Hae
Ninnin energianurkkaus

Triathlonkesän startti: SuperSprintti Cup I

Kävin piipahtamassa eilen Särkijärvellä (Häijää, Sastamala) Aqua Plussan SuperSprintissä ja aloitin näin samalla triathlonin kisakauden. 🙂 Viime vuonna tuli osallistuttua SuperSprinteistä yhteen kokonaiseen, yhdessä tein pelkän uinnin, ja yhtä olin vain katsomassa. Supersprintissä matkat ovat uinti 500m, pyörä 10km ja juoksu 3km. Eli lyhyemmät kuin normaalissa sprintin kisassa (750/20/5).

Nämä ovat siis lyhyitä harjoituskisoja, joissa saa harjoiteltua kisastarttia ja vaihtoja. Sekä tietty matkan lyhyyden takia tulee tehtyä lyhyt kovatempoinen treeni porukassa. Kotona en ainakaan itsestä saa irti tällaisia sykkeitä, ja toisaalta eipä yleisellä uimarannalla kukaan ole vaihtopaikalle jääviä varusteita edes vahtimassa.

Meitä tais olla 34 osallistujaa, ja juuri mahduttiin pienelle uimarannalle kamoineen. 😀

Mulla ei ollut varusteet ihan kohdillaan pikakisaa varten, kun edes pikanauhoja juoksukengissä ei ollut. Pitää muistaa ne laittaa ennen ekaa oikeaa kisaa paikoilleen. Kisaa en jännittänyt, mietin vaan lonkkaa ja miten kestää 10km pyörärypistyksen sekä 3km mäkisen juoksun.

Kuva: Fanni

Kuva: Fanni

Kaikissa lajeissa sain irti sen, mitä kropasta oli saatavilla. Uinnissa olisin voinut käyttää peesiä enemmän hyödyksi. Pyöräilyn edestakaisella reitillä laskeskelin itseni toiseksi naiseksi, joten vauhtia oli pidettävä loppuun asti, ettei takaa tulla ohi! 😀

Kuva: Fanni

Alla ajat oman kellon mukaan. Viralliset ajat lopussa.

Uinti 500m: 7:40 / keskisyke 165
T1: 1:07
Pyöräily 10km: 18:41 / keskisyke 178 / vauhti 32,6km/h
T2: 0:25
Juoksu 3km: 14:51 / keskisyke 187 / vauhti 4:55min/km
____________________________________
Yhteensä 42:47

Kuva: Vesa

Kaikissa lajeissa parannusta viime vuoteen! Kokonaisajassa 1:05. Katsoin kisaa ennen ajat Polar Flowsta, ja kuvittelin vielä parempia parannuksia kuin lopulta olikaan. Viime vuoden bloggaus kisasta kertoi totuuden, että vaihtoja en oo muistanu heti napsautella mittariin. Mutta joka lajissa 10-15 sekunttia kuitenkin. 🙂 Ja viime vuonna tuo kisa oli 1,5 viikkoa ennen kauden päätavoitetta Frankfurtin ironmania. Nyt mulla on vielä 2,5 kuukautta päätavoitteeseen Kööpenhaminan ironmaniin.

Erityisen tyytyväinen oon tuohon juoksuun, koska reitti on mäkinen hiekkatie, eikä todellakaan mun reitti. Jalka kesti oikein hyvin, vaikka alamäkeen oli vaikea juosta. Nyt vaan huomaa, että eilen maitohappoja kertyi. Eli huomattavasti kireempi lonkan seutu taas on. Ylihuomenna alkaa Jämin treenileiri, joten nyt vaan lihashuoltoa jälleen, sitä on harrastettukin joka päivä useampaan kertaan. Huomenna on hierojakin onneksi.

Naisissa kisan voitti Suomen kärkinimiin kuuluva Antikaisen Anni, joka on itse asiassa sprintin hallitseva Suomenmestari. Oli kiva nähdä, että kuinka paljon sitä häviääkään joka lajissa Annille. 🙂 Samassa kisassa oli siis sekä Suomenmestari että ihan ensimmäistä vuotta ja ensimmäistä kisaa tekeviä harrastajia. Ja ihan varmasti jokainen sai kokemusta ja hyvän treenin! 🙂

Tulokset

Viralliset tulokset kisasivulta

Tämä kisa on tarkoitettu Aqua Plussan urheilijoille, mutta jos paikat eivät tule täyteen, niin ylimääräisiäkin pääsee mukaan. Joten jos kiinnostaa, niin kärppänä facessa ennen seuraavaa kisaa, joka on 14.6.

Mun blogi on muuten mukana tästä päivästä alkaen SOblogeissa. SOblogit on joukko eteläpohjalaisia lifestyle- ja vapaa-aikablogeja, jotka julkaisevat blogipostauksia SOblogit-nimen alla. Nimi tulee sanoista South Ostrobothnia eli Etelä-Pohjanmaa. SOblogien postauksia pääsee helpoiten lukemaan Facebookin kautta tykkäämällä SOblogeista. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.