Hae
Ninnin energianurkkaus

Numerofriikin mietteitä

Nörtti ja numeronikkari täällä terve. En muista moniakaan tärkeitä tapahtumia, mutta muistan turhia numeroita: lapsuudenystävien lankapuhelinnumerot, syntymäpäivät, siskon seurustelun aloituspäivän (ovat olleet jo naimisissakin 11v) ym. ulkoa. Ja esimerkiksi ystäväni Sanna kyselee multa sen kynnyssykkeitä lenkillä tai pyytää mua laittamaan muistiin sen uintiaikoja. 😀

Senior software designer eli ohjelmistosuunnittelija on töissä mun titteli. Mikä ei sinällään varmaan oo ylläri noiden kaikkien numeroiden ja datan myötä.. En varsinaisesti koodaa, vaan raportointi on enemmän se mun juttu (jos jollekin on tuttuja termejä, niin SQL, DW, SSIS, SSRS kuuluu jokapäiväiseen työhön). Tää oli tällainen silta datan keruuseen ja harjoitustietokoneisiin, tai miksi niitä nykyään nyt sanotaankaan.

Mulla on tällä hetkellä lainassa Polar V650 eli pyöräilytietokone sekä Suunto Ambit3 Sport eli multisportkello.

En oo niinkään varma, että riittääkö omassa Polar V800 kellossa akku koko täysmatkaa. Kellolla on jo ikää muutama vuosi, ja nyt kun akkua syö myös tehomittaus pyöräilyn ajan, niin mietinnässä on eri vaihtoehtoja. Vaihdanko kokonaan leiriä? Vai hommaanko esim. juuri tuon Polar V650 -pyörämittarin, johon saa jopa 8 tietoa näkymään näytöllä yhtäaikaa. Näkyisi nopeus, matka, syke, aika, kadenssi sekä watit. Kaikkea noita tarpeellisia en näe omasta kellostani yhtäaikaa, vaan pitää valita tärkeimmät ja välillä luurata toiselta ”välilehdeltä” muut tiedot. Tällä tavalla voisin laittaa pyöräilyn ajaksi V800-kellosta GPS:n ja watit pois.

Mulla on Powertapin tehomittaus takakiekossa, jossa on bluetooth-yhteys. Jos vaihdan Garminin leiriin, niin tarkoittaisi, että pitäisi vaihtaa ant+ osa siihen. Lisäksi Garminista puuttuu aktiviisuuden seuranta, ja siitä kyllä Polarissa tykkään. Näkee hyvin päivän kulutusta, ja osaa ees vähän paremmin syödä kulutuksen mukaan.

Suunto puolestaan tukee bluetoothia, mutta siitä mulla ei ole vielä tarpeeksi kokemusta, että voisin sanoa oikeasti akun kestosta tai muutenkaan tarkempaa mielipidettä.

Himokselta. Kuva: Ville Litmo.

Himokselta. Kuva: Ville Litmo.

Lauantaina tuli juostua 20km, ja sunnuntaina pyöräiltyä 80km. Sunnuntaina oli tarkoitus pyöräillä enemmän, mutta kertakaikkiaan multa loppui energiat. Hiilarit jäi lauantain juoksun jälkeen liian vähäisiksi, ja sunnuntaina näki heti, kun sykkeitä ei ees pk2-tasolle saanut. Vastatuulessa aikani pk1-pyörittelyä harrastin kunnes totesin, että nyt on järkevä vaan lopettaa.

Polarin Running Index oli ensimmäistä kertaa 56, sain pykälää korkeammalle kuin ikinä ennen, jee! 🙂 Tuota on kyllä kiva seurata, ja selkeästi keväällä juoksun vauhdin laskiessa Running index laski myös. Kyllä se jotain näköjään kertoo.

Himokselta. Kuva: Ville Litmo.

Himokselta. Kuva: Ville Litmo.

Muuten viikonloppu menikin penkkiurheillessa. Lauantaina sisko oli maratonilla, ja raskaan vauvavuoden ja vähäisen lenkkeilyn jälkeenkin juoksi jälleen alle 3:30. Samaa 4:58 vauhtia maratonin kuin mä juuri ja juuri kympin. 😀 Ei ihme, että yhdessä juoksulenkillä H:n suu käy, kun mä puuskutan! 😉 Sunnuntai jatkui sitten puolestaan triathlonkisoilla niin Tanskassa kuin Suomessakin. Treenikavereiden menoa oli kiva seurata, ja Sannakin paransi hienosti viime kesän puolimatkan aikaansa! Tuli kyllä itellekin kisakuumetta! 🙂

Mulla alkaa keskiviikkona kesäloma, ja sopivasti upeaa kesäistä ilmaa tiedossa. Juhannuksena myös pitkää uintia, pyörää ja juoksua. Jee, ja tällä kertaa tsekkaan kulutuksen mittarista ja syön tarpeeksi, vaikka ruoka ei maistuisikaan, niin pakko syödä!!

5 kommenttia

 1. Tuulia kirjoitti:

  Toinen numerofriikki täällä. 😀

  Mulla on Suunto Ambit2 ja olen tykännyt siitä, että akun kestoa voi säätää GPS:n tarkkuutta säätämällä, netissä käyttäjätilin lajiasetusten kautta siis. Esimerkiksi Pirkan hiihdossa akku kestää mun ”pitkisasetuksella” 13-14 h (eikä se ole vielä edes epätarkin asetus), ja silti heittoa matkaan tulee tuolla 90 km reitillä alle kilometri eli ei mielestäni mahdottomasti. Mutta ihme, jos joistain muistakin kelloista ei löydy vastaavaa säätöä!

  • Ninni kirjoitti:

   Kyllä numerofriikki toisen friikin ongelmat ymmärtää! 😀

   On tuossa Polarin V800:ssa samantyyppinen asetus, että GPS ei mittaa niin tarkasti. Mutta en oo kyllä kertaakaan testannut, että kuinka paljon se lopulta heittää ja säästää akkua. Pitäis kyllä testata! 🙂

 2. Vesa kirjoitti:

  Garmin forerunner 920xt kellossa on myös aktiivisuuden seuranta. On ollut reilun vuoden käytössä ja olen kyllä tykännyt kellosta erittäin paljon. 🙂

  • Terhi kirjoitti:

   Juuri meinasin kommentoida samaa, että jos et mitään pari vuotta vanhaa Garminia hanki, niin melkein kaikissa niissä on nykyään myös aktiivisuusmittaus ?

  • Ninni kirjoitti:

   Kiitos näistä Vesa ja Terhi! 🙂 En tiedä miksi olin kuvitellut, ettei siinä ole. Ehkä edellisessä mallissa ei sitten ollut ja en oo pysynyt kärryillä näissä. Mutta on sillä kyllä hintaa 500 euroa, ehkä pääsen vaan halvimmalla ostamalla tuon Polari V450 -laitteen..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *