Hae
Ninnin energianurkkaus

Lakiksen reittiennätys

Sen verran on asfaltti jo sulanut, että lähdin kiertämään pariin kertaan ennästään juoksemani pitkiksen, jonka oon nimittänyt Lakikseksi. Nimi tulee siitä, että Aqua Plussan porukka kiertää Pyhäjärven ympäri lenkin nimeltä Pyhis. Mä kierrän Paukanevan ja lakeuden ympäri lenkin nimeltä Lakis. Viime vuonna juoksin maaliskuussa ilman sykevyötä fiiliksellä 5:58min/km vauhtia ja kesäkuussa 155 sykkeellä 5:52min/km vauhtia.

Näillä eväillä, tosin yksi ylimääräinen geeli yleensä aina mukana. Niin nytkin.

Sain tyttären huoltajaksi ja kuvaajaksi pyörällä mukaan. On kivempi, kun ei tarvi yksin juosta pitkistä ja kuskata juomia ja geelejä mukana vyötäröllä.

Kävin eilen Cyclissä ostoksilla hakemassa lisää SiS (Science in Sport) energiaa. Loistavia tuotteita! Vatsaystävällisiä, mietoja, sopivan litkua tavaraa. Ei jää kurkkuun kiinni, vaikka ei olisi ihan heti vettä päälle ja ei tarvitse rullata geelin pakettia moneen kertaan, että saa geelin pois. Mun kesän kisageeli! Niin kuulemma myös Kimmon, keskusteltiin nimittäin tästä merkistä ja molemmat on myytyjä! Ja tuo Berryn makuinen kofeiinia sisältävä geelikin uppoaa, kun normaalisti kofeiinin makuiset on todella pahoja.

Lenkille lähtiessä pakkasta oli 3,5 astetta ja lenkin loputtua nollassa. Aurinko lämmitti jo todella paljon, ja laitoinkin lämpöisen pitkähihasen ja liivin päälle. Todella onnistunut vaatevalinta, ei tullut kylmä, eikä liian kuumakaan.

Mun lenkki kulki siis Törnävä – Lakeuden risti – Hyllykallio – Teppo – Nurmon kirkko – Kiikku – Heikkilä – Keskusta – Törnävä. Nousumetrejä täällä ei paljon tule, 50m tais tulla yhteensä.

Se on jännä miten oma pää menee.. Sitä haluaa olla paremmassa kunnossa kuin viime vuonna, niin pitää juosta sit lujempaa kuin viime vuonna. 😀 Juoksin 22km pk2-sykealueella ja viimeiset viisi kilsaa painoi kintuissa sen verran, että saman vauhdin pitämiseksi sykkeet olivat vk1-alueella. Mutta ei voinu vauhdissa antaa periksi. 😀

Tarkoitus on nyt keväällä käydä juoksutestissä ja kesällä pyörä-juoksutestissä. Mä etenen ohjeen mukaan, Kaitsu piikittää ja Tuuli avustaa. Edellisestä testauksesta on 1,5 vuotta ja on kiva taas nähdä, että missä ne omat kynnykset oikeasti menee. Mähän oon aina Kuortaneen Urheiluopistolla tehny 6x1000m testin, mutta vauhdit ja sykkeet ei kohtaa jännityksen takia ollenkaan ja viimeksi testitulosten mukaan mun aerobinen kynnys olisi ollut 172. Mä oon ite tiputtanut sitä tuntemusten mukaan 163-166 kieppeille.

27km, 2:34:37, 5:43min/km, keskisyke 161, kadenssi 178. Reittiennätyshän siitä sitten paukahti, mutta tultiin toki kuusi pykälää korkeammilla sykkeillä kuin viime kesänä. Mutta kun vertaa viime kevääseen, niin kyllä se mun pk-vauhti on vähän kehittynyt. Vk:n eteen pitää vielä puskea, että oltaisiin samassa pisteessä kuin viime keväänä.

Mukavaa sunnuntai-iltaa! Huomenna uutta treeniviikkoa kohti. Kööpenhaminan ironmanille 154 päivää.

4 kommenttia

 1. Päivi kirjoitti:

  Tein tuon testin tällä viikolla Kuortaneella ja sama ”ongelma”. Mulle tuli aerobinen kynnys 168, mutta suositteli pudottamaan kymmenen pykälää jännityksen vuoksi.

  • Ninni kirjoitti:

   Tuo on oikeasti harmi, että testituloksiin ei voi kunnolla luottaa. Hitsit tällaisia jännittäjiä! 😀 Mä toivon, että keväällä testitilanteessa jännitys menisi nopeasti ohi, kun oon ainut testattava. Mutta mieluummin pk-lenkit liian hiljaa kuin liian lujaa. 🙂 Tsemppiä päivi treeneihin!

 2. -Katri- kirjoitti:

  Mä jännitän eilisiä testituloksia, kun eivät ole vielä kolahtaneet sähköpostilaatikkoon. Saas nähdä minkä verran oma jännitys vaikutti, ekakertalainen kun olin. Meillä oli Pirkkahallissa 6 x 1000 m testi.

  Ihania aurinkokuvia! Mäkin lähden aurinkoon NYT.

  • Ninni kirjoitti:

   No miten Katri meni? 🙂 Tuliko sellaisia kynnyksiä kuin olit kuvitellutkin, vai ihan muita lukemia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.