Hae
Ninnin energianurkkaus

Odotettu kisaviikko

Lauantaina on vuorossa tämän kesän ensimmäinen ja viimeinen puolimatkan triathlonkisa (1900m uinti, 90km pyörä ja 21.1km juoksu). Finntriathlon Joroinen. Viime kesänä jalkaongelmien takia jäi puolimatka kokonaan tekemättä. Nyt puolimatka on ennen kauden pääkisaa Kööpenhaminan täysmatkaa.

Kirjoittelen tätä tekstiä kotona terassilla mansikoita nauttien. Kisaviikko starttasi aamulla hierojalla, ja Marjo on viime aikoina taikonut kyllä jalkaa hyvää kuosiin. Kovissa juoksuissa enää vain vähän tuntuu kireyttä reiden lähentäjässä ja etureidessä. Mä uskon, että Köpiksessä lonkankoukistajan kireys on muisto vain. 🙂

Huomenna on tarkoitus käydä Supersprintissä Häijäällä harkkakisassa. Tällä kertaa ei voi vetää täysillä, rennosti veekoolla lauantain kisan vuoksi. Perjantaina lähdetäänkin sitten aamusta miehen ja pojan kanssa kohti Joroista.

Treenit ovat sujuneet hyvin ja oon parhaimmassa kunnossa kuin koskaan. Mitään aikatavoitteita mulla ei kisaan kuitenkaan ole. Viisi puolimatkan starttia mulla on takana:
Yksi keskeytys Joroisissa 2013,  kaksi kertaa Joroisissa (2012 ja 2014) aikaan 6:05 ja 6:02, Italiassa 2014 aikaan 6:08 ja Barcelonassa 2013 aikaan 6:43.

Vaikka aikatavoitteita ei ole, niin siitä huolimatta olisi kiva, että tulis se kuuden tunnin alitus vihdoinkin. 😉 Tavoitteena on saada ehjä suoritus ja että olisin tyytyväinen kaikkiin kolmeen lajiin. Lähden tekemään hyvää treeniä valmentajan ohjeistuksen mukaan. Joroisten jälkeen ei hirveästi palautella, vaan kun Kööpenhaminan ironmaniin on siitä viisi viikkoa aikaa, niin Joroisista alkaa hyvä kolmen viikon treenipätkä ja kaksi viikkoa sitten himmaillaan tulevaan isoon kisaan.

Tällä hetkellä Joroisiin luvataan 22 astetta, toivottavasti ei ainakaan siitä nouse. 2014 vuonna juoksu oli ihan hirveä hellekelin vuoksi. Tuli otettua koppi yhdestä pyörtyneestä kisailijastakin juoksuosuudella. Mä toivon nyt parempaa juoksua!

Oon kisavarusteluja miettinyt, lähinnä millä tossuilla juoksen ja minkä paidan laitan. Tykkään siitä viime kesänä ostamastani Orcan topista todella paljon, mutta vähän häiritsee selkäpuolella joka kohdasta näkyvät urheilurintsikat. Materiaali on todella ihana. Tilasin Zootin topin, mutta ensimmäinen tuntemus oli, että se tulee hiertämään käsivarsiin palovammat. Eilen kuitenkin kympin juoksu meni ilman hiertämisiä, joten sillä lähdetään puolimatkalle. Nyt on hyvä testata pitemmässä treenissä ennen Kööpenhaminaa.

Tossuista vaihtoehtoina on On-Running CloudSurfer, joista on tullu mun lempparit, Asics Nimbus ja New Balance viime syksynä ostamani joku malli. Oon juossut Cloudsurfereilla sellaista kympin lenkkiä ja yhden pitemmän juoksun helteessä, jolloin toinen kenkä aavistukseen uutuuden vuoksi painoi päkiän reunaan. Koska testit pitkillä ovat jääneet vain yhteen kertaan, niin en uskalla lähteä niillä puolimaratonia juoksemaan. Päädyin lopulta New Balancen tossuihin, jotka ovat kuitenkin Nimbuksia vähän kevyemmät.

Varusteet testattu eilisellä kympillä.

Melkoinen merkkien sekasikiö on nää mun varusteet: Shock Absorber -urheiluliivit, Zoot-toppi, Orca-trihousut, BV Sport Elite -säärystimet, New Balance -tossut Xtenexin nauhoilla ja vielä Polar ranteessa. 😀 Testaan vielä topin huomenna lyhyessä harkkakisassa.

On kyllä kiva lähteä Joroisiin suorittamaan puolimatkaa. Varmaan entistä hienompaa siitä tekee sen, että edellinen kerta on tosiaan kahden vuoden takaa. Ja tietysti Joroisissa näkee paljon tuttuja ja ehtii rupatellakin, kun suurin osa tulee paikalle jo perjantaina. Mukavaa kisaan valmistavaa viikkoa kaikille kisaajille ja mukavaa viikkoa ei-kisaajille! 🙂

4 kommenttia

 1. Huuhkaja kirjoitti:

  ”Tykkään siitä viime kesänä ostamastani Orcan topista todella paljon, mutta vähän häiritsee selkäpuolella joka kohdasta näkyvät urheilurintsikat.” Haha, mulla on yksi täydellinen ohut merinovillainen paita, jota oon käyttänyt joka (juoksu)kisassa viimeset 2 vuotta, ja siitä loistaa rintsikat läpi joka kohdasta, mut en anna häiritä! 😀 Paita on niin täydellinen, sellaisenaan lämpimälle aika viileäänkin asti ja sit kylmällä kerrastoksi. Ei kai siellä tyylipisteitä jaella 😉

  • Ninni kirjoitti:

   No ei jaeta ei! 😀 Ja oon mä tuolla paidalla kisannutkin viime kesän ja tän kesän kisat tähän asti. Ja näkyy tässäkin topissa rintsikan remmit yhdestä kohtaa, mutta ei niin pahasti. Ja kisaan kyllä jatkossakin tuolla Orcalla osan kisoista. 🙂

 2. Huuhkaja kirjoitti:

  Jaa niin unohtu tietysti että tsemppiä kisaan vielä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.