Hae
Ninnin energianurkkaus

Fyssaria ja FTP-testiä

Ensinnäkin, mitäs tykkäätte mun uudesta bannerista? Se on mun ex-työkaverin Tompan käsialaa. Mä tykkään, on raikas ja energinen. 🙂

Nyt siihen eilen lupaamaani postaukseen. Kävin perjantaina JPH Fysiolla Häijäässä fysioterapeutti Huippulan tsekattavana. JP tutkaili mun kroppaa jo syksyllä ja totesi isossa pakaralihaksessa heikkoutta. Sain tuossa ennemmin yhdeltä fyssarilta aika tylyä tekstiä ja halusin tsekkauttaa JP:llä mun jalkojen tilanteen. Eikä tilanne ollut ollenkaan niin paha. Ei todennut JP, että näillä jaloilla varmasti ennen pitkää rasitusvammoja tulee. 😉 Itse asiassa pakara oli parempi kuin syksyllä, mutta tekemistä sen kanssa vielä on. Ja nyt myös löydettiin hyvä tapa, millä saan sen harjoitteissa heti mukaan. Kyllä se tästä, lisää vaan pakaralle treeniä!

Kireyttä tahtoo mun jaloissa paljon olla, ja siksi sen sähkömoottorin Blackrollin hierontarullaankin ostin. Kirjoittelen siitä lisää, kun saan sen kunnolla testattua.

Samoissa tiloissa tuon jälkeen oli vuorossa 10 minuuttia Wattbikella verraa, 10 minsaa anakynnyksellä, 10 minsaa verraa, 20 minsaa niin paljon kuin pystyy sekä 10 minsaa verraa. Tiukka tunnin treeni siis, ja samalla FTP-testi. FTP on lyhenne sanoista Functional Threshold Power. Tein elämäni ensimmäisen FTP-testin lokakuun lopussa, toisen tein kuukausi sitten, mutta wattbike olikin rikki, niin en saanut oikeita tehoja näyttöön. Nyt toinen yritys. Yhtä kauhea testi kuin viimeksikin! 😀 Ja vielä jäi keväälle tekemistä.

Lokakuussa 20 minuutin keskisyke oli 182, maksimisyke 190 ja keskiwatit 193. Nyt keskisyke oli 176, maksimisyke 186 ja watit 197. Puoli kiloa kevyempänä olisi mennyt rikki 3w/kg, eli sekin jäi sitten vielä rikkomatta. 😀 Onpahan jotain mitä tavoitella, nimittäin 200 wattia ja 3w/kg sitten seuraavalla kerralla.

Samanlailla en kyllä itestäni irti saa kuin nuo miehet, kun ne on ihan loppu tuon jälkeen. Mutta enkö mäkin joskus saa itestäni puserrettua viimeiseen pisaraan asti. 🙂 Kaitsu mua ohjeisti testin aikana, ja mä sain jopa näytössä pyöritystä kuvaavan kahdeksikon makkaraksi kerran hetkellisesti. Mitä soikeampi se on, niin sitä parempi ja mulla se on näyttänyt aina numeroa kahdeksaa tai ääretöntä, miten sen haluaakaan lukea. Nyt kuitenkin jäi ajatus päähän, että millaisella tekniikalla sen voisi oikeanlaiseksi saada. Täytyy testailla! 🙂

On hyvä, kun valmentaja välillä sivusta tarkkailee omaa menoa. Oli laji sitten mikä tahansa, koska jokaisessa niissä on tekniikassa parantamisen varaa ja paljon! Ja kun tekniikka paranee, niin vauhtikin paranee. Yksinkertaista. 🙂

4 kommenttia

 1. Ammi kirjoitti:

  Bannerissa vauhtia, hieno.

 2. Hanna / Kunnolla kirjoitti:

  On hieno ja värikäs banneri! 🙂 Helpottavaa kuulla että myös tuollainen pro kuin sinä polkee kahdeksikkoa 🙂 Se on wattbikessa mun mielestä parasta kun voi tarkkailla tuota kuviota, mutta aika iso osa ajasta mullakin menee lähempänä kasia kuin makkaraa 🙂 Välitön palaute ruudulla on kyllä opettavaista!

  • Ninni kirjoitti:

   Kiitos Hanna! 🙂 Ja todellakin, paljon on joka lajissa tekniikassa tekemistä. Ja tuo kuvio ruudulla kyllä on loistava, kun vielä oppis oikean tekniikan. Pitäis olla kotonakin Wattbike!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.