Hae
Ninnin energianurkkaus

Polar V650 ja Powertap G3

Kun ostin viime syksynä uuden (oikeasti käytetyn, mulle uuden) triathlonpyörän, niin hommasin samaan konkurssiin wattimittarin. Aikani pohdin, että minkä hommaan.. Vaihtoehtoja oli monia, mutta en halunnut kuitenkaan sitoa itseäni wattimittauksella Polariin tai Garminiin, esim. polkimia. Lopulta päädyin mm. hinnan vuoksi Powertap G3:seen bluetooth-yhteydellä. Powertapin saa myös ant+:lla, jos kellona on esimerkiksi Garmin. Mulla kello on Polarin V800, joka tukee bluetooth-yhteyttä.

Powertap G3 on siis takarenkaassa, joten jos on erikseen harkkakiekko ja kisakiekko, niin tämä vaihtoehto ei oo toimiva. Mä käytän samoja koko ajan, joten mulle ok, että mittaus on renkaan navassa.

En oikein koko talvena oppinut lukemaan noita watteja, tai yleensäkään tekemään treenejä niiden mukaan. Ja kaipasin myös näkymään kellon näytöltä samaan aikaan enemmän kuin neljä tietoa. Saahan niitä kelloon enemmän, kun vaan vaihtaa näyttöä, mutta haaveilin monesta kerralla. Sain kuukausi sitten lainalle Polar V650 pyöräilytietokoneen, ja se olikin sitten menoa! Ja viikko sitten postipoika toi mulle oman!

Aloitusnäyttö

Aloitusnäyttö

Mulla on maantiepyöräilyyn lisätty tuo powertap, mutta maastopyörä menee tietenkin ilman tehomittauksia. Silloin on käytössä vain gps ja syke. Aloitusnäytön alareunassa on vihreällä ympyröitynä sensorit, jotka ovat löytyneet.

Nyt näen siis kerralla jopa 8 eri tietoa, jotka saan ite valita. Tietenkin dataa saa vielä lisää, mutta sitten näyttöjä pitää selailla. Selaus on toki helppoa, kun sormella vaan pyyhkäisee jompaan kumpaa suuntaan. Välillä, kun on pitänyt tehdä intervallitreeniä, niin mulla on oma näyttönsä kierroksille ja tällöin automaattikierros (mulla 5km) on poissa päältä. Näin näen juuri kyseisen vedon tiedot reaaliaikaisena.

Mun perusdata.

Mun perusdata.

Mulla ensimmäisellä eli päänäytöllä näkyy siis nopeus, kesto, matka, syke, poljinnopeus, teho ja keskiteho. Tämän mittarin kotiuduttua on kyllä tullut uusi pykälä treeniin lisää. En oo koskaan seurannut esimerkiksi kadenssia, ja se on mulla auttamattomasti liian hidas. Normaalisti pyörittäessä 77-82, ja sen pitäisi olla enemmän. Nyt pystyn koko ajan kiinnittämään siihen huomiota. Samoin opin noita watteja lukemaan. Toki eniten niiden oppimiseen on auttanut se, että valmentaja on antanut vain wattilukemat, joiden perusteella on tehty treeni. Ja hitsi, että onkin kivaa ja koukuttavaa! 😀

Toisella näytöllä on sitten korkeutta, nousu- ja laskumetrejä jne. Kaikki nämä saa muokkailtua suoraan mittarista, ei tarvitse kytkeä sen takia tietokoneeseen.

Oma teline, oikeaa odotellessa.

Oma teline, oikeaa odotellessa.

Mä halusin Polar V650 mittarin sarvien väliin, josta näen pienellä vilkaisulla lukemat. Koska Polarin oma teline on loppu ja tilaamaani tuotetta vielä odotan, niin askartelin sitten ihan itse väliaikaisen. Ja mikä idea, ja miten hieno lopputulos!! 😀 Mies kyllä vähän epäili, että kestääköhän se matkassa mukana, mutta ei mitään ongelmaa!! 😉

Treenin lopussa faktat saa luettua mittarista ihan normaalisti.

Treenin lopussa faktat saa luettua mittarista ihan normaalisti.

Treenin loputtua mittarista saa irti tarvittavan faktan. Ja sen voin synkronoida suoraan Polar Flow:hun puhelimen softan kautta, tai sitten tietokoneeseen piuhan kautta. Akku pitää vaan muistaa ladata säännöllisesti, ettei lenkillä lopu kesken. 🙂

V650:iin tuli myös uusi versio, jonka myötä normalisoitu tehokin näkyy oikein. Sen kanssa oli kuulemma jotain häikkää ollut kolmansien osapuolten tehomittausten kanssa. Huomasin, että V800:ssa toimii, mutta tässä ei kesäkuussa toiminut. Mutta heinäkuun alun päivityksen jälkeen näkee myös NP watit.

Maastopyöräilessä oon testannut V650:n reittiominaisuuksia. Olin kerran ihan uusilla poluilla porukalla ajamassa, enkä muistanut jälkeenpäin, että mistä olimme kääntyneet uudelle polulle. Merkkasin Polar Flowssa kyseisen V800-mittarilla tehdyn treenin reitin suosikiksi, ja synkronoin sen tälle V650-mittarille, ja lähdin lenkille.

Uusi polku löytyi hienosti. Kuvassa punainen viiva on laitteeseen siirrettyä reittiä, ja sininen viiva sen hetkistä ajoa. En ihan samaa kautta ajellut, kun halusin myös nähdä, että mitä V650 siihen tuumaa. Aina reitille tullessa ilmoitti: ”Reitti löydetty”. Tosi helppo on tästä seurata reittiä, mutta ohjeista se ei mitenkään, eli itse pitää olla hereillä mistä menee koskakin. 😉

Tässä vähän laajempaa näkymää kartasta.

Tässä vähän laajempaa näkymää kartasta.

Täytyy siis sanoa, että oon tyytyväinen hankintaan! 🙂 Mun tarpeisiin juuri täydellinen.

4 kommenttia

 1. Noora kirjoitti:

  Vitsit tollanen olis kätevä! :O Mä koukutun niin helposti kaikkien tietojen seuraamiseen hah. Jos nyt vähän aikaa pärjäisi vielä ilman… 😉

  • Ninni kirjoitti:

   No niin mäkin koukutun!! Mun ei pitäny ostella mitään tänä vuonna, heh! 😀 Kerro sitten, kun sun pyörässä on tuollainen. 😉 😀

 2. Hannu kirjoitti:

  Onko tuo Powertap semmonen, että kannattaa ostaa? Vaihtoehtoja onneks rajaa se, kun on Polarilainen, mutta onko tuo oikea valinta? Mitä siinä on hyvää / huonoa? Lähinnä itselläni on vahvoimmilla just tuo tai sitten Stages.

  • Ninni kirjoitti:

   Mulla ei oo itellä vertailukohtaa muihin tehomittareihin, mutta sen pystyn heti sanomaan, että ei saa puolieroja kuten polkimissa saa selville. Mutta muuten ei mitään huonoa sanottavaa. ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.