Hae
Ninnin energianurkkaus

Avovettä ja fyssaria

Sunnuntaina kävin tosi rauhallisella pyörälenkillä maastopyörällä. Omasta pyörästäni on jarrupalat ihan finito ja kampilaakerikin kaipaa pikaista vaihtoa, niinpä pyörä on nyt tallissa huoltoa odottamassa. Lainasin ystäväni Sannan tyttären pyörää, ja lenkki onnistui hyvin. Oli mielettömän hieno päivä pyöräillä pitkin maita ja mantuja, ja jutella kuulumiset ystävän kanssa!

Lenkillä käytiin myös Ilmajoen Tuomikylän lähteellä täyttämässä raikkaalla vedellä juomapullot:

Kevyt pyörittely teki hyvää jalalle. Tiistaina kävin fysioterapiassa varmistamassa, että mikä jalassa oikeasti on. Lauantain puolimaratonin jälkeen alkoi vahvistumaan lonkankoukistajien kireys, mutta kun edelleen tuntui välillä pakarassa, välillä reiden sisäsyrjässä ja välillä reiden ulkosyrjässä, niin kyllähän mä mietin tulehduksen mahdollisuutta ja jotain limapussin tulehdusta tms.

Oon rullaillut todella paljon kaikkia kohtia. Onneksi mitään isompaa ei ollut, vaan lonkan alue on todella tukossa. Liikkuvuustestissä kiristi joka suuntaan. On vaan niin isosta alueesta kyse, että on todella hankala saada rennoksi. En muista nyt, että oliko nivelsiteissä sitä kireyttä, mutta kuitenkin niin, että se aiheuttaa tuon, että joka puolella on tuntemuksia. Tällä hetkellä ehkä reiden ja polven sisäsyrjässä eniten. Ei auta kuin lisätä fyssarin opastamia venyttelyitä päivittäiseen ohjelmaan, ja oon välttänyt istumista niin töissä kuin kotona. Asiakaspalaverissakin oon surutta venytellyt, onneksi on ymmärtäväisiä asiakkaita. 😉

Tämä sai myös vahvistuksen sille, että treenaamisesta ei tarvi siis pitää taukoa. Mulla on huomenna ohjelmassa juoksutesti, eli laktaattien avulla tsekkaillaan kohdilleen kynnysarvot. En oo juossut lauantain jälkeen, koska edelleen tuntuu kireyttä jokaisella kävelyaskeleella. Kohta aloitankin taas iltajumpat! 😀

Aloitin myös eilen avovesiuinnin! Tanelinlammen pintavesi oli 17 asteista, eli ei todellakaan enää kylmää. Siitä huolimatta sai alkuun totutella, kun tuntui kylmältä. Mutta pian hengittäminen sujui jo kivasti! Oli oikein mukava puolituntinen iltauinti! 🙂 Siitä se kesä, treenit ja kisat taas lähteekin! Ens viikolla onkin vuorossa Aqua Plussan treenileiri Jämillä. Viime vuonna meno oli tällaista.

6 kommenttia

 1. Lea kirjoitti:

  Vitsi sun tarinat niin innostaa 🙂 Toivottavasti törmäillään Vierumäellä.

 2. Noora kirjoitti:

  Täälläkin avattu avovesikaudet ensimmäistä kertaa elämässä – olipahan kokemus 😀 Märkäpuku on kyllä niin hankala saada päälle ja taisi sinne jalkoihin muutama vekki tulla huolimattomuuden takia… avovedessä huomaa kyllä ne uinnin ongelmakohdat hyvin, mun uintityyli on niin kiemuraista että meinaan jatkuvasti uida ihan mihin sattuu. Varsinkin kun tähystäminen ei ole hanskassa… en vaan tajua missä vaiheessa se pää pitäisi nostaa eteen 😀

  • Ninni kirjoitti:

   Kyllä se siitä, kun vaan treenaa! 🙂 Yritä nostaa pää suunnistukseen samassa kohtaa kuin hengittäisit jommalta kummalta puolelta. Mutta täytyy sanoa, että olihan itelläkin taas sellainen kääk-olo, että olipas tää taas vaikeaa kaakeleiden laskemiseen verrattuna. 😀 On ne kyllä kaksi eri lajia, avovesiuinti ja halliuinti.

 3. huuhkaja kirjoitti:

  Tää on ehkä vähän turha kommentti mut ajattelin kirjottaa silti 🙂 En oo lukenut sun blogia kauaa, mut tää on ihan ykkösblogi! Sovit mun mielestä tosi hyvin fitfashionille tuomaan vähän rehtiä ja reipasta ulkoilua ja kestävyyttä kaikkien salimimmien keskelle! Lisäks mäkin pesunkestävänä juoksijana oon nyt innostunut pyöräilemään aika lailla kun blogiasi selatessa keksin pistää vanhan fillarin kesäkondikseen! 🙂

  • Ninni kirjoitti:

   Ei ollut turha kommentti todellakaan! Kiitos Huuhkaja!! Nimittäin välillä on sellainen olo, että oon ihan out täällä FitFashionilla näillä mun jutuilla, eikä kukaan ees koskaan etusivun kautta löydä mun blogiin. 😀 Mutta väärässä näköjään olin! Kiva, kun oot tänne löytäny ja mukavia lenkkejä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.