Hae
Ninnin energianurkkaus

Mitä kisaan mukaan?

Tässä bloggauksessa mulla on kaksi erilaista kisakassin sisältöä. Ensimmäinen kisakassi kuuluu aloittelijalle/kokeilijalle, joka lähtee triathlontapahtumaan kaapista löytyvillä tavaroilla. Toinen on harrastajan, jolle on jo kertynyt enemmän lajiin liittyviä tavaroita. Käytännössä siis mun kisakassin sisältö. 🙂

 • Shortsit/lyhyet trikoot + toppi/t-paita + sukat
 • Pyörä
 • Juomapullo
 • Kypärä
 • Juoksukengät
 • Pikkupyyhe jalkojen kuivaamiseen uinnin jälkeen

Aloittelija/kokeilija pärjää hyvin vähäisellä varustuksella. Mies voi uida ilman paitaa, ja nainen urheilutopilla, ja sitten laittaa kuivan paidan päälle uinnin jälkeen. Sukat + lenkkarit jalkaan. Kypärä päähän ja pyöräilemään. Pyöräilyn jälkeen pyörä telineeseen, kypärä pois päästä ja juoksemaan. 🙂

Seuraavaksi harrastajan listaa, josta aloittelija voikin sitten napata lisätavaroita mukaansa, jos jotain omistaa tai tarvii. Esimerkiksi vaikka uimalasit, sykemittari ja aurinkolasit.

 • Triathlonasu
 • Sykemittari ja -vyö
 • Uimalasit (+ varalasit)
 • Uimalakki (saa yleensä kisapaikalta, mutta varmuudeksi oma mukaan)
 • Märkäpuku
 • Hiertymien estoon esim. Bodyglide
 • Itsellä on myös Aqua Spheren uimalasien huurtumisen estosuihke
 • Pyörä
 • Pumppu
 • Kypärä
 • Pyöräilykengät
 • Vararenkaat, paikkausvälineet
 • Juomapullo / -t
 • Energiaa tarvittava määrä riippuen matkan pituudesta
 • Numerolappuvyö (Multa löytyy tavallinen, ja sitten oon askarrellut toiseen SPIbeltiini nipsut numeroa varten.)
 • Juoksukengät
 • Sukat
 • Aurinkolasit ja/tai aurinkolippa
 • Pikkupyyhe jalkojen kuivaamiseen uinnin jälkeen

Tietysti mukaan myös pyyhe, vaihtovaatteet ja hygieniatuotteet. Näillä pääsee pitkälle! 🙂

5 kommenttia

 1. Kokeilija kirjoitti:

  Mä oon menossa hietsun triathloniin heinäkuun lopussa ja siis kokeilemaan vaan ekaa kertaa lajia 🙂 Onko siis niin, että mimmit ui ihan normi urheilukamoissa (eli urheilurintsikat ja vaikka lyhyet shortsit)? 😀 Eikä uimapuvussa/uimabikineissä? Mietinkin kyllä ett missä siellä voi oikein vaihtaa sit biksut pyöräilyvaatteisiin.. 😀 Mutta niin ei siis aloittelijatkaan tee? No tämähän aukaisee silmiä suuresti, ei tarvii sit siellä pylly paljaana pomppia vaihtoalueella ja vetää housuja jalkaan jos ne on jo 🙂 Ei kai sit muuta kuin toivotaan lämmintä päivää!

  • Ninni kirjoitti:

   Joo, voit uida ihan urheilurintsikoissa ja lyhyissä shortseissa. Tai sit jos haluat uida uikkareissa, niin vaihtoalueella laitat niiden märkien uikkareiden päälle sit vaan shortsit ja paidan. 🙂 Vaihtoalueella ei oo yleensä mitään suojaa, missä voisi riisua märät uikkarit pois ja nakuilu yleisön edessä ei oo kivaa. Tavallisena kesäpäivänä tarkenee hyvin, vaikka on märkää vaatetta. 🙂

 2. Sanna kirjoitti:

  Tää uima-asu kysymys muukin on askarruttanut. Kun on isohkot rinnat jotka vaatii kunnon tuen niin alkuperäinen ajatus oli että laittaisin mun juoksuliivien päälle topin jonka vaihdan sitten uinnin jälkeen toiseen ja liivit jää alle.
  No tässä olen tajunnut että nehän jää märäksi ja hiertää(hiertääkö?) juostessa vai onko olemassa sellaisia urheilutoppeja joiden liiviosa on oikeasti tukeva?

  • Ninni kirjoitti:

   Mä käytän Shock Absorber Run -liivejä (http://www.shockabsorber.fi/tuotteet) ne on todella tukevat ja ne on sen näköisetkin, että niillä voi olla pelkästäänkin. 🙂 Pyöräillessä vaatteet kuivuu aika hyvin, joten mulla ei oo koskaan vielä juostessa liivit tuntuneet märiltä, vaikka olisi lyhytkin matka. Eli eivät sen takia ainakaan hierrä. 🙂 Ja jos ei välttämättä halua pelkästään niillä olla rannalla ja uida, niin voi laittaa siihen topin päälle ja uida sillä, ja halutessaan vaihtaa sen sitten kuivaan paitaan vaihdossa, jos on vaikka viileämpi päivä.

   Mä en oo sellaisiin urheilutoppeihin törmännyt, joissa olisi tukeva liiviosa. Eli pakko olla erikseen kunnon liivit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.