Hae
Ninnin energianurkkaus

Talvinen puolimaraton

Mä sain tämän päivän lenkille ohjeeksi juosta 21,1km aerobisella kynnyksellä eli perus- ja vauhtikestävyysalueiden välisellä sykkeellä. Tuon kynnyksen jälkeen maitohappoa alkaa erittymään sen verran, ettei sitä ehdi kuluttaa samaa tahtia pois.

Huomasin jo viime kesänä, että mitä paremmaksi kunto on tullut, sen vaikeampi on juosta aerobisella kynnyksellä. Syke ja vauhti jää helposti pk1-alueelle. Kun taas huonompi kuntoisempana se syke oli helposti kynnyksen alueella ja sitä oli puolestaan vaikeaa pitää pk1-alueella.

Sain siskon jälleen kirittäjäksi mukaan. Kun on monta kuukautta painanu pk-vauhdilla menemään, niin sanoinkin siskolle, että voi olla tekemistä, että saa pidettyä vauhdin ja sykkeen pitkään kynnyksellä, joka mulla on 163-165. Mutta onnistui oikein hyvin! 🙂

Lopulta 21,1km aikaan 2:01:45, keskivauhdin ollessa 5:46min/km ja keskisyke 162. Tämän lenkin jälkeen palauttavalla metsäkävelyllä koirien ja osan lapsien kanssa. Otin kameran mukaan siitäkin huolimatta, että talvella tulee niin tummia kuvia, jos aurinko ei paista. Kevättä odotellessa! 😉

Mettässä lunta riitti, kun sitä täällä Seinäjoella satoi to-pe välisenä yönä yli 20 senttiä. Ja lisää tuli vielä senkin jälkeen. Milli ja Nano istuivat tai makasivat vähän väliä, kun lunta jäätyi anturakarvoihin.

Onneksi tänään oli auratut kävelytiet, joita oli ihan mukava juosta.

Viikko 8 tunnit:
Juoksu 3h 19min
Uinti 3h 7min
Hiihto 1h 56min
Pyöräily 1h
___________________
Yhteensä 9h 23min

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *