Hae
Ninnin energianurkkaus

Kesän eka satku

Mulla oli hyvät suunnitelmat vielä eilen päivällä, että teen ohjelmassa oleman pitkän juoksulenkin aamusta ennen lasten lentopalloturnauksen alkua naapurikunnassa. Mutta illalla kympin jälkeen mies kysyi, että oonko huomannu sunnuntain säätiedotusta? Oli luvattu koko päiväksi reipasta sadetta, joten pitkä pyörälenkki voisi olla parempi tehdä huomenna, vaikka sunnuntaihin se sopi ajallisesti paremmin.

Niinpä illalla myöhään muuttui suunnitelmat, ja starttasinkin aamulla klo 7 neljän tunnin pyörälenkille. Ei nyt vielä ihan kesäkään oo, mutta kun maantiepyöräilykausi on startattu, niin voi jo kesään viitata. 🙂

Kuvat Kuortaneelta kahden vuoden takaa. Tänään jäi kuvat ottamatta, sen verran kiirettä piti turnauspaikalle. 😉

Aamuisin mun kroppa on ihan unella, ja niin tänäänkin. Ensimmäiset 25km vastatuuleen lämpömittarin näyttäessä nollaa oli melkoisen jähmeää ja kylmää menoa. 😀 Sitten onneksi tie kääntyi, tuuli vaihtui sivutuuleksi, aurinko paistoi kohti ja alkoi vähän lämmittääkin. Kyllähän sitä sekä ilma että kroppa lopulta aamun aikana lämpeni. 🙂 Paljon mukavampaa polkea, kun ilma ja lihakset on lämpösemmät. Ja paljon vaikuttaa viisi astettakin.

Neljä vuotta sitten ajeltiin Jaanan kanssa Töysä-Tohni-Kuortane tie (7072), ja muistan kironneeni mäkistä tievalintaa. Tänään ajelin saman tien pätkän, ja nautin sen mäkisyydestä. Aattelin, että olis kyllä niin hyvä tempopätkä! 😀 Korkeimmillaan tie nousee 200m korkeuteen merenpinnasta, ja vauhtikin 50km/h ihan vaan rullaillen alas. Eikä liikennettä paljon mitään, vain muutama auto.

Pitkä oli turnauspäivä, ja oltiin illalla ennen kasia vasta kotona. Eipä enää lenkille jaksaisi lähteä, joten onneksi tuli tehtyä lenkki aamusta. 🙂

4:03:09, 105,6km, 26.0km/h, keskisyke 142, 465 nousumetriä.

Täytyy sanoa, että nyt väsyttää, sen verran touhukas päivä on ollut. Mukavaa lauantai-illan jatkoa, mun ilta ei varmaan kovin pitkä oo, kun nyt jo silmät lupsuu. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.