Hae
Ninnin energianurkkaus

100 x piikki

Lepoviikkoa on vietetty tällä viikolla, ja se tulikin jotenkin kauhean äkkiä. Talvi kun on menty 3+1 jaotuksella (kolme normaalia treeniviikkoa ja lepoviikko) ja nyt vaihtui 2+1 jaotukseen, niin lepoviikko tuli liian aikaisin. 😀 Tai ei tuntunut siltä, että lepoviikolle olisi ollut vielä tarvetta. Toki mulla viime viikko meni pk-painoitteisena, kun oli pientä flunssan oiretta.

Naistenpäivän kukat avoinna auringossa.

Naistenpäivän kukat avoinna auringossa. Ei kuitenkaan sataa kertaa ruusun piikki.

Tiistaina olin uimassa Sonjan kanssa ja eilen ironmantiimin treeneissä Kaitsun valmennuksessa. Meinasin kirjoittaa, että hemmottelua kerrakseen, mutta miten kukakin nyt hemmoittelun aattelee. 😀 Sonjan kanssa tehtiin yksi 6x100m III-vauhtinen sarja (kovaa vauhtia), ja muuten tekniikkapainotteista. Ylöjärvellä puolestaan uitiin 100 x 25m nousevavauhtisesti. En oo ennemmin tuommosta treeniä tehnykään! Harvinaista, että joka kerta saa pysähtyä altaanpäätyyn. 😀

Mun vasen käsi on ollu aina heikompi ja tuntuu menevän läpi, kun taas oikeaan käteen saan voimaa ja saan selän lihakset vetoon mukaan. Hengitän aina oikealta, ja vasen käsi alkaa vajoamaan aika nopeastikin. Pari viikkoa sitten sain altaassa yksin kelaillessa ahaa elämyksen kuinka saan paremmin vasempaan käteen voimaa ja tuntemusta selän puolellekin. Kun vaan saan käden pidettyä lähellä pintaa liukuessa, ettei ala tippumaan, ja käsivedon (otevaiheen) lähtemään läheltä pintaa, niin silloin saan paremmin selänkin mukaan. Eli käytännössähän silloin tulee korkea kyynärpää paremmin käteen, kun käsi ei vajoa niin syvälle. Tätä täytyy kuitenkin miettiä koko ajan uidessa, muuten sama vanha tapa palaa. Eli mitä lujempaa uidaan, sitä enemmän asia unohtuu. Opettelua ja opettelua, sitähän tämä on! 🙂

Jos kroppa on kovin epätasapainossa, niin altaassa laattoja seuratessa tulee uitua suoraan, mutta avovedessä uinti kaartaa helposti vahvemmalle puolelle. Siksakki tietty lisää matkaa ja aikaa suoritukseen. Onneksi on joka lajissa varaa parantaa, muuten tää olis tylsää, jos ei kehittyis tekniikassa ja vauhdissa. 😉

Nyt ei ollut uinnista yhtään kuvituskuvaa, niin kuvitin koira- ja kukkakuvilla. Kesää, aurinkoa ja valoisia treenejä eli treenikuvia odotellessa. 😉 Viikonloppu on täynnä lentopalloturnauksia, kolme turnausta tarkemmin sanottuna (miehen ja molempien tyttärien turnaus, tosin toinen tytär ei pysty pelaamaan, mutta mukaan lähtee). Mutta eniten odotan sunnuntaita ja pitkää juoksulenkkiä. Ainakin tällä hetkellä asfaltti on sula, vaikka eilen lunta tulikin, ja aattelin lähteä kiertämään mun Lakis-lenkkiä. Aqua Plussan porukka juoksee Pyhäjärven ympäri Pyhiksen, ja mä oman lenkkini Lakeuksilla eli Lakiksen. Viimeksi oon tainnu Lakista juosta viime keväänä pariin otteeseen. Mielenkiinnolla odotan, että millainen on meno sunnuntaina. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *