas kipeä. 🙁 Toivottavasti paranet pian, ja pääset nauttimaan ulkoilusta myös. Tsemppiä! Ihana, kun jaksat silti olla onnellinen toisten tekemisistä. 🙂

 2. SeppoK kirjoitti:

  Uusia ajovermeitä näköjään, nyt instaan tykättäväksi sovituskuva?

 3. Iiro kirjoitti:

  Tällaisena aloittelevana uimarina jäi askarruttamaan, että mitä tarkoittaa kirjoituksessasi esiintyvät ja uintiharjoitteluun ”uida kakkosta” tai ”kolmosta”?

  • Ninni kirjoitti:

   Hyvä, kun kysyit! 🙂 Eli uintivauhdit voidaan jakaa kolmeen osaan, tai jotkut jakaan neljään, toiset viiteen osaan. Mutta käytännössä ykkönen on peruskestävyysalueella, kakkonen vauhtikestävyysalueella ja kolmonen on maksimia. Eli jokainen ui oman tasonsa ja sykkeiden mukaan, rauhallisesti, kovaa ja todella kovaa. Alueista voi käyttää myös II- ja II+ jne. Eli vähän kakkosesta pois tai vähän lisää. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.