Hae
Ninnin energianurkkaus

Uintikuvausten tärkeys

On tärkeää kuvauttaa uintia säännöllisesti. Vaikka saisikin neuvoja uintitekniikkaan, niin silti parhaiten asian voi ymmärtää, kun itse näkee virheen. Aqua Plussan uintitreeneissä kuvattiin uintia pinnalta pari viikkoa sitten, ja torstaina oli analyysien aika. Seuraavaksi kuvataan pinnan alta, ja se kertoo vielä rajummin virheet. 😉

Mun uinti kuvattiin kovan kolmen tonnin uintitreenin jälkeen, mutta näytti uinti kuitenkin huomattavasti paremmalta kuin vuosi sitten. 🙂 Mutta yksi iso virhe löytyi edestäpäin kuvatussa pätkässä. Vasemman käden palautus jää vajaaksi, käsi ei tule suoraan eteen. Ja sitten vetokin lähtee sivusta. Vasen käsi on mulla heikompi, joten helposti väsyneenä vaan huono veto korostuu. Nimittäin käsiveto on kevyempi, kun sen tuo kiertämällä kuin suoraan edestä vartalon alle.

Tähän mä yritin kovasti kiinnittää heti torstain uintitreenissä huomiota, ja tuntuu, että eilen huomasin yhden oleellisen asian käden palautuksessa, mitä Kaitsu yritti mulle torstaina altaalla selittää. Nyt ois kiva kuvauttaa uinti uusiksi, ja kattoa, että miltä näyttää, jos teen niin kuin aattelen. Yleensähän itse voi kuvitella tekevänsä ihan eri tavalla kuin miltä uinti oikeasti näyttää. 😀

Kaikista parhaiten mun oma uintikehitys näkyy, kun vertaa uintia viime kevään videoon. Tosin ylläolevassa videossa uidaan nopeampaa vauhtia (kakkosta) ja vanhassa alla olevassa videossa ykköstä.

Summa summarum, kuvauttakaa uintianne, niin ymmärrätte mitä ja miten sitä kehittää. 🙂

2 kommenttia

  1. SeppoK kirjoitti:

    Kun hengittää vain oikealta vasen käsi tahtoo jäädä vaille huomiot/ vaikeampi hallita. Lisäksi vaikeutta lisää, jos vasen on heikompi käsi. Hyvältä tuo kokonaisuus näytti, käsiveto lähti hyvin edestä= vetopituus/liuku/uintiasento. Hyvä NINNI!

    • Ninni kirjoitti:

      Joo, tarkkaan on valmentajan toimesta analysoitu ja muutoksia tehdään. 🙂 Mutta mikä parasta, on mennyt eteenpäin vuodessa kivasti! Kiitos! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.